zondag 14 oktober 2018

Lekker soepje, ovenschotel met groenten en ei, beetje raar gerecht uit de slowcooker, witlof met bacon uit de airfryer, Restaurant Gewoon.

Een maaltijd samenstellen of een soep maken van wat er in de loop van de week is overgebleven van maaltijden. Omdat weggooien hier nooit een optie is, bewaar ik alle restjes, ook kleine beetjes. Vroeger hadden we kippen, dat was wel handig.
In de soepmachine: beetje kokosmelk, restje bami, restje bonen met paprika, sla, paar bladen paksoi en een klein beetje vinaigrette met soja en peterselie. Het geheel aangevuld met water. Een smakelijke drinksoep. Lekker voor de lunch met een beetje geraspte emmentaler.

's Avonds andere resten. Eerst een paar stukken quiche Lorraine en daarna een kolf maïs opgewarmd in de magnetron. Ging beiden prima wat betreft de smaak. In een pannetje een paar stukken vlees van de rendang opgewarmd in eigen saus. Verse sla met tuinkruiden op tafel.


Maandag een ovenschoteltje met courgette, paprika en tomaat. Voor samen maar toch maar ½ (grote) courgette, 1 rode paprika, 1 klein rood pepertje en 2 flinke tomaten. Een hele bol buffelmozzarella er in verwerkt. De beide tomaten half gevuld met een ei. En daarover wat geraspte emmentaler. In de grote oven, want ik zag voor me dat het ei en de kaas alle kanten op zouden waaien want iets te hoog gestapeld om goed af te dekken. Het stokbrood wel afgebakken in de airfryer. Een stukje zwaluwgekwetter toe.

Dinsdag komkommer met salie. Met 1 ongeschilde komkommer, 1 ui, 1 teen knoflook en flink wat blaadjes verse salie bereid. Crème fraîche in plaats van zure room en wat vers gemalen zwarte peper en een scheutje citroensap. De laatste rendang opgewarmd en gekookte aardappelen er bij. Lekker.

Woensdag een gerecht uit de slowcooker met zalm, bloemkool en kaas. Een apart geheel vond ik. Wat ik heb gedaan: 225g langkorrelige zilvervliesrijst, 150g bloemkool, 25g kaas, een blikje zalm met 112g vis, 100g vispastei met paprika, likje mosterd, ½ rood pepertje, handje verse dragon uit de kruidentuin (15ml???), bij elkaar 375ml vocht waaronder ook het nat van het blikje zalm. Dat 7½  uur op laag. Het smaakte niet vies, maar ook niet echt lekker. De rest nog wel ingevroren want misschien met gebakken garnalen en een stukje kip wel meer van te maken. Iets meer paella-achtig. We hadden er nu een beetje tomatenketchup bij gedaan :-). Heb niet echt achterhaald welk ingrediënt de smaak zo heeft beïnvloed. Nou ja, weggooien kan altijd nog nietwaar.

Donderdag witlof met kaas en bacon. In plaats van de oven gekozen voor de airfryer. Of de plaatser van het recept ook de originele maker is, is niet te achterhalen. Ik had 2 flinke witlofstruikjes, oude kaasreepjes er in, flink wat bacon er omheen.  Ik heb gekozen voor voorverwarmen op 180° en dan 15 minuten. Wel nog een extra dit plakje kaas op de witlofjes gelegd. Er bij rauw in de pan met een beetje boter gebakken aardappelschijfjes. Mmmm.



Vrijdag aten we in ons plaatselijk restaurant. Voor mij garnalenkroketjes en een varkenshaasspies met pindasaus. Voor de ander een visbordje en een diamanthaasspies met pepersaus. Lekker. Kopje koffie toe met een armagnac.

Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, at ik alleen. Op deze site kom je erg leuke recepten tegen voor een witlofsalade.
Ik koos voor deze variant met ei. Met 2 kleine stronkjes witlof, een kleine appel, 1 sinaasappel, 1 ei en een paar stukjes oude kaas en als dressing alleen wat mayonaise. Heerlijk.

En vandaag, zondag, in ieder geval spruitjes. Daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten