Rommeldag deze zondag dacht ik. Met restjes en wat sla enzo. Maar toen kwamen zoon met vrouw en kinderen langs. Onvoorbereid is het wat moeilijker geworden voor me om te koken voor 6 mensen. In de middag meegebrachte heerlijke oliebollen.
Voor 's avonds een bestelling bij La Stancia laten komen. Meloen met ham en carpaccio voor de jongens, een kleine steak, bruchettes, worstjes, salades en friet. Geen enkele foto en alles ging op. Heerlijk en gezellig.
Op maandag dus alsnog de rommeldag. De rest ovenschotel met bietjes bewerkt. Het kleine bietje wat er nog lag in stukjes erdoor, 2 potjes knoflooksaus van Stancia erdoor gehusseld en dat dan weer opgebakken in de airfryerXL, 20 minuten op 160°. Kommetje met sla en komkommer erbij en nog een potje wat leek op cocktailsaus voor de sla. Best een lekker maandagprakje.
De volgende dag groenlof met pasta. Wel een ander gerecht van gemaakt. Van de grote groenlofslof 200g afgesneden en gewassen. Geen champignons in huis maar in de juni box van No waste Army zaten gedroogde oesterzwamvoetjes. Even opgezocht hoe om te gaan met gedroogde paddestoelen, dus 25 minuten geweekt. Ik wilde geen gehakt maar had nog wel een pannetje met de groenten bij de kippelevertjes: champignons, erwten en sjalot. Een en ander leek mij goed te combineren. Dus, pasta gekookt met de kruiden die in het zakje voetjes zaten, pannetje opgewarmd met de geweekte voetjes erbij. In een grote pan het groenlof gebakken in lekkere olijfolie en een lepel kaas erdoor geroerd. Ook een lepel roomkaas door de pasta geroerd. Groenlof, groenten en pasta apart gehouden. Peper en geraspte kaas op tafel. Heerlijk. Groenlof is best wel wat bitter, maar wij houden daar wel van.
De volgende dag een soep gemaakt met de visbouillon, pocheerbouillon, gerookte vis en een klein doosje groentesaus uit de diepvries. Nou nou, wat een heerlijk soep werd dat. Met een paar witte boterhammen en een heerlijk glas biologische witte wijn van Neleman.
Op de laatste dag van deze blogweek wat voorwerk gedaan voor de visite van zondag. We aten groenlof met blauwe kaas. Maar uiteindelijk zonder de risotto. Ik bakte 100g spekjes in een apart pannetje met een paar plakjes chorizo. Ongeveer 350g gesneden groenlof gebakken in een pan met wat olie en boter. Daarover de spekjes en ongeveer 100g blauwe kaas verdeeld. Nog wat extra boter erbij gesmolten. Aardappelen gekookt. Heerlijk!
En vandaag, zondag, stoofpotten met vlees, veel groenten en bier want visite. Daarover volgende keer weer.