zondag 13 juli 2025

Uit de airfryer(s): pompoenblokjes, eimuffins, aardappelblokjes, drumsticks; paar dagen geen keukenwerk; een dag genieten van kookkunst van vrienden; uit de slowcooker: meiraappuree met aardappel.

Pompoenblokjes en muffins uit de airfryer. 

Opmaak-zondag. Nog 2 laatste haringen die zaterdag waren meegebracht voor partner. De visschotel van vrijdag opgebakken gemengd met een heel klein beetje forel- en zalmsalade van de viswinkel. Avocado's, schaal sla en 1 tomaat en wat crackers erbij. 


Maandag niet in orde, paar uur naar bed en daarna boterhammen gemaakt en weer naar bed.


De volgende dag was de kok nog steeds niet in staat om een maaltijd te maken. We bestelden eten bij Pizzeria Bellano, voor de een een pizza met ansjovis, voor de ander een pasta met 4 kazen. De groenten zijn er bij ingeschoten.

Gelukkig woensdag weer de keuken in. Ik maakte een champignongerecht. Met 1 prei, 1 ui, 2 tenen knoflook, 250g kastanjechampignons en 100g spekjes. Spekjes eerst gebakken, dan de knoflook, ui, prei en 80g lichtgezouten boter in de pan. Dan de champignons en een heel klein scheutje melk. Zeker 15 minuten lekker laten sudderen en afgemaakt met een klein beetje mosterd en wat peper. Erbij in de airfryerXXL met het smart sensing programma gebakken aardappelblokjes. Heerlijke maaltijd. 


De volgende dag aten we bij vrienden. Een heel uitgebreid menu en tot aan de koffie lekker buiten. Prachtige en erg lekkere soep, pie met kalkoen, Engelse kazen en een heerlijke triffle. Als tussengerecht nog extra meloen met kaas en port en aan het eind koffie met een cognacje en bonbon. Heerlijk onthaald. 



Dan vrijdag een pompoengerecht met couscous en eimuffins. De butternutpompoen leverde 650g in stukjes zonder schil. Deze allemaal gebakken in de airfryerXXL. Gehusseld met olie, paprikapoeder en wat Italiaanse kruiden, in het mandje in de op 200° voorverwarmde airfryer, ongeveer 15 minuten bij elkaar. De 60g prei, 40g rode ui en 10g knoflook gebakken in olijfolie met een handje salieblaadjes en lekker laten garen. Een deel van de geroosterde blokjes hier aan toegevoegd. Apart couscous gemaakt. Eimuffins gemaakt van 4 eieren geklutst met gebakken uitjes, geraspte kaas, 2 grote gedroogde tomaten in olie en wat verse basilicum. Het speciale airfryer-muffinding op de bakplaat gezet en alle 7 vakjes gevuld. In de voorverwarmde airfryerXL, 20 minuten op 180°. Leuke en lekkere maaltijd. 


Op de laatste dag van deze blogweek in de namiddag 2 punten pizza opgebakken in de airfryerXXL, 5 minuten op 190°. Heerlijk. We aten meiraap. Deze had eigenlijk te lang gelegen. Ik maakte er daarom samen met aardappelen meiraappuree van in de slowcooker. De meirapen geschild, bij elkaar 340g, de aardappelen geboend, 330g, in de pot met 35g lichtzoute boter en 30ml water. Na 7 uur op laag door elkaar gewerkt met wat zwarte peper. In de airfryerXXL met het smart sensing programma 2 met wat olie en peper ingesmeerde drumsticks gebakken, ongeveer 15 minuten. Verder een schaaltje met ijsbergsla, een koud hapje champignongerecht en een paar eitorentjes. 



En vandaag, zondag, misschien wat restjes, misschien romanesco of misschien 'op restaurant' zoals de Vlamingen zeggen. Daarover later. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten