zondag 12 april 2020

Uit de airfryer: omelet, kipdrumsticks en tartaartjes; uit de slowcooker: gevulde koolbladeren; pasta met raapstelen, gebakken spinazie met knoflook, soep van resten en ook nog pannenkoeken!


Wat een mooie zondag. Jammer dat onze kinderen en kleinkinderen niet konden meegenieten van onze tuin, maar ja, nog steeds in volledige isolatie.
We aten een witlofsalade, een in de airfryer afgebakken olijvenbroodje en een in de airfryer gebakken omelet. In de Onionchef een stuk rode paprika, 2 tenen knoflook en 4 kleine tomaatjes fijngemaakt, gemengd met 4 eieren en 10 minuten gebakken in de bakpan op 190°.

Maandag gesmoorde prei met rode paprika. Ik had 200g prei en 130g paprika in stukjes. Gebakken en verder gesmoord in wat oude jus met een druppeltje citroensap. Daarbij champignons met knoflook. Grote pan met zonnebloemolie heet laten worden en 250g kastanjechampignons gebakken met 3 tenen knoflook. Daarna een beetje boter er in en verse peper erover gedaan. Voor de couscous met feta wel dit recept gebruikt als inspiratiebron, maar ik heb het gemaakt met groentebouillon en feta, verder niets. Een lekkere vleesloze maaltijd, hoewel door de oude jus niet vegetarisch. Helemaal 'ouderwets' op het gas bereid.

De volgende dag witlofsalade met sinaasappel. Met 1 flinke struik witlof, 1 sinaasappel, een handje pecannoten, 2 gemberbolletjes en wat gembersiroop. In de airfryer het 2e olijvenbroodje afgebakken. Daarna in de airfryer 3 kipdrumsticks gebakken op de grillpan, eerst 10 minuten op 180°, daarna 10 minuten op 150°. Met een heerlijke wijn uit de Bordeaux.

Zo, vanaf deze woensdag is de nieuwste airfryer XXL met Smart Sensing-technologie weer in huis. Hopelijk zonder problemen verder.

We aten woensdag gevulde koolbladeren uit de slowcooker. Bladeren even gekookt. Ongeveer 200g gehakt gekruid met chilipoeder, nootmuskaat, kaneel en paprikapoeder. Hiervan rolletjes gemaakt met gefruite rode peper, rode ui, 3 tenen knoflook, een rest gekookte rijst en wat water. Het waren 6 kleine rolletjes. Overgoten met een blik tomaten. Wat zwarte peper en een bosje van verse tijm, rozemarijn en oregano onder de saus gestopt. Na 7 uur op laag eens gekeken. Heerlijk met wat witte rijst uit de rijstkoker.

Donderdag kwamen er verse raapstelen mee met de bestelling van de biologische webwinkel. Ik maakte pasta met raapstelen en spekjes. Met 150g macaroni, 100g spekjes, bosje raapstelen, 1 sjalot, 2 tenen knoflook en roomkaas in plaats van mascarpone, want die was niet meegekomen. Partner had eerder op de dag eieren hard gekookt om te beschilderen, maar er waren er 2 gescheurd. Was best een leuke en lekkere combinatie. Het grappige was dat ik bij het kiezen van een recept dacht aan snijbiet, maar het toch prima bleek te kloppen.

Dan de volgende dag spinazie, gebakken met knoflook. Een heerlijk recept. Scheut olie, handje pijnboompitten en 2 tenen knoflook heel even gebakken, dan hand voor hand 500g spinazie (met stelen) er bij en blijven roeren. Een paar plakjes Parmigiano maakte het extra lekker. Er bij een kant-en-klaar tartaartje gebakken op de grillplaat in de XL airfryer, 8 minuten op 200°. Wel lekker, maar wat droog. En ook nog in de magnetron gepofte aardappels. Lekker met boter.

Op de laatste dag van deze blogweek een soep gemaakt in de soepmachine van veel verschillende resten, vooral groenten (prei, champignons, rendang, witlof) maar ook een beetje couscous en een stuk gepofte aardappel. Op de pureerstand en achterf wat stukjes worst en wat geruld gehakt er in gedaan. Soepje voor de lunch.

De drie rolletjes gevuld koolblad die over waren van woensdag aten we 's avonds met nog wat extra rijst opgewarmd in de magnetron. Daarbij had partner gewone pure pannenkoekjes gebakken. De laatste was een heerlijk toetje, met dadelstroop en voor mij wat geraspte kaas. Wat een leuke en lekkere maaltijd.

En vandaag, zondag en 1e paasdag, verrassingen voor partner, daarover volgende week. Fijne paasdagen.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten