Cheesecake San Sebastian |
Zondagmiddag bezoek van oudste met heerlijke kaasjes en crackers. Met een lekker glas rode wijn uit de voorraad werd eten een latertje. We aten deze zondag een paksoisalade. Een beetje paksoiblad, ¾ tomaat en een stukje komkommer. In de dressing 1 klein sjalotje en ⅓ punt paprika en citroensap, sesamsaus, sambal, gembersiroop en een beetje basilicumolie. Grofgehakte hazelnoten en sesamzaadjes erover gestrooid. Iets teveel noot maar verder precies wat het zijn moest.
Maandag de pizzapunten die over waren van donderdag 5 minuten opgebakken op de pizzaplaat in de airfryerXXL op 180°. Erbij blokjes komkommer met een rest knoflooksaus, peper en zout en een tomatensalade met kappertjes. Daar had ik 7 tomaatjes voor gehalveerd, een kleine rode ui versneden, kappertjes erover en in het midden ook nog al lang in de balsamicocrème gemarineerde gedroogde zoute kappertjes. Wat balsamicocrème nog over de tomaatjes, beetje peper en wat basilicumolie erover gedruppeld.
De volgende dag kip met preisaus uit de slowcooker. Twee flinke drumsticks onderin, 2 preien in ringen, 250ml kookroom, peper en zout. Dat 6 uur op laag gezet. Beetje rijst gekookt in de rijstkoker. Een paar 'bootjes' watermeloen erbij voor de frisse smaak. Leuke combinatie.
Dan al weer woensdag. We aten paksoistamppot maar omdat er al wat blad was gebruikt van de struik heb ik een grote rode puntpaprika klein gesneden en in wat jus gebakken. Daar de paksoi even bij geblancheerd. Aardappels gekookt. Deze keer ook knoflook en boter in wat melk laten trekken. Hoeveelheden zijn bij mij soms een beetje toeval. Er lag een plak peperpaté die nodig op moest en waar het maar niet van kwam. Die geserveerd bij de stamppot. Heerlijk hoor.
Donderdag pasta met bloemkool met kaas. Ik had 400g bloemkoolroosjes, even gekookt. Daarna de roosjes gebakken in wat olie, daar 3 tenen knoflook in stukjes bij, 125 ml crème fraîche en 125g jonge kaas in blokjes. Dit in een ovenschaal gedaan en in de airfryerXL 12 minuten gebakken op 160°. erg lekker met zoveel kaas. Apart pasta gekookt. Ik vind dat pasta altijd iets te hard wordt in ovenschotels in de airfryer vandaar. Nog wat cherrytomaatjes op tafel. Goede keuze op deze manier.
De volgende dag deed ik wat werk voor de lunch van zaterdag. Daarna maar besloten buiten de deur te gaan eten in ons plaatselijk Restaurant Gewoon. Hoofd en nagerechten op de foto's. Schnitzel cordon bleu, beefburger, French coffee en een kolonel, citroenijs met wodka.
Op de laatste dag van deze blogweek een vriendin op bezoek voor koffie en lunch. Begonnen met een kop koffie aan de buitentafel met een lekker koekje.
Voor de oeufs en cocotte 3 ramekins bekleed met ontbijtspek, gevuld met erwten, een ei en wat stukjes paddestoel. Op de bakplaat gezet in de airfryerXL en zonder voorverwarmen 9 minuten laten bakken op 180°.
De preirisotto met tamme kastanjes gemaakt met 3 flinke stengels prei fijngesneden en gebakken in wat boter. Ik maakte de risotto in de rijstkoker met 1 liter bouillon, 1 deciliter witte wijn en 3 eetlepels boter. Na het garen de prei erdoor geroerd. De fijngemaakte gekookte kastanjes in boter gebakken en samen met blaadjes tijm erover gestrooid.
Een aangepaste tomatensalade gemaakt met grote tomaten, cherry tomaatjes, Amsterdamse ui, zwarte olijven, kappertjes en bosuiringetjes. Dressing gemaakt van nat van de kappertjes, basilicumolie en zwarte peper.
Voor de San Sebastian cheesecake 300g roomkaas + 100g Griekse yoghurt gemengd met 175g suiker. Daar 25g bloem boven gezeefd en een snufje zout erbij. Steeds met mijn heerlijke mini mixertje glad gemaakt. Een voor een 3 eieren erdoor en 100ml slagroom. Dat in een kleine met bakpapier bekleedde springvorm gedaan en eerst 30 minuten op 180° en daarna nog 15 minuten op 200° gebakken op de pizzaplaat in de airfryerXXL.
Later nog een kopje koffie met een stukje chocolade. Fijne visite, heerlijke lunch vond ook de gast.
En vandaag, zondag, komen zoon, schoondochter en de kleinzoons genieten van een zomserse dag in de tuin. Over eten dan volgende week weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten