Wat een mooie zondag. Jammer dat onze kinderen en kleinkinderen niet konden meegenieten van onze tuin, maar ja, nog steeds in volledige isolatie.
We aten een witlofsalade, een in de
airfryer afgebakken
olijvenbroodje en een in de
airfryer gebakken omelet. In de
Onionchef een stuk rode paprika, 2 tenen knoflook en 4 kleine tomaatjes fijngemaakt, gemengd met 4 eieren en 10 minuten gebakken in de bakpan op 190°.

Maandag
gesmoorde prei met rode paprika. Ik had
200g prei en 130g paprika in stukjes. Gebakken en verder gesmoord in wat
oude jus met een druppeltje citroensap. Daarbij
champignons met knoflook. Grote pan met zonnebloemolie heet laten worden en 250g kastanjechampignons gebakken met 3 tenen knoflook. Daarna een beetje boter er in en verse peper erover gedaan. Voor de
couscous met feta wel dit recept gebruikt als inspiratiebron, maar ik heb het gemaakt met groentebouillon en feta, verder niets. Een lekkere vleesloze maaltijd, hoewel door de oude jus niet vegetarisch. Helemaal 'ouderwets' op het
gas bereid.

De volgende dag
witlofsalade met sinaasappel. Met
1 flinke struik witlof, 1 sinaasappel, een handje pecannoten, 2 gemberbolletjes en wat gembersiroop. In de
airfryer het
2e olijvenbroodje afgebakken. Daarna in de
airfryer 3
kipdrumsticks gebakken op de grillpan, eerst 10 minuten op 180°, daarna 10 minuten op 150°. Met een heerlijke wijn uit de Bordeaux.
Zo, vanaf deze woensdag is de nieuwste
airfryer XXL met Smart Sensing-technologie weer in huis. Hopelijk zonder problemen verder.

We aten woensdag
gevulde koolbladeren uit de
slowcooker. Bladeren even gekookt. Ongeveer
200g gehakt gekruid met chilipoeder, nootmuskaat, kaneel en paprikapoeder. Hiervan rolletjes gemaakt met gefruite r
ode peper, rode ui, 3 tenen knoflook, een rest gekookte rijst en wat water. Het waren 6 kleine rolletjes. Overgoten met een
blik tomaten. Wat
zwarte peper en een bosje van verse tijm, rozemarijn en oregano onder de saus gestopt. Na 7 uur op laag eens gekeken. Heerlijk met wat witte rijst uit de rijstkoker.

Donderdag kwamen er verse raapstelen mee met de bestelling van de biologische webwinkel. Ik maakte
pasta met raapstelen en spekjes. Met
150g macaroni, 100g spekjes, bosje raapstelen, 1 sjalot, 2 tenen knoflook en roomkaas in plaats van mascarpone, want die was niet meegekomen. Partner had eerder op de dag eieren hard gekookt om te beschilderen, maar er waren er 2 gescheurd. Was best een leuke en lekkere combinatie. Het grappige was dat ik bij het kiezen van een recept dacht aan snijbiet, maar het toch prima bleek te kloppen.

Dan de volgende dag
spinazie, gebakken met knoflook. Een heerlijk recept. Scheut
olie, handje pijnboompitten en 2 tenen knoflook heel even gebakken, dan hand voor hand 500g spinazie (met stelen) er bij en blijven roeren. Een paar plakjes
Parmigiano maakte het extra lekker. Er bij een kant-en-klaar tartaartje gebakken op de grillplaat in de XL
airfryer, 8 minuten op 200°. Wel lekker, maar wat droog. En ook nog in de
magnetron gepofte aardappels. Lekker met boter.
Op de laatste dag van deze blogweek een soep gemaakt in de
soepmachine van veel verschillende resten, vooral groenten (prei, champignons, rendang, witlof) maar ook een beetje couscous en een stuk gepofte aardappel. Op de pureerstand en achterf wat stukjes worst en wat geruld gehakt er in gedaan. Soepje voor de lunch.


De drie rolletjes gevuld koolblad die over waren van woensdag aten we 's avonds met nog wat extra rijst opgewarmd in de
magnetron. Daarbij had partner gewone pure
pannenkoekjes gebakken. De laatste was een heerlijk toetje, met dadelstroop en voor mij wat geraspte kaas. Wat een leuke en lekkere maaltijd.
En vandaag, zondag en 1e paasdag, verrassingen voor partner, daarover volgende week. Fijne paasdagen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten