zondag 15 maart 2020

Uit de airfryer: bananenflapjes, scholfilet, bloemkoolstamppot met smeerkaas; uit de slowcooker: draadjesvlees en puree van aard. en pastinaak; lekkere soep uit de soepmachine.

Zo, de nieuwe week begon met het maken van bananenflapjes. Eerst een paar stukjes pure chocola gesmolten in de magnetron, 2 ontdooide plakjes bladerdeeg daarmee ingesmeerd. Stukken banaan en een beetje vanillesuiker erop en dichtgevouwen. Ingesmeerd met koffiemelk en daarop weer wat vanillesuiker. Dan 20 minuten op 160° in de airfryer in het mandje op bakpapier, na 10 minuten het bakpapier er onderuit gehaald zodat de onderkant ook lekker krokant kon worden.

Bananenflapjes met chocola.
We aten scholfilet. Natuurlijk weer een volledig aangepast recept, maar wel leuk uitgangspunt. Er was 280g filet. Dit heb ik geheel ingepakt in folie met er op schijfjes sinaasappel met schil, gedroogde tomaatjes uit de olie, takjes basilicum, witte wijn en boter naar smaak. Werkelijk heerlijk na 15 minuten op 180° op de bakpan in de airfryer. Er bij kropsla met 4 bosuitjes en 2 kiwi's in stukjes gesneden. En een paar gekookte aardappels met oude jus. Heerlijke maaltijd.

Maandag bloemkoolstamppot. Wel een heel bloemkooltje maar slechts 450g aardappel gekookt, 1 grote prei gebakken met 2 tenen knoflook en 1 rode peper zonder zaadjes. Lang heel zachtjes met extra boter omdat ik prei alleen lekker vind als het helemaal zacht en gaar is. Aardappelen in een grote schaal gestampt, preimengsel er door, voorzichtig de bloemkool er door geschept. Dan ongeveer 75g feta erdoor gekruimeld. Melk en extra boter was niet nodig. Wat een heerlijke combinatie. De rest in een ovenschaaltje weggezet om met extra kaas lekker op te bakken.

Dinsdag was de oudste van de twee kleine kleinzoons in huis. Inmiddels al weer 2 jaar en 4 maanden. 
We aten heel eenvoudig een omelet met ui, knoflook en champignons. Ik heb zowel de champignons als de ui en knoflook voorgebakken. Een flinke bos verse bieslook door het eimengsel geroerd voor het bakken. Zwarte boontjes uit blik en witte basmatirijst uit de rijstkoker aten we er bij. Met een scheutje tomatenketchup.

Van een rest groente en saus zonder vlees van het stoofpotje, de bouillon van de gestoomde kool, een restje grote macaroni en de rest van de zwarte boontjes een gladde soep gemaakt in de soepmachine. Lekkere dikke soep als lunchhapje.

We aten de rest van de bloemkoolstamppot afgedekt met smeerkaas, 20 minuten opgebakken in de airfryer op 160°, voor partner nog een klein stukje worst. Een crackertje met kaas toe maakte het een voldoende maaltijd.

Donderdag maakte ik het meest eenvoudige draadjesvlees in de slowcooker met 275g sucadelap. Wel een hele ui, maar 2 tenen knoflook, 1 flink laurierblaadje en 2 kruidnagels. Na het aanbakken van het vlees en de uien en knoflook een scheut water in de bakpan gedaan en alle heerlijke aanbaksels mee in de pot. Een theelepeltje bouillonpoeder en klaar. En let op, nooit koud water op warm vlees, dan wordt het taai. Heerlijk na 9½ uur.

Ook in de slowcooker puree van aardappel, 290g en pastinaak, 150g, met 25g boter, 25ml water en zwarte peper. Na 7 uur goed gaar. Had met deze hoeveelheid iets korter gemogen. Uit een pakje rode kool met appel gekookt in de magnetron

Er was best veel rijst over van dinsdag. En een heel klein beetje saus van het draadjesvlees. Ik heb voor de maaltijd vrijdag eerst een flinke ui en 2 tenen knoflook gebakken in wat olie, daar het restje saus bij gedaan en toen de rijst met een flinke scheut sojasaus. Heerlijk. De salade was alleen maar witlof met hamblokjes en mayonaise. Paste er best wel goed bij. 

Dan al weer de laatste dag van deze toch wel wat verwarrende en nare virus-week. En nogal onverwacht werd het een nacht en dag in bed vanwege maag-darmproblemen. Geen ademhalingsproblemen of koorts, wel behoorlijk ziek. Dus partner een boterham met gebakken ei en ik niets, niets en nog meer niets. 

En vandaag, zondag, wel een blogpost maar verder.... Daarover volgende week. 

2 opmerkingen:

  1. IK BEN VERZOT OP DRAADJESVLEES MAAR GAAT MEESTAL VERKEERT vorige week kilo in de kliko veel te droog. vriendin in belgie legt er nog een korstloze snee brood bovenop ingesmeerd met mosterd en het vocht bruin bier




    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Ik zal niet snel een kilo vlees weggooien, je kunt altijd met trucjes proberen er weer iets beters van te maken. Maar inderdaad, ontbijtkoek, brood met mosterd, bier, rode wijn, een scheutje azijn, kan allemaal. Deze keer had ik het zonder al die toevoegingen gedaan en was het toch heerlijk. Wel erg lang in de slowcooker gehad. Beetje hachee-achtig door de ui. Groet, Sia

      Verwijderen