zondag 21 juli 2019

Leuke vakantie met eten en drinken o.a. zeeduivelwangetjes, gebakken inktvis, gevuld konijn, thuis lamskoteletjes uit de airfryer en bietjes uit de slowcooker.

Het is deze zondag Quatorze Juillet. Dat betekent in het dorp waar ik ben voor 's avonds een buurtfeest met drankjes en hapjes. De lunch bestond uit een glas champagne met vrienden, een hapje vooraf en later zonder de vrienden een stuk koude zalm met mayonaise, een paar plakjes worst en een stukje kaas en natuurlijk brood.
Een grap als dessert. Mooi gemaakt.


Het was 's avonds een prachtige bijeenkomst. Eerst gezellig onder de kersenboom hapjes vooraf, een leuk drankje van champagne en citroenlimonade en natuurlijk vele andere dranken. Dan een grote tafel voor meer dan 20 mensen, grote, kleine, oude, jonge, met de heerlijkste gerechten die mensen allemaal hadden meegebracht. Salades, rijsten, bijzonder brood, hartige taarten, zoete taarten, geweldig. Altijd teveel maar wat was het leuk!!

De volgende dag 's middags vlees en aardappelen, 's avonds salades van tomaat en boontjes. Eenvoudig maar smakelijk.

Dinsdag, alweer de laatste dag bij onze Franse vriend. Voor de lunch kregen we wangetjes van zeeduivel gebakken in een heerlijk sausje. Wie eet er nou wangetjes van zeeduivel? Lekker hoor! Met gele rijst. Daarna een stukje brood met een heerlijk zachte geitenkaas. Een bijzonder lekkere rode wijn uit de Cahors uit 2014 smaakte bij beiden prima. Tenslotte een (voor mij heel klein beetje) citroenijs met een scheut Zuidam jenever van 5 jaar oud. Feest!

's Avonds aten we op de "plancha" buiten gebakken poulpe. Inktvis en ik denk gezien het formaat pijlinktvis. Ik hou er niet van, maar heb natuurlijk een stukje geproefd. En het heerlijke glas Spaanse wijn wat er bij werd geserveerd maakt veel goed nietwaar.

En dan weer op reis. We overnachtten opnieuw in het hotel Auberge à la Tête de Lard en aten er weer een heerlijke maaltijd.
Het voorgerecht van partner was een mousse van eend aangemaakt met Campari. Ik at hetzelfde als de week ervoor, want zo heerlijk!!! Als hoofdgerecht aten we beiden gevuld konijn. Kaas voor mij, kolonel voor partner als dessert.

Donderdag weer thuis. Het was vakantie, dus extra genieten van eten en drinken was toegestaan. Maar vanaf nu maar weer een beetje kalm aan. Onderweg een uitsmijter en thuis een broodje ham en / of kaas.

Op vrijdag maakte ik lamskoteletjes van de grill. Er was ooit een website waar het recept op stond, maar zitizitoni.nl bestaat niet meer blijkbaar. Ik had 2 koteletten 3 uur gemarineerd in 25 ml witte wijn, 15 ml olijfolie, een takje rozemarijn, 1 flinke geplette teen knoflook, verse peper en een klein beetje zout. De grillplaat op 200° verwarmd in de airfryer en daar de koteletjes 2 minuten aan iedere kant op gegrild. Een ui gebakken in wat olijfolie, een blikje kikkererwten met wat nat en gewelde couscous er bij gedaan. Een lekker maaltje hoor.

Op de laatste dag van deze blogweek bietjes uit de slowcooker. Nog geen boodschappen gedaan na de vakantie, dus een beetje roeien met de riemen, kijken wat er in huis is. Voor 2 personen, dus halve hoeveelheden. Met voorgekookte bieten uit een pakje, linzen uit een blik en zonder champignons. Met een beetje rijst uit de rijstkoker toch een goede maaltijd.


En vandaag, zondag, eten met jongste zoon, schoondochter en de kleine kleinzoon die we een tijdje hebben gemist. Daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten