zondag 14 februari 2016

Maaltijdsalade, scrambled eggs, tomaten-paprikasoep, ribeye uit de airfryer en ratatouille uit de slowcooker.

Inderdaad de week begonnen met een heerlijke maaltijdsalade. Dit recept als uitgangspunt (ik probeer smulweb altijd te ontlopen, maar deze keer dan toch maar). Voor 2 personen. Paar blaadjes Romainesla in stukjes gescheurd, 1 struikje heel fijn gesneden witlof, 1 stengel selderij in kleine stukjes, ½ rode ui in halve ringen, een handje gekookte rijst, stukjes kaas waarvan ik de naam niet weet, maar lijkt een beetje op Emmentaler en 2 hardgekookte eieren. En dan natuurlijk de vorige week vrijdag ook gebakken andere kipfilet van 200g in stukjes. Op het bord lekkere biologische mayonaise en flink wat zwarte peper erover, mmmm. Met een goed glas Chardonnay. Fijn zondagsmaal.

Slowcookervlees van zaterdag, nog wat gekookte rijst en een tomatensalade waren de ingrediënten voor de maaltijd op maandag. Een late lunch bestond uit een kop van de soep die ik op zaterdag had gemaakt. Rustige dag dus in de keuken.

Na een uitgebreide lunch bij een vriendin, heb ik dinsdagavond een lichte maaltijd voor 2 gemaakt met oesterzwammen. Met een sjalotje, stuk of 8 bosuitjes, 100 g hamblokjes, 3 eieren, 100 g oesterzwammen zonder steeltjes, 30 g gemalen kaas en een grote tomaat zonder natte binnenkant. Lekker met geroosterde boterhammen.


Voor woensdag een soep gemaakt in de soepmaker van 1 grote tomaat en 2 cherrytomaatjes, 1 rode paprika, steeltjes van de oesterzwammen, 10 bosuitjes en 2 eetlepels glutenvrije broodkruimels (had natuurlijk ook iets anders kunnen zijn om te binden). Daarna eerst 2 super kleine Kwekkeboom kaashapjes uit de airfryer. Daarna een kroket met salade van Romainesla en saus van paar lepels Griekse yoghurt, 1 lepel mayonaise, 2 fijngesneden stengels bleekselderij, 3 geprakte tenen zwarte knoflook, zwarte peper en verse fijngeknipte knoflookbieslook. Met een gepofte aardappel uit de magnetron.

Een ribeye met gebakken aardappels en - witlof. Met een rode wijnsaus met sjalot en knoflook. Zo heerlijk gegeten. Natuurlijk de hoeveelheden teruggebracht voor 2 personen. Even over nagedacht, maar toch gekozen voor zowel de aardappels als de witlof gebakken in echte boter. Vleesfond heb ik vervangen door wat water met bouillontablet en de ribeye 2 minuten ene kant en 3 minuten andere kant op de grillpan in de airfryer gebakken op 200°. Perfect. In het recept is wat onduidelijkheid over de sjalotjes. Ik heb 8 bosuitjes die op moesten, 1 sjalotje en 3 tenen knoflook eerst aangebakken voor de saus en daarna gedaan wat er stond. Echt een heerlijk maal met een lekker glas rode wijn.

De volgende dag de paar stukjes vlees die er nog over waren uit de crockpot van vorige zaterdag even opgewarmd, wat mie gekookt en dat aangevuld met gebakken eireepjes, wat kroepoek, gebakken uitjes uit een doosje en atjar en seroendeng uit een potje.

En de laatste dag van deze blogweek; door omstandigheden van deels buitenshuis verkeren een beetje een rommeltje. Wel al vooruit een prachtige ratatouille gemaakt in de slowcooker om op Valentijnsdag te delen gewoon thuis met mijn partner. Maar eerst alles voorbakken vind ik dan weer overbodig. Heb wel even de ui en knoflook gefruit en daar het water, de tomatenpuree en kruiden aan toegevoegd en dat bij de groenten in de crockpot gedaan. En maar 1 bouillonblokje, we houden niet van zout. Alles goed door elkaar gehusseld en 4 uur op laag. Een heerlijke geur in de keuken.


Dat het voor-vorige bericht meer dan 600 bezoekers heeft getrokken zal wel door de zeewierpasta zijn gekomen. Het laatste bericht was ruim over de 200. Vind ik ook geweldig hoor!

En de recensie van het kookboek van de peultjes van vorige week staat op Hebban. Gaat om Aziatisch koken. Een leuk boek wel.

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk weer om te lezen. En ik vind het zo fijn dat jij ook zo dankbaar gebruikmaakt van de soupmaker. Ik lees er zelden over, maar het is zo'n fijn apparaat. Natuurlijk is een pan(netje) soep maken ook een fijn en geurig werkje, maar je moet er altijd wel een beetje bij blijven. In de gaten houden. Die soapmaker is ideaal wat dat betreft, en je kunt zo fijn al je restjes erin kwijt. Lekker uit de losse pols koken, en dat doe ik graag, en jij zéker :-) En nu ik na mijn ongeluk afgelopen weken bij de tandarts grote stappen heb gezet en niet kan kauwen, was en is de soapmaker mijn grote vriend :-) En ik heb nu ook een multicooker die ik gebruik als slowcooker. Maar daarnaast kan hij zoveel meer, en dat is fijn.
    Sia, schrijf vooral lekker verder zoals je doet. Ik verbaas me niks dat je zoveel bezoekers hebt. Je schrijft gewoon lekker en lekker gewoon! Complimenten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, wat een ontzettend leuk en lief commentaar Florina. En ja hoor, ik ga trouwhartig door met elke week mijn stukje. Dankjewel!!

    BeantwoordenVerwijderen