zondag 3 juni 2018

Soepmachine, champignons uit de airfryer, lente-arrangement in Restaurant Parkheuvel, aardappelsalade, gevulde kool uit de slowcooker en guacamole ingevroren.

De cadeaubon, zie woensdag
Aan het eind van de zondagmorgen kwam de regen en wat onweer. De baby en zijn ouders weer huiswaarts vertrokken. Een rustige dag verder. We aten een in de soepmachine gemaakte gladde soep van de gevulde salades van vrijdag en zaterdag en de rest erwtjes, met een stukje van het deeg van de "toad" als versteviging en natuurlijk aangevuld met water. Lekkere kaassoorten en brood met boter er bij. Vooraf een crackertje met vispastei en terrine de canard. En opnieuw een beetje aardbeienijs toe.

Nog paar stukjes deeg met erwtjes en een stuk van de hartige taart met paprika van vorige week in de koelkast. Dit heb ik maandag in een ovenschaal gedaan met wat kaas erover en in een voorverwarmde airfryer zo'n 10 minuten "gebakken" op 180°. Dat was natuurlijk geen 'super' eten maar lekker knapperig en goed genoeg voor een gewone maandag, toch :-)? Daarvóór de soep opgemaakt.

Dinsdag nog wat sla en kastanjechampignons. De champignons gebakken in de airfryer. Gevuld met een stukje feta en op iedere champignon een plakje bacon opgevouwen. Op 180°, 7 minuten in een passende ovenschaal. Erg lekker. De steeltjes van de champignons heb ik samen met een fijngesneden bosui gebakken in wat olie en opgediend bij de gemengde sla. Merquezworstjes van de Amsterdamse worstmakers bereid in de rest tomatensoep/saus en het laatste restje puree opgewarmd in de magnetron. Eindelijk weer door de resten heen.

Woensdag een bijzondere dag wat betreft eten. Echtgenoot kreeg als cadeau voor zijn verjaardag van kinderen, kleinkinderen, zus, broer, schoonzus, een diner voor twee in restaurant Parkheuvel. Het was voor het lente arrangement en we hadden gekozen voor de lunchtijd. Van 13.00 tot 16.00 uur echt ontzettend heerlijk gegeten. We werden thuis opgehaald en ook weer naar huis gebracht door oudste zoon. Een geweldige ervaring. Zie de cadeaubon voor wat we allemaal kregen. Een paar foto's ter illustratie.

Gerecht 2, o.a. zwezerik.
Gerecht 5 Ree en asperge
Gerecht 4 Vis en komkommer
En weer terug naar gewoon goed eten.
Ik maakte een aardappelsalade. Ongeveer 400g aardappel gekookt in blokjes. Na een beetje afkoelen erdoor: rest vispastei, ½ rode paprika, ½ appel, 1 bosuitje, handje zilveruitjes, 1 augurk, paar groene peperkorrels, 2 teentjes zure knoflook, verse krulpeterselie en bieslook. Een sausje van crème fraîche en mayonaise gemaakt met een puntje paprikapoeder, voorzichtig gemengd en in de koelkast. Gerookte makreel en sla er apart bij gegeven. Makreel apart omdat partner dat lekkerder vindt en sla apart omdat het zo snel verlept. Geen Parkheuvel, maar erg lekker 🙂.

Voor vrijdag gevulde koolbladeren in de slowcooker. Vulmengsel voor het gehakt gemaakt van 1 rode ui, ½ rode paprika, 3 tenen knoflook, ½ rode peper, met elkaar fijngemaakt in de onionchef. Daarna in een beetje olie gefruit en er 75g rijstvlokken en wat water bijgedaan. Ongeveer 15 minuten laten sudderen zodat alles gaar werd en de smaken goed gemengd. Laten afkoelen. De tomatensaus kwam uit de diepvries.
Ongeveer 300g gehakt gemengd met groot deel van het vulsel en de kruiden en er 2 grotere en 2 kleinere rolletjes mee gemaakt. Onderin een rode ui in halve ringen, bovenop 2 kleine trostomaatjes in plakjes. Saus er over en 7 uur in de pot op laag. Met voor ieder een ciabattabroodje.


Van de rest van het gehakt gemengd met het vulsel 2 platte ballen gebakken in jus die er nog stond. Voor later. want op de laatste dag van deze blogweek aten we opnieuw buiten de deur. We bezochten Het Groot Niet Te Vermijden in theater Oude Luxor Rotterdam en aten een burger in Café Beurs.

Wel nog guacamole gemaakt. Er lagen teveel avocado's om in korte tijd op te eten. Zoekend naar invries-mogelijkheden vond ik deze site. Ik heb gebruikt: 3 grote en 1 kleine avocado, 2 tomaten, 4 tenen knoflook, ½ rode peper, 1 grote sjalot, citroensap en zout. In onze tuin woont blijkbaar de zeer bijzondere korianderslak (grapje) want alle blaadjes aan het plantje helemaal opgegeten. Dan maar een beetje korianderpoeder en wat verse platte peterselie erdoor gedaan. In drie kleine diepvriesbakjes, tot op het smeersel afgedekt met huishoudfolie, datum er op, in de vriezer en afwachten tot het er weer uitkomt. Ben wel heel benieuwd of het dan nog lekker is.

En vandaag, zondag, weer geen keukenwerk want we eten bij vrienden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten