Het was de Nationale week zonder vlees. Ik had me ingeschreven wetend dat ik niet de hele week zonder vlees zou eten. Ik vind het bijbehorend receptenboekje erg plezierig om te hebben voor de inspiratie. Voor mij werden het uiteindelijk 4 vleesloze dagen. Ik probeer regelmatig een dag zonder vlees in te lassen. Ik kies altijd wel voor biologisch vlees of van goed gehouden dieren. Liever wat minder en dan wat duurder. Geldt trouwens ook voor kip en vis.
Dinsdag opknapbeurt voor het aanrecht, koken niet mogelijk, dus pizza's besteld. Ook deze keer weer niet te zout en ook vooral niet erg vet. Best wel weer lekker voor een keer. Eén kaas, één vis.
De volgende dag en nacht waren we bij vrienden in Kampeerbosje in Leerdam (even op de tekst linksboven klikken en je krijgt een betere pagina, lukt mij niet met de link hier). Een prachtige plek om eens naar toe te gaan trouwens. We logeerden in een huisje. We waren met meer vrienden en zijn uit eten gegaan bij een Grieks restaurant. Even niet meegedaan met de week zonder vlees dus :-).
Weer thuis maakte ik risotto in de rijstkoker, maar zonder de shiitake en sjalot. In plaats daarvan heb ik uit dit recept, risotto met spinazie, gekozen voor ui, spinazie, citroensap en knoflook. De risotto gemaakt met 100g arboriorijst, 330 ml bouillon aangevuld tot 370 ml met witte wijn en 1 eetlepel boter. Eerst 1 ui en 2 tenen knoflook gebakken en dan 250g spinazie toegevoegd. Kaas, Parmigiano en Comté, en bieslook door de risotto geroerd. Extra kaas voor bovenop. Beiden apart opgediend. Alles op. Lekker.
Nog steeds geen aanrecht en de kleine jongen vrijdag weer een dagje in huis. We aten na hem weggebracht te hebben opwarm-eten namelijk bloemkoolcurry uit de diepvries. Samen met een rest van de Surinaamse bloemkool en wat witte rijst opgebakken in de pan. Wel weer wat stukjes vlees er in. Tja. Een in de airfryer afgebakken broodje er bij en een stukje kaas toe.
Very interesting article. Thanks for sharing!
BeantwoordenVerwijderen