dinsdag 31 maart 2020

We eten thuis, ja, en zonder gasten. Soep uit de machine, bijzondere bloemkool; aardappelblokjes met kaas en kabeljauw uit de airfryer; salade, pizza en ook nog vegetarische rendang uit de slowcooker.


In de namiddag eerst een kop soep. Dan als voorgerecht heel dun gesneden koude plakjes borstfilet van gans. Met in de airfryer afgebakken stokbrood, zout en peper en vooral erg lekker, mosterd-dille dip. En een goed glas rode wijn.

Daarna nog een kom met hutspot van vorige week uit de slowcooker met extra 100g hamblokjes. Een gemakkelijke zondagse maaltijd.

Van de rest van de hutspot, de Marokkaanse stoofschotel en couscous een soep gemaakt in de soepmachine.

Op maandag een bijzondere manier gebruikt om bloemkool klaar te maken, namelijk gebakken met noten fijngehakt in de keukenmachine. Nog steeds walnoten in huis van vriendin met walnotenbomen. Van alles halve hoeveelheden. Citroensap (uit een flesje) in plaats van schil, verse oregano uit de kruidentuin. Met penne, want geen schelpjes of zo en gewoon geraspte kaas. Goed gelukt, prima smaak maar wel een beetje droog.

De volgende dag met 2 struikjes een witlofsalade gemaakt gemengd met 100g hamblokjes, 2 bolletjes fijngesneden gember en wat gembersiroop. We aten daar geroosterde aardappelblokjes bij uit de airfryer. Eerst dus even gekookt en daarna 10 minuten op 190°. En een in heerlijke oude jus gebakken hamburger. Een eenvoudig maar lekker maal. Met een glas rode wijn dus.

Woensdag kwam de 2-maandelijkse bestelling binnen van mijn worstabonnement. Deze keer inclusief het kookboek We eten thuis. De droge worst met zwarte- en cubebe peper, gebruikte ik bij de salade. De salade bestond verder blaadjes little gem, een flinke rest gebakken bloemkool met wat penne. Omdat ik de bloemkool aan de droge kant vond, maakte ik een dressing van mayonaise, een flinke scheut balsamico met sinaasappel en wat kappertjes met het nat uit het potje. Alles door elkaar gehusseld en bestrooid met wat verse peterselie.
Met een kop soep vooraf en een stuk naambrood er bij weer een leuke maaltijd.

Donderdag pizza. Gezien de grootte van het deeg in de oven bereid. Met een rol kant-en-klaar pizzadeeg, tomatenketchup, mozzarella, ui, sjalot, tomaatjes, zwarte olijven, pepertje, ham, salami, verse oregano en rozemarijn. De randen ingesmeerd met een beetje olie. De bodem ingesmeerd met een heel klein beetje ketchup. Daarop de in stukken gescheurde bol mozzarella, dan wat verse rozemarijn en oregano. Vervolgens een handvol doorgesneden minitomaatjes. Dan de ui en sjalot in ringetjes er op. Vervolgens een handje olijven in stukjes gesneden en er over verspreid. En ook nog ½ rood pepertje in heel fijne ringetjes. Plakken ham er op. Een beetje vers geraspte parmezaan en in de oven op 250°. Aan het eind plakken salami er op en na de oven wat verse basilicum, nog een beetje parmezaan en een heel klein scheutje olie. De smaak was prima, maar de bodem was echt behoorlijk te hard. Te eten, maar niet goed genoeg. Jammer.

De dag daarna kabeljauw uit de airfryer. Ik had nog een dunne prei dus die genomen in plaats van lente-ui. Ik vond het iets teveel paneermeel maar met de vlamverdeler er op bleef het wel goed op z'n plaats. In het mandje gebakken op een stukje bakpapier, 10 minuten op 160°. We aten er sla, tomaatjes en geroosterd spelt-desembrood bij.

En op de laatste dag van deze blogweek vegetarische rendang uit de slowcooker. Met een flinke ½ spitskool in reepjes. Dan 1 kleine rode ui, 2 tenen knoflook, ½ rode peper, 1 cm gember en beetje suiker in de Onionchef met het zwarte mes tot pasta gemaakt. Daarna even gefruit in een scheutje olie. Dan 50ml sojasaus er bij. Alles in de pot, 70ml water en een ½ theelepel bouillonpoeder. Doorgeroerd. Bovenop 1 theelepel gevriesdroogde sereh. Na 5 uur gegeten met in de rijstkoker gegaarde basmatirijst en in de airfryer op de grillplaat gebakken chipolataworstjes, 5 minuten op 180° en daarna nog 5 minuten op 150°. Met kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng. Heerlijke maaltijd.

En vandaag, zondag? Nog geen idee. Daarover volgende week.










1 opmerking:

  1. Heel vreemd, als datum staat er dinsdag 31 maart, maar het is gepubliceerd op zondag 5 april. Ik weet niet hoe ik dat kan veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen