zondag 5 augustus 2018

Groene paprika, bananenpannenkoek en grillworst uit de airfryer, groentencurry uit de slowcooker, eten bij een ander, lekkere salades en fruitsoep uit de soepmaker.

We begonnen de week met een flinke afwas na het leuke, lekkere, gezellige bezoek van zaterdag.
Het gebeurt maar zelden dat ik niet wil koken. Er waren niet veel resten over en ik was ook wel heel moe dus werd het avondeten:

Op maandag wel weer een eenvoudige maaltijd gemaakt. Eén groene paprika 18 minuten gebakken in de airfryer op 160° in de bakpan. Voor ieder een rundervink en de eigenoogst-aardappels in pannen gebakken in het vet van het uitgebakken spek voor de ricotta van zaterdag. Een rest rijst opgewarmd in de magnetron. Ook nog wat Chinese kool als salade met de zelfgemaakt pesto. Een leuke maaltijd voor opnieuw een warme dag.

Voor het ontbijt maakte ik even snel een bananenpannenkoek in de airfryer. Soms iets te eigenwijs dacht ik 'het hele beslag gelijk in de bakpan moet kunnen', maar dat was niet zo'n goed idee. Beetje gespetterd, net niet helemaal gaar binnenin, niet heel uit de pan te krijgen dus. Volgende keer pan een beetje insmeren en 3 kleine koekjes bakken. Smaakte wel heerlijk.

Dinsdag met man en schoonzus in de camper naar broer en andere schoonzus in Den Bosch. Die schoonzus kan heel lekker koken. We aten daar een heerlijke soep met kokos, zalm met o.a. puree van pompoen (er was ook nog een lekkere salade) en een zalig toetje met ijs en aardbeiencoulis.


Vóór het "koken".
Na het 'koken".
Woensdag een helemaal van het Engelstalige recept afwijkende curry in de slowcooker. Ik had de saus van de kippendijen van zaterdag nog staan, zo'n 300cc. Ook lagen er 2 dikke stelen van de broccoli. De tomaten moesten deels echt op. Kikkererwten al heel oud, dinsdagmorgen in de week gezet. Wat zat er in: 1 aardappel, 2 stelen van broccoli, 3 tomaten, de geweekte kikkererwten 70g, 50g quinoa, 1 kleine ui, heel klein beetje salade van Chinese kool met pesto, 1 bolletje gekonfijte gember, 1 lepel gembersiroop, 2 lepels tamari, 1 theelepel kurkuma en dan die saus waar al knoflook, peper en gember inzaten. Heerlijke geur al voor het aanzetten van de cooker. Na 7 uur op laag en wat verse koriander, wat een smaken!! Met een vers afgebakken stokbroodje en een goed glas wijn. Wel wat teveel voor samen. Lekker voor later.

Donderdag de schoonzus met de camper aan tafel. Ik bakte de rest van de knoflookgarnalen uit de diepvries. Opgediend met een beetje verse Chinese kool met alleen wat mayonaise, tamari en een bosuitje. De bio-babyaardappeltjes gegaard in de magnetron en daarna gebakken in de pan in ghee. Een witlofsalade er bij. Met 350g witlof, 1 grote sinaasappel en 1 appel in stukjes. Ook nog 2 stukjes gekonfijte gember en een paar lepels gembersiroop. Een heerlijke zomerse salade. En grillworstjes 10 minuten op de grillpan in de airfryer op 180°. Daar na nog wat Marokkaans muntijs uit de diepvries met een schijf ananas en een slokje ananaslikeur. Koffie met een bonbon toe.

De temperatuur steeg vrijdag weer tot 31°. Toch blijf ik graag warm eten bijhouden. Het werd een entrecote aan iedere kant 3 minuten gebakken in ghee, een tomatensalade met feta en de 2e emmer met gepote aardappels leeggemaakt. Precies genoeg voor samen. Kleine aardappeltjes, even gekookt.

Op de laatste dag van deze blogweek een eenvoudige maaltijd zonder koken. Rest curry in de magnetron, wat witlofsalade als voorafje.

Fruit met die warme dagen, valt niet mee. Van 2 bananen, 2 appels, 1 grote sinaasappel, restje rode dessertwijn en wat roosvicee met water een fruitsoep gemaakt op de compotestand in de soepmaker. Aan het eind even handmatig gemixt. Afkoelen en de koelkast in. Heerlijk! Zondag bij het ijs.

En vandaag, zondag, een warme lunch met zoon, schoondochter en de nog apart etende kleinzoon van inmiddels al weer 9 maanden. Maar daarover volgende week verder.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten