Het werd prei deze zondag. Gratis prei gekeregen van de vaste leverancier, Hofweb. Daar zalm bij gekocht en deze schotel met mosterdsaus gemaakt. Prei, 350g gekookt, saus gemaakt met 70g boter, 22g bloem, 70 witte wijn en 200ml room (moest op en geen melk open) en 2 lepels mosterd. Zalm en prei in de bakpan met ietsje olie onderin, saus erover en op de bakplaat gezet in de airfryerXL, was afgekoeld dus eerst 14 minuten op 180° en dan nog 6 minuten op 160°. De airfryerXXL gebruikt om met het smart sensing programma aardappelblokjes te bakken, een uurtje in water, goed afgedroogd en met wat olie en zwarte peper gehusseld. Wat een voortreffelijke maaltijd. Met een heelijk glas witte wijn.
Dinsdag vooraf kleine hapjes van zalm/prei en risotto met blauwe kaas even opgewarmd in magnetron en pannetje. Lekker buiten met een slokje wijn.
We aten verder sla, tomaten, pesto, zilveruitjes, mayonaise, gehaktballen opgewarmd in een ontdooide vlees/groentesaus met een broodje erbij. Smakelijke saus.
De volgende dag worteltjes in de slowcooker, met sinaasappel en boter maar zonder honing want vind ik te zoet. Vers gesneden en wortelblokjes uit de diepvries, samen 630g, even een paar minuten in de magnetron. Dan met sinaasappelsap, schil van de uitgeperste sinaasappel, takjes verse tijm en wat licht gezoute boter 7 uur op laag gezet. Perfect qua gaarheid en stevigheid en erg lekker. De schone sla erbij op tafel. Er lag nog een stukje gerookte zalm. Ook nog buffelmelk parels in een schaaltje. Tricolore pasta gekookt, gemaakt van paarse en oranje wortel en gele biet. Flesje met siracchasaus op tafel. Leuke combi van smaakjes. En heerlijke zalm moet gezegd.
Donderdag eten besteld bij Pizzeria Belano. Spareribs voor de één en sucuk en shoarma voor de ander. Natuurlijk met salade, patat, sausjes en brood. Zin in en tevreden over.
Vrijdag groenlof stamppot. De andere helft van de grote groenlofstruik fijngesneden, ongeveer 310g. Een stuk prei gebakken en de groenlof daarin even mee laten slinken samen met de rest van de shoarma en de ½ bal in stukjes, bij elkaar 160g. Overgebleven frietjes fijngehakt en bij de gekookte en gestampte aardappelen gedaan met een klontje lichtzoute boter (die frietjes geven een apart smaakje). De puree door de groenten gestampt en gehusseld. Een eenvoudige maar smakelijke maalijd.
Op de laatste dag van deze blogweek wat koelkast-opruimwerk. Er lag nog 1 sparerib, deze opgewarmd in de airfryerXL in het folie waarin geleverd, dus met nog veel saus eraan en heel lichtjes dichtgevouwen. Was prima volgens degene die het at. De salade en sausjes (uien- en knoflooksaus) ook van de bestelling van donderdag. Ook nog 2 pitabroodjes, opgewarmd in de airfryerXXL. Eieren gekookt en een rest tricolore pasta in een pannetje opgewarmd met een beetje olie. Geen vlees voor mij. Pita broodje gevuld met salade, ei en saus, mmm. Beetje rare maar toch ook wel lekkere maaltijd. Een goed glas rode wijn helpt daar natuurlijk wel bij.