Ook nog een apple crumble gebakken in de airfryer. Met 3 appeltjes in kleine stukjes gemengd met 20 g lichtbruine basterdsuiker en 1 eetlpl citroensap. Onderin de kleine springvorm. Kruimeldeeg gemaakt van 100 g bloem 30 g rietsuiker, 1 tlp kaneel en 50 g boter in stukjes. Dit over de appels heen gekruimeld. Airfryer voorverwarmd op 180°. Vorm even afgedekt met spatdeksel, 10 minuten op 180°, daarna nog 8 minuten op 160° en de laatste 2 minuten op 200° om nog wat bruiner te maken.

En dan maar weer eens gewoon een stukje vlees, karbonade met rode kool. De echt geweldig lekkere haaskarbonade kwam van Freek en Marleen, onze leveranciers van biologisch vlees. De smakelijke rode kool kwam uit een pak, 5 minuten in de magnetron op 700W en dan nog een paar minuutjes rust. De saus met mosterd en room was er heerlijk bij. Gebakken heb ik gewoon in een klontje boter en niet in geklaarde boter. Met een paar gekookte aardappels, een eenvoudige doch prima maaltijd. De rodekool foto is een reclamefoto en niet door mijzelf gemaakt. Gewoon vergeten om foto's te maken :-).
Op woensdag groenekoolstamppot. Twee verschillende resten in de diepvriezer en ook nog een heerlijk gehaktmengsel van de wraps van vorige week. Opbakken en een korstje eraan laten komen. Nog lekkerder dan toen de stamppotten gemaakt werden :-).
Dan donderdag lunchen bij een broer en schoonzusje in 's Hertogenbosch. Dat was zo'n uitgebreide lunch en daarna nog namiddag hapjes, zodat 's avonds thuis niet meer gegeten hoefde te worden.
Ingrediënten: 2 stengels groenselderij in stukjes, 2 eetlpls zonnebloemolie, 240 g goede kipfilet van de poelier in stukjes, 1½ eetlepel fijngesneden gemberwortel en 2 tenen knoflook, 3 bosuitjes in stukjes van 1 cm, 200 g witte bonen uit een pot, 2 eetlpls sojasaus, 1 theelpl poedersuiker, 60 cc bouillon en 1 eetlpl rode wijn. Eerst de kipstukjes 5 minuten bakken in de olie, dan de gember, knoflook en selderij erbij en zo'n 3 minuten roerbakken, tenslotte de boontjes, bosui, sojasaus, suiker, bouillon en rode wijn erdoor en bakken tot het vocht begint te koken. Met zeewierpasta van Seamore. Deze 40 minuten laten weken in koud water, daarna even meegebakken met de kip. Lekker, maar om te zien tja... :-)
En vandaag; ik denk een maaltijdsalade met de rest van kipstukjes van vrijdag.
En..., intussen heb ik deze pastamachine besteld. Het wordt wel wat vol in de keuken en de bijkeuken, maar het lijkt me zo leuk om het zelf te maken. Ik heb een machinekamer nodig zei ik hier in huis :-).
En..., intussen heb ik deze pastamachine besteld. Het wordt wel wat vol in de keuken en de bijkeuken, maar het lijkt me zo leuk om het zelf te maken. Ik heb een machinekamer nodig zei ik hier in huis :-).
Nog nooit eerder meegemaakt, meer dan 600 bezoekers op dit blog bij de vorige blogpost. Geen idee of die mensen het alleen maar hebben geopend omdat ze het tegenkwamen op zoek naar iets in de airfryer of slowcooker, of dat ze het echt gelezen hebben. Het is ook niet echt heel belangrijk natuurlijk, maar wel heel leuk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten