Maandag ovenschoteltje uit de airfryer. |
Uit of thuis? Het werd thuis op deze zondag. Ik maakte een lekkere soep van resten: 1½ eimuffin, klein beetje champignongerecht, iets meer pompoengerecht en aardig wat meiraappuree met een paar stukken ijsbergslablad. Gepureerd in de soepmaker maar daarna in een pan verdund en even doorgekookt. Restensoep ziet er vaak niet echt heel aantrekkelijk uit, maar met wat verse krulpeterselie gaat het best. De rest van de romanesco in kleine stukjes met afgietwater na de maaltijd in de soeppan gedaan.
Voor de avond een hele romanesco gekookt, ongeveer tot de helft water en aan de kook nog zo'n 10 minuten. Fusilli gekookt. Tomaatjes gesneden en opgediend met mascarpone. En kaassaus gemaakt maar dan anders door een beetje crème fraîche, een scheut witte wijn, een klontje boter te verwarmen met mascarpone en roomkaas. Hoeveelheden een beetje naar smaak en dikte. Peper en heel fijne peterselie erin, heerlijk.
Maandag worstjes, cheddar en jalapeño, gebakken op de grillplaat in de airfryerXL, 10 minuten op 180°.
Voor een ovenschoteltje ter inspiratie dit recept als uitgangspunt gebruikt. Eerst 1 gele paprika, 1 prei, 2 kleine rode uien en 2 tenen knoflook gebakken in wat boter. De rest aardappelblokjes hierdoor geroerd samen met de rest kaassaus aangevuld met extra crème fraîche en mascarpone. In het bakaccessoire van de airfryerXXL, 18 minuten op 160°, na een minuut of 10 nog wat geraspte kaas erover gestrooid. Extra nog een grote tomaat.
Woensdag in de middag nog een heerlijke kom soep en deze keer met een flinke klont kaassaus van zondag, lekker.
Voor 's avonds een tomatensalade met mozzarellaparels, verse basilicum, peper, zout en olie. Komkommer met een sausje van crème fraîche, scheutje nat van de mozzarellabolletjes, 2 grote uitgeknepen tenen knoflook en zwarte peper. Afgebakken stokbrood uit de airfryerXL en een blik kalfsragout, ooit voor een maaltijd met glutenvrije visite gekocht denk ik. Met een lekker glas rode wijn. Mmmm.
Echt weer een geweldige keuze van de koks. Zowel de sticks, 3 stuks, zalm, kip en gehakt, als de salade, de paprika spread, aardappeltjes en geroosterde groenten, allemaal heerlijk van smaak.
En dan als dessert nog een mooie ijscoupe met vanille roomijs en bevroren fruit. Mmm. Natuurlijk een goed glas wijn van het huis erbij. En koffie met een puntje whisky als afsluting.
Op vrijdag witlof uit de airfryerXXL. Ook een beetje van dit recept. Ik had 6 kleine witlofstronkjes. Deze 10 minuten gekookt en in de met olijfolie ingesmeerde bakaccessoire. Verder een restje tomatensalade met een paar bolletjes mozzarella klein gesneden, gemengd met een rest couscous en een beetje knoflooksaus van woensdag. Dit verspreid over de witlof en afgedekt met plakken jonge kaas. Zo'n 8 minuten op 160° gebakken. Echt erg lekker. Ongeveer ½ komkommer in kleine stukjes gesneden en gemengd met een scheutje lekkere olie, zwarte peper en verkruimelde feta. Klein broodje erbij.
Op de laatste dag van deze blogweek een bolognese-achtige groentesaus gemaakt in de slowcooker. Zonder kip want die kan veel korter en niets vantevoren gebakken. Ik had 3 grote tomaten, 4 wortels, 3 stengels bleekselderij met loof, 1 rode paprika, 4 tenen knoflook, 2 gele uitjes en 1 rode en een restje van de komkommer met feta. Daarbij een pakketje met verse takjes rozemarijn, kerriekruid, tijm, oregano, bonenkruid en peterselie. Dan een beetje zwarte peper en himalayazout, 100ml nat van de mozzarellaparels en 200ml witte wijn zonder alcohol. Goed gehusseld en 8 uur op laag gezet. Overgedaan in een pan en met de staafmixer bewerkt.
Aparte pesto gemaakt van het loof van de wortels, 80g, 50g oudere walnoten van de boom, 3 tenen knoflook, 2 fkinke eetlepels heerlijke pecorino en 100m olijfolie. Misschien iets teveel steeltjes of het loof was niet vers genoeg hoewel pas vrijdag binnen gekomen. De noten en kaas eerst fijngemaakt met de onionchef met het zwarte mes, het loof in stukjes geknipt, alles erbij en 3 x lang bewerkt met de staafmixer maar toch nog heel erg fijne draadjes. Wel heerlijk van smaak.
Pasta gekookt, worstjes gebakken, piment 'd espelette / sinaasappel, paar tomaten extra, bakje met gemalen pecorino, lekker gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten