zondag 19 augustus 2018

Zalm uit de airfryer, Daging Smoor uit de slowcooker, rode bietensalade met appel en makreel, noodles met kaassaus, salades op een feestje.

Flinke oogst. 
Aardig wat restjes in de koelkast. Een crackertje met de appel/dadel/ricottadip. Een klein kopje soep. Een stukje kip. Een worstje. Wat boontjes en een stukje bloemkool, een tomaat. Een paar gebakken aardappeltjes. En rabarber. Dat was de maaltijd op zondag.

Op maandag aten we zalm 8 minuten gebakken in de airfryer op 180°. Ongeveer 250g zalm dus de rest ook door de helft. Met gewone olijfolie, Italiaanse kruiden, beetje knoflookpoeder en versgesneden groene peper van de plant. En 60g geitenkaas in stukjes.  Lekkere combinatie met die kaas. Een rest couscous opgewarmd in de magnetron. De andere halve bloemkool gekookt.

Omdat ik dinsdag op tijd naar de stad moest om de kleinzoon op te halen, vast maandagavond de daging smoor klaargezet in de slowcooker. Met 700g sucadelappen, scheut citroensap, 2 flinke uien, 3 verse tomaten in blokjes, iets minder nootmuskaat, ⅔ verse groene peper in plaats van sambal en 3 tenen knoflook. En natuurlijk de ketjap, suiker, kaneel en kruidnagels. De ui en knoflook fijn gemaakt in de Onionchef (fijn apparaat). Na afkoelen in de koelkast en de volgende morgen om 10 uur de slowcooker op laag gezet. Minimaal 6 uur vind ik te weinig dus ruim 8 uur gekozen. Wij aten het met gekookte sperziebonen en pitabroodjes. Wat een heerlijke prut!! En met goed vlees van onze Freek wordt het ook geen draadjesvlees, maar blijven het stevige stukjes zoals wij het graag willen.

De dag daarna was een schoonzus op bezoek en aten we rode bietensalade met makreel. Mooie combinatie. Bietjes al gekookt gekocht in een pakje, 500g, met 2 appels, 4 eetlepels crème fraîche, peper, zout en verse dille uit de kruidentuin. De biobabyaardappeltjes van tevoren gekookt in de magnetron en gebakken in een klontje boter. Vooraf stukjes harde worst en chorizo, olijven, paté, bugles met een tube alpenkruiden-smeerkaas meegebracht door visite. En bij de koffie een lekker aardbeientaartje, eveneens meegebracht.

Wat opruimwerkzaamheden in de koelkast. Pasta met kaas en gerookte zalm. Voor de pasta heb ik noodles gekozen en voor de kaassaus dit en ook dit recept gebruikt. Bij elkaar 200g kaas, 50g ricotta, 80g cottage cheese en 70g zachte geitenkaas. Een sjalotje gebakken in een klein beetje ghee, daaraan de kaas en bij elkaar 200cc koffiemelk en slagroom met wat water toegevoegd. De gerookte zalm en doperwtjes uit een potje apart er bij. De kaassaus was heerlijk maar had met iets minder vloeistof gekund. Noodles als pasta gaat prima.


Vrijdag vanaf de middag de kleine jongen in huis. Na zijn bedtijd aten we de rest van de Danang smoor met wat bietensalade, paar gebakken aardappeltjes, gekookt ei en stukken in de airfryer geroosterd brood. Gemakkelijke maaltijd dus.

Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, een feestje met eten bij grote kleindochter en partner, verjaardag en nieuw huis. Naast een overvloed aan lekkere hapjes ook twee heerlijke salades. Eén met kikkererwten, linzen, geitenkaas, rucola, erg lekker maar...., geen recept gevraagd :-).

En vandaag, zondag, zeer waarschijnlijk een zuurkoolmaaltijd... Maar daarover later...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten