Knoflookrollertje, 7 cm hoog |
Ik heb eindeloos veel machines in huis in verband met koken en eten, maar dat kleine knoflookrollertje is nog steeds een erg handig hulpje. Je doet de ontvelde tenen er in en rolt heen en weer en het mesje maakt er prachtige stukjes van. Vaak echt lekkerder dan uit de knoflookpers.
Weer een nieuwe week die we samen zijn begonnen. Een aardige rest chili con carne opgewarmd. Nog een heel klein beetje raita. En een paar kaas-maïsbroodjes afgebakken in de airfryer. Heel lekker met de salieboter die nog lang niet op is. Goed maal voor een rustige zondagavond.
Woensdag at het kleine jongetje weer mee. Ik maakte pasta alfredo met macaroni, 5-kazensaus (uit de diepvries), en apart gekookte sperziebonen, schorseneren uit een potje en verse worst, boudin blanc. Eenvoudig maar wel lekker vond ook onze kleine kleinzoon.
Voor een soepje had ik een en ander aan vocht verzameld, afgieten van groenten, nat uit potjes, omspoelen pannetjes e.d. Het restje macaroni en schorseneren, een heel klein beetje kaassaus en 2 stengels bleekselderij er bij en op de pureerstand van de soepmachine. Omdat ik een vrijwel leeg mosterdpotje had omgeschud met water en dit ook bij de soep gevoegd werd het echt een drinkbaar mosterdsoepje. Erg lekkere lunch.
Ik wilde met andijvie iets anders doen dan stamppot maken en vond een grappig recept, andijvie-broodschotel. Ik heb het gemaakt met 175g andijvie, 2 tomaten, 1 rode ui, een flinke lepel mascarpone, 1 in schijven gesneden afgebakken stokbrood en veel geraspte kaas. Een karbonade gebakken voor partner. Voor mij een vleesloze maaltijd. De airfryer gestart op 160°, na 10 minuten even gekeken, perfect. Heerlijk dat krokante kaasbrood op de romige groente. Helemaal op samen.
Met bloemkool, burger en moes eigenlijk wel genoeg op tafel. Ik heb er daarom alleen nog een stokbrood bij gedaan, afgebakken in de airfryer. Wij vinden (stok)brood bij het avondeten en een lekker glas rode wijn eigenlijk altijd een goed idee. En de wijn was heel lekker!
Zaterdag, de laatste dag al weer van deze blogweek, aten we een lunch met vrienden die een klus kwamen doen. Ik maakte preisoep met champignons. Daar waren glutenvrije crackers en boter bij. Maar eerst gewoon de soep gemaakt in de soepmaker. Dan de champignons gebakken en apart geserveerd. En ook de smeerkaas deed ieder zelf in het bord en dan de soep erover. Zeer tevreden eters. En ondanks lunchtijd toch maar er een lekker glas witte wijn bij geschonken.
's Avonds aten we een boterham met beleg en een kop koffie.
En vandaag, zondag, ik denk witlofsalade. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten