We aten daarom op zondag een omelet uit de airfryer, 10 minuten op 190°. Met 4 eieren, scheutje room, 100g uitgebakken spekjes, wat geraspte blauwe kaas en mimolette en peper. Alles gemengd en op de bakplaat gegoten. Prachtige en heerlijke omelet.
Een salade van gemengde sla met tomaatjes en eerst even in de airfryer afgebakken kaas-maïsbroodjes er bij. Bord op schoot want sport, sport, sport.
En als toetje aardbeienijs met wijnbes-kroosjesmoes net als bij het verjaarsdiner vorige week.
Voor de snijbonen gekozen voor recept 4 van deze site, snijbonen in witte wijn-citroensaus. Ik had maar 200g bonen. Om ze toch voldoende tijd te geven om gaar te worden zonder droog te koken, wel een flinke slok wijn er bij gedaan. Heerlijk receptje. Nog een pannetje met couscous met fijngesneden knoflookbieslook en een kom met stukjes tomaat met basilicum er bij gezet op tafel.
De machine heeft ook een schijf om plakken te maken. Maar als je kookt voor 2 personen zijn die paar aardappels natuurlijk zo op de plank in schijven te snijden. Tja. Ik heb het gemaakt in de airfryer, eerst 10 minuten op 170° en daarna nog 10 minuten op 150°. De kruiden waren bieslook, knoflookbieslook en rozemarijn. Ook een heerlijk recept.
De volgende dag aten we in ons plaatselijk Restaurant Gewoon. Ik had gegrilde geitenkaas als voorgerecht en de partner at gerookte kip. Als hoofdgerecht at ik Schweinehaxe en de ander een entrecote. Goed glas wijn er bij en een koffie met calvados toe. Gezellig en lekker.
Op donderdag werd het meiknollenstoof. Ik had 1 grote meiraap. Het gerecht gemaakt met verse salie en een pepertje uit de diepvries. In plaats van bosui heb ik verse bieslook gebruikt.
Met een rest puree met gehaktbrood en in een doggybag meegebrachte stukken vlees uit het restaurant een prima maal.
De volgende dag kwam de grote kleinzoon met vriendin lunchen. Ik maakte een soep in de soepmaker van 3 stengels bleekselderij en 3 wortels, verder een rest couscous met een paar snijbonen, een paar stukjes gestoofde meiraap en het nat daarvan uit de stoofpan. Ik kook dan een beetje water in zo'n "boter"pan en gebruik dat als bouillon. Lekkere smaaktjes niet weggooien nietwaar. Ook de bewaardoosjes omgespoeld en dat water + extra wat nodig was in de machine.
Een paar kaasstengels bij de soep en verder haring met een wit broodje en volkorenbrood en beleg.
In de slowcooker maakte ik zaterdag Indiase koolrabi voor ons en de kleine kleinzoon. In plaats van garam masala heb ik za'atar gebruikt. In de avond klaargezet in de koelkast. 's Morgens voor 8 uur op laag. Met rijst uit de rijstkoker en hardgekookte eieren. Wij vonden dit gerecht geen van drieën een succes. Natuurlijk niet echt vies, maar zeker ook niet lekker. Voor de lunch aten we nog een beetje soep met een cracker en volkorenbrood.
En vandaag, zondag, eten we met visite. Ongeveer weet ik wel wat het wordt, maar daarover volgende week :).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten