zondag 26 november 2017

Bietensalade, bieten- en een restsoep uit de soepmaker, worstjes, omelet en cheesecake uit de airfryer, makreeltortilla uit de magnetron, lasagne uit de slowcooker.

Zondag aten we een bietensalade. Ik heb 500g bietjes met de Onionchef klein gemaakt. Behalve 1 sinaasappel en 1 appel heb ik er ook 1 sjalot, 6 gekookte aardappeltjes in stukjes en een paar roosjes broccoli doorgedaan. Sausje gemaakt volgens recept. En omdat de bietjes al waren gekookt, dus geen loof, de salade opgediend op blaadjes Chinese kool. Heerlijk, maar natuurlijk te veel.

Maandag at ik alleen. Een kop soep in de soepmaker gemaakt van de rest bietensalade, inclusief een paar stukken Chinese kool, beetje puree, beetje bietensap, stukjes steel van de broccoli aangevuld met water. Stevige soep met een dotje geraspte kaas.

En toen was alles ineens anders. Een onverwachte ziekenhuisopname van partner gooide roet in het eten.
Ik zou zowel dinsdag als woensdag koken voor anderen en meenemen om ter plekke in magnetron verder te verwerken maar dat ging niet door. Ik had heel vroeg veel boodschappen gedaan maar thuisgekomen naar arts en ziekenhuis. De tijd 's avonds laat thuis maar gebruikt om alles wat kon in te vriezen. Wat ik niet wist en dus heb opgezocht, eieren invriezen.
De chipolataworstjes die we zelf zouden eten en op moesten heb ik op de grillpan in de airfryer eerst 5 minuten op 180° en toen nog een paar minuten op 150° gebakken en daarna ingevroren. Schelvisfilets en hamburgers direct verpakt en hup in de vriezer. De pan bietensoep ook maar ingevroren.

Dinsdag tussen ziekenhuis, naar huis om spullen te halen en weer terug at ik een paar boterhammen. De dag erna werd het laat, crackers met brie en sloten karnemelk.
Donderdag gelukkig weer samen thuis.

We aten de makreeltortilla die ik van plan was dinsdag klaar te maken. Helemaal volgens recept alleen nog 2 extra geklutste eieren bovenop omdat de ingrediënten erg boven het ei uitstaken. Ongeveer 10 minuten in de magnetron op 600W. Na 8 minuten was er nog veel vocht onderin. De bovenkant was wel gestold, maar na 10 minuten nog steeds te nat onderin, dus dat afgegoten en de tortilla opgediend. Wel erg lekker. Misschien had ik de tomaten van hun binnenste moeten ontdoen. Een flinke rest met het vocht ingevroren. Altijd nog goed voor een soepje.

Dan voor het eerst een soort lasagne in de slowcooker. Veel verschillende recepten bekeken in een slowcookergroep op Facebook. In verband met wat in huis was en echt op moest uiteindelijk gekozen voor een laagje ongezoete ketchup, prei, champignon, geraspte kaas, lasagne en dat nog twee keer. Bovenin een paar plakjes gerookte zalm onder de laatste saus. Afgedekt met een bol uitgelopen mozzarella en voor de zekerheid een beetje nat hiervan. Dat 5 uur op laag in de slowcooker.
De consistentie was prima. Zeker niet te nat. Beetje harde kantjes heerlijk, maar.... alleen ongezoete ketchup geen goed idee. Al met al toch echt iets te zuur. Volgende keer met gehakt en andere saus. We aten er wat gemengde sla bij. Een beetje mayonaise hielp wel met betrekking tot het zuur :-).

Soep gemaakt in de soepmaker van een rest boeuf stroganof, beetje gerookte makreel, restje lasagne en bijna ¼ rauwe Chinese kool en een ongekookte aardappel. Eerst alles even met de hand gemixt  om aanbakken te voorkomen. Bleek erg dik dus deel eruit gehaald, water erbij en op de pureerstand. Daarna het andere deel er in.

Op de laatste dag van deze blogweek aten we soep (heerlijk met een scheutje room), een omelet en als dessert een cheesecake. De cheesecake gemaakt met de helft van de ingrediënten maar wel 2 eieren (1½ vind ik gewoon te lastig) en 50 minuten langzaam gegaard in de airfryer op 100°. Daarna 4 uur in de koelkast. Echt perfect!

Alleen maar deze link om te laten zien dat een omelet gebakken kan worden in de bakvorm van de airfryer.
Ik maakte er een boerenomelet van. Eerst 2 tenen knoflook, ½ rode paprika, 1 kleine wortel, 1 kleine aardappel, 1 tomaat zonder binnenste in de Oniochef. Daarbij 100g al gesneden prei. Dit met elkaar even gebakken in een beetje olie. Dan 100g chorizo in stukjes gebakken. Vervolgens 3 eieren gemengd met een scheutje room en een handje geraspte kaas en wat verse peterselie. Alles door elkaar gehusseld en in de bakvorm 15 minuten in de airfryer op 180°.

En vandaag, zondag. Iets met een rookworst die ligt te wachten :-).
2 opmerkingen:

  1. Dag Sia. Dat je nog de moeite hebt genomen dit allemaal in je blog te melden. Dank je wel. Inspiratie weer, ook al heb ik airfryer/slowcooker. Maar wel een heerlijk fornuis met goed oven die slow-kookt :-) Maar veel belangrijker dan recepten: hoe is het met je partner? Ik hoop dat het goed gaat en geen vervelende gevolgen zijn. Je hoeft niks te vertellen hoor, als je maar samen weer een beetje gerust bent.
    Heb een goede week.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel Florina. Zie berichtje op Twitter :-).

    BeantwoordenVerwijderen