Er stond voor deze zondag nog een schaal bietjessalade. Het was eigenlijk te koud voor koud eten. Dus heb ik de schaal met bietjes, ui, appel, spekjes en een beetje geitenkaas in de magnetron gezet met in het achterhoofd dat als het niet lekker was we altijd nog een pizza konden bestellen. Na verwarmen nog extra geitenkaas erop gedaan. En omdat er 3 verse vijgen lagen die wel op moesten even een linkje gezocht naar bietjes en vijgen en ja hoor, gecombineerd in deze salade die ik dus verder niet heb gemaakt. Toastjes erbij. Het pakte alles bij elkaar wonderwel lekker uit.
Voor de andijvie ovenschotel van vorige week was teveel andijvie gesneden. Maandag aardappels gekookt, rauwe andijvie erdoor, een scheutje jus, een scheut ketjap en een lepel mosterd. Erbij voorgegaarde gehaktballen gewarmd in boterjus. Geraspte kaas en mosterd op tafel. Eenvoudige en smakelijke maaltijd.
Dinsdag een ovenschotel met witlof en blauwe bessen. Eén grote stronk witlof, 2 kleine stronkjes sla en 2 flinke stukken andijvie doorgesneden en samen even gekookt en goed laten uitlekken. In de iets ingevette ovenschotel. Bestrooid met blauwe bessen en wat gedroogde tijm en dragon, geen noten gebruikt. Daarop een paar takjes verse tijm en rozemarijn uit de kruidentuin. Toevallig geen brie of camembert in huis maar wel Parmezaan en jonge Patrijskaas. De een geraspt en van de ander plakjes geschaafd en daarmee de groenten bedekt. De schaal 20 minuten op 160° in de airfryerXL want aardig afgekoeld. In de airfryerXXL met het smart sensing programma röstirondjes gebakken. De halve gehaktbal die over was opgewarmd voor de vleeseter in huis. De kontjes van de groenten, die eraan blijven om de struikjes een beetje bij elkaar te houden tijdens het koken, worden aan tafel afgesneden. Het was bijzonder. En ook wel lekker. Maar als ik het nog eens doe dan gelijk toch alle groenten kleinsnijden omdat de kaas dan beter wordt verdeeld.
De volgende dag een tomatensalade met burrata. Met blaadjes kropsla, 2 flinke tomaten en veel kleintjes, 2 Amsterdamse uien, zwarte olijven, gevriesdroogde basilicum, peper, pijnboompitten, basilicumolie en burrata. Erbij een steak pie 20 minuten verwarmd in de airfryer XL op 160°. Lekker gegeten.
Donderdag weer de maandelijkse themamaaltijd, herfst natuurlijk.
Als start een heerlijke bospaddenstoelensoep met aardig wat paddenstoelen erin. Daarna een mini quiche met in ieder geval, kaas, ham en ei en ik denk ook prei. Heerlijk.
Dan een stoofpotje met zoete aardappel, kip en groentenrijst, echt weer heel erg smakelijk. En de karamel cheesecake was natuurlijk ook overheerlijk. Een lekker glas rode wijn uit de voorraad en weer een leuke en lekkere maaltijd.
Op vrijdag de rijst met kip opgebakken in een pannetje. Erbij 300g veelkleurenwortel met citrusolie en Italiaanse kruiden gegrild in het mandje van de airfryerXXL, eerst 10 minuten op 180° en daarna nog 8 minuten op 160°. Ook nog 210g courgette met olie en kruiden gegrild. In de airfryerXL een hapje gemaakt van 2 velletjes bladerdeeg gevuld met smeerkaas en zwarte olijven 20 minuten gebakken op 180°.
We aten daarna maïs uit de slowcooker. Eén grote kolf doormidden gesneden, ingesmeerd met boter en ingepakt in aluminiumfolie. De pan 4 uur op laag gezet. Erbij knåckebröd met blauwe- en smeerkaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten