zondag 22 december 2024

Uit de airfryer(s): snijbonen frittata, groentetaartje met kaas; soep uit de diepvries; eten besteld; prachtige kerstmaaltijd afgehaald; appels gestoofd in de slowcooker.


Een snijbonen-frittata maakte ik op zondag. Eerst 250g snijbonen 10 minuten gekookt en in het met olie ingesmeerde pannetje van de airfryerXXL gedaan. Van de mini-pecorino een paar plakken afgesneden en in stukjes gehakt. Een handvol droge gedroogde tomaatjes fijn gesneden. De kaas direct door de afgegoten bonen en ook de tomaatjes erbij. Vier eieren geklopt met wat slagroom en peper en dat over het geheel gegoten. Ongeveer 15 minuten op 170°. Erbij broodjes afgebakken in de airfryerXL, 5 minuten op 160°. Als dessert advocaat met slagroom. Mmmmm.


Een beetje ingegrepen in de vriezer en vond een soep van verschillende resten al uit '23. Bij deze ingewikkelde soep ook nog een klein restje van de boerenkool, de bloemkool en de penne en de overgebleven verse worst mee gewarmd. Geen broodjes meer in huis dus gegeten met een paar lekkere boterhammen en stukjes Pecorino. Prima maandagmaaltijd. 


Dinsdag kwam er door al het kerstversiering gedoe in huis en buiten niet meer van koken. We bestelden bij Letoko bami goreng, babi ketjap, gado gado, kipsaté en sambal goreng telor. Heerlijk gegeten. Een juist hoeveelheid besteld voor samen. 

Oppassen op de kleinzoons duurde woensdag erg lang door de grote files. Daarom thuis de soep opgezet, boterhammen op tafel en de heerlijke scherpe saus van Letoko. Overigens ook echt heel erg lekker bij de stukjes Pecorino. 

Dan donderdag weer de maandelijkse maaltijd van de zorgorganisatie afgehaald. Deze keer chiquer dan anders, want KERST. 

We begonnen met een buikspek lolly met bbq saus. Heerlijk hapje. Toen eerst de warme tomaat-paprikasoep gegeten met een ster van bladerdeeg erin. 

Daarna de vitello tonnato. Altijd een heerlijk gerechtje en nu dus ook heel goed verzorgd. 


Als hoofdgerecht een overheerlijk stuk gevulde hoender met lekkere stamppot, een stukje krokant spek en warme stoofpeertjes. Het hoen was gevuld met o.a. stukjes appel en speculaaskruiden en geserveerd met  calvadossaus. 
Het dessert was een mousse met een mooie glanzend rode bedekking en een doordrenkt koekje onderin. 


Er was een placemat bij en ik had de tafel mooi gedekt met verschillende borden. Een fles lekkere rode wijn op tafel. Natuurlijk na de maaltijd koffie met voor ieder nog een bonbon en we namen er een glaasje calvados bij. Een heerlijk 1e kerstdiner. 

De volgende dag de appels die er nog lagen verwerkt als gestoofde appels in de slowcooker. Er waren 6 Santana appels, geen idee of die geschikt waren, met schil in stukken in de pot gedaan. De voorgeschreven hoeveelheden suiker en kaneel erbij en een fles alcoholvrije Chardonnay. We aten ze met gekookte aardappel en gebakken spekjes en stukjes kookworst. Er was wel erg veel nat, dat later apart opgevangen. De stukken appel die over waren tot appelmoes gemixt. De combinatie met een aardappeltje en jus met worst en spekjes was erg lekker. 


Voor de laatste dag van deze blogweek een pot Giardiniera invernale net over de datum leeggegooid boven een zeef. Door alle drukte in de keuken voor de volgende dag werd het een eenvoudig groentetaartje met reepjes oude kaas uit de airfryerXXL met een lekkere boterham. Zo'n 20 minuten op 160° gebakken. 


En vandaag, zondag, kerstetentje met kinderen en partners, kleinkinderen groot en klein met aanhang en achterkleinzoon. Bij elkaar 13 volwassenen en 3 kinders. Veel al op zaterdag klaargemaakt gelukkig. Maar pas volgende keer het menu en wat er allemaal op tafel kwam. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten