Op zondag kwamen beide zoons met aanhang een paar klussen doen en een hapje eten. In de middag genoten met elkaar van de
borrelbox met verschillende sooten crackers en wijn.
Ik maakte stoofvlees met bier in de duo-slowcooker. Er zijn daar veel recepten voor te vinden. Deels gebruikte ik dit recept als inspiratie. Maar verder uit vele bronnen 'geleend' en op zaterdag alle groenten gesneden.
Per pot
400g poulet,
1 grote winterwortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 prei, 3 tenen knoflook, 1 grote tomaat, 1 vers laurierblaadje en takje tijm, blikje bier, ½ boterham met mosterd, paar plakjes chorizo. Eerst per pot apart het vlees gebakken, in de pot, tijm en laurier erop. Daarna in de jus alle groenten tot aan de tomaat per pot 10 minuten laten garen. Bier verwarmd met stukjes tomaat, nooit koude vloestof op warm vlees, in de pot. Halve boterham bovenop. En dat dan nog een keer voor de 2e pot. Beiden voor 8 uur op laag.
In de airfryersXXL en XL röstirondjes gebakken (in de een met het smart sensing programma en die tijd ook ingesteld in de andere). Schaaltjes met ijsbergsla, tomaatjes, komkommer, rode paprika in reepjes. Mayonaise en mosterd op tafel. Heerlijk gegeten en een deel meegegeven.
Maandag de rest van de stoof opgwarmd met wat gekookte aardappel erin. Erbij stukjes tomaat en witte bolletjes. Heerlijk juist de 2e dag.
Dinsdag met
1 prei, 2 dunne winterwortels, 1 ui en 3 stengels bleekselderij in stukjes een
soffritto gemaakt. Tegen het eind van het bakken
3 tomaten en 3 tenen knoflook mee laten sudderen. In het deel wat we glijk gingen opeten geklopte slagroom zonder suiker mee gewarmd. Heerlijk. Deel wat werd bewaard dus zonder room weggezet. Pasta gekookt.
Twee
verse worsten met zongedroogde tomaat en olijf gebakken in de
airfryerXL op de bakplaat, 10 minuten op 170°. Perfecte smaakjes bij elkaar.
Als toetje met de rest van de slagroom voor ieder een glaasje
bleierenroom.
De volgende dag
ei in saus met spitskool. De stukken
spitskool die er nog lagen in reepjes gesneden . Vier
eieren hard gekookt. In de
groentesaus uit de diepvries was al vanalles verwerkt o.a. tomaat. Eerst
een ui even gegefruit. De saus erbij en daar de rest van de
soffritto met room bijgedaan. Dat samen met de eieren warm laten worden. Intussen de kool gewokt in lichtzoute boter en zeker 15 minuten laten stoven met zwarte peper. Heerlijk. Spaghetti gekookt want toevallig geen mie in huis. Lekker hoor.
En dan weer de maandelijkse themamaaltijd van het
zorgcentrum, Duits deze keer.
Om te beginnen de uiensoep. Heerlijk zoals het moet smaken. De kartoffelsalade hebben we overgeslagen en naar de koelkast verwezen want anders teveel.
Dan de overheerlijke zuurkool met braadworst en aardappelkoekjes met vooral ook een erg lekkere saus. Als afsluiting apfelstrudel met vanillesaus, erg lekker.
We dronken er een bubbel bij uit Toscane, precies goed. Was weer een groot succes de hele maaltijd.
Op vrijdag
witlof met (zonder) ricottasaus. Leuk recept, het werd anders. Het werd witlof met 4 kazen. Twee flinke
stronkjes witlof in z'n geheel 15 minuten gekookt en laten afkoelen. In een met wat olie ingesmeerde schaal. Wat
roomkaas erover verdeeld, daarop een plakje
jongbelegen kaas, nog wat
geraspte kaas erover en daarop een
bakcamembert uitgesmeerd. Ricotta moest bewaard voor een recept later met vrienden dus gebruik gemaakt van wat er was en op moest. In de
airfryerXL op de bakplaat, 20 minuten op 160°. We aten er de kartoffelsalade bij van de dag ervoor. De witlof was echt heerlijk geslaagd en de salade paste er natuurtlijk goed bij.
Op de laatste dag van deze blogweek een beetje een off-day. Ik maakte witlofsalade met citroensap, mayonaise en overjarige Jerseykaas. Erbij gekookte eieren en
tortilla chips. Lekker en licht.
En vandaag, zondag, aardig wat voorwerk voor eters de volgende dag. Daarover volgende keer weer.