Maandag maakte ik deze prei in roomsaus bij een stuk wilde zalm.
De zalm (190g) ingepakt in ontbijtspek heb ik gebakken in de airfryer op 170°, 10 minuten.
Er was nog maar 100g gesneden prei. Gestoofd met beetje ghee, water en room. We aten er gemengde sla bij en couscous met een gebakken sjalotje.
Soep gemaakt in de soepmaker van de rest van de stoofpot van dinsdag en een restje couscous en natuurlijk wat water. Lekker met een scheutje room.
Verder maakte ik een dag tevoren een noten-boterkoek met verse walnoten. Mijn vorm was 15 bij 15cm. Dat betekent 4 staat tot 3 qua hoeveelheden. Dan krijg je natuurlijk rare uitkomsten. Gebruikt: 170g (168) boter, 95g (93) gemalen noten, 130g (132) bloem, 60g (57) kristalsuiker en 60g (57) basterdsuiker, een eidooier van een klein ei en een snufje zout. Op 180° 10 minuten in de airfryer.
Tussen soep en fruitsalade aten we een aardappelsalade. Eerst een zakje biobaby-aardappeltjes gestoomd in de magnetron en 4 eieren hard gekookt. Verder een stuk kruidenkaas, een stuk komkommer en een flinke wortel in de onionchef gedaan, dus in kleine blokjes. Dat gemengd met een rest gekookte bloemkool, een doosje hamblokjes (100g), 2 augurken en een paar zilveruitjes, een deel van de aardappels (350g) in blokjes en 2 van de eieren in stukjes. Een sausje, gemaakt van een lepel mayonaise en een paar lepels cottage cheese met bieslook, peterselie, zout en peper, er voorzichtig door gedaan. Opgemaakt op radicchio-slablaadjes met tomaat, ei en een bloemetje van de Oost-Indische kers.
Als dessert een fruitsalade van 1 banaan, 1 appel, 2 peren, 2 mandarijnen en 1 sinaasappel. Gemengd met ¾ bakje ricotta met een flinke scheut limoensap en wat witte peper. Met koffie en de boterkoek toe een heerlijke lunch. Geen avondeten meer nodig.
Vrijdag opnieuw een cheesecake gemaakt zoals vorige week in de airfryer maar deze keer om de volgende dag mee te nemen. En 5 minuten langer omdat het middendeel nog wel erg zacht leek.
Dan een broccolisalade bij een potje vlees uit Frankrijk. De salade is gemaakt met 1 flinke struik broccoli, 2 kleine rode uien, 2 kleine appels en een flink trosje druiven. Sausje gemaakt van 2 lepels Griekse yoghurt en 1 lepel mayonaise met zwarte peper. Alles gemengd en smaken laten intrekken.
Ter plekke afgemaakt met 100g thuis uitgebakken ontbijtspek en een handvol gekraakte verse walnoten uit de mand. Ten slotte de cheesecake toe. Lekker en heel gezellig.
En vandaag, zondag. Eerst in de middag op bezoek bij andere zoon en schoondochter. Die voetbalt en heeft een middenvoetsbeentje gebroken. Tja.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten