De zondag van veel verschillende resten en restjes die niet allemaal goed bij elkaar pasten. Soep gemaakt van witlofsalade, witlof uit de slowcooker, kip van de roti en een paar stukken pannakoek daarvan. Vanwege kans op aanbranden in de soepmachine, in een pan gekookt, 20 minuten omdat er rauwe witlof inzat en alles al even bewaard was. Daarna met de staafmixer bewerkt, een smakelijke gladde soep.
Uiteindelijk in de koelkast (en de volgende dag deels ingevroren) en pizza's besteld, Marinara voor de ander, Gorgonzola voor mezelf.
Maandag bestond de maaltijd uit een kom soep en de stukken pizza opgebakken in beide airfryers op de pizzaplaat en de grillplaat, 5 minuten op 180°. En als dessert bij de koffie de laatste 2 supergrote bokkepoten die nog in de diepvries lagen en er nodig een keer uitmoesten.
Dan al weer woensdag. In de middag beiden een avocado met peper en een beetje zout. Lekker en gezond.
We aten penne en broccoli. Ongeveer 240g broccoliroosjes en 180g penne even apart gekookt. De stronk in heel kleine stukjes gesneden en even apart gekookt in de magnetron. Eén ui met 2 tenen knoflook lekker bruin gebakken in een beetje lekkere olie. Ui, knoflook, peper, de gekookte stronkstukjes en 125g mascarpone door de pasta gehusseld. De broccoliroosjes apart opgediend. Ik doe dat omdat we ervan houden dat er verschillende dingen liggen op het bord en ze apart te proeven (ook voor de foto's) maar vooral ook om wat er over blijft eventueel apart te kunnen verwerken als resten. Ook nog BBQ worsten met cheddar en jalapeño gebakken op de bakplaat in de airfryerXL, 8 minuten op 180°. Lekkere maaltijd zo bij elkaar.
Donderdag een omelet gemaakt met 100g shiitake paddenstoelen, 1 groene paprika en 1 grote sjalot fijngesneden en in een kom gemengd met 2 eetlepels olie. Dan 5 eieren geklutst met een scheutje melk, 2 kleine eetlepels kerrie, 2 lepels pumpkin spice, peper en een beetje zout. AirfryerXL met ietsje ingevet ovenchaaltje erin, voorverwarmd op 160°. Het paddenstoelenmengsel in de schaal, dan het eimengsel erover. Ongeveer 12 minuten laten garen. Beetje verse koriander en peterselie geknipt ter versiering. Heerlijk pittige omelet. In de airfryerXXL met het smart sensing programma diepgevroren aardappelkroketjes gebakken (10 minuten). Een paar tomaatjes op tafel.
Het duurt wel eens even voor ik een beluit genomen hebt wat te doen met een rest, zoals bijvoorbeeld de stukjes roti (is alleen de pannekoek hè), om weggooien te voorkomen. Ideeën gezocht op internet. Het was 100g roti, fijngesneden en gemengd met nog 100g rijst van dinsdag en 100g ei van donderdag. Maar zo natuurlijk te droog voor een ovengerecht. Gevonden in de voorraad een potje mosterd dille dip en in de koelkast een potje met uienmengsel. Dat met een scheut olie door de roti-rijst-ei geroerd. In een ovenschaal, bedekt met wat paneermeel en klontjes boter. In de airfryerXL op de bakplaat gezet want dan gemakkelijker weer op te pakken. Gekozen voor 25 minuten op 160°. Heet en echt lekker.
De saus voor tzatziki gemaakt met volle kwark, heel veel geperste knoflook, zwarte peper en een snufje zout. Samen met stukjes komkommer en tomaatjes op tafel. De combinatie van het een beetje zoetige gerecht met de felle knoflooksaus en frisse komkommer was heerlijk.
Op de laatste dag van deze blogweek de groene pompoen die er nog lag gegaard in de slowcooker. De groene pompoen door de midden gesneden, kleine stukjes aan de zijkanten eraf en passend in de 2 potten van de duo met een scheut water en een paar tenen knoflook 5 uur op laag. Na even afkoelen het vruchtvlees verwijderd en gemengd met zwarte peper, snufje zout en fijngesneden kruiden: tijm, rozemarijn, koriander, peterselie, oregano en selderijblad. De rest van de scherpe tzatzikisaus ook meegehusseld. Geproefd toen het lauw was, heerlijk.
We aten het op kamertemperatuur met Emmentaler crackers, zeezout boter en in de magnetron opgewarmde rest penne met een paar stukjes broccoli en mascarpone en een glas rode wijn. Lekker zo bij elkaar.
En vandaag, zondag, bijna geen resten meer, dus verse groenten met..... Daarover volgende keer dan weer.