Maandag weer gewoon aan de bak... In de middag een kom soep van de paksoimaaltijdrest. Met nog wat extra vocht van een flinke scheut witte wijn. Heerlijk.
Dinsdag pompoenpuree van een hele spaghettipompoen in tweeën dus in beide potten van de duo slowcooker. Daar wat gedroogde abrikozen bij gedaan en een klein stukje courgette dat op moest en een paar lepels water. Na 4 uur op laag, was het gaar. Uit de schil gehaald en verse munt, koriander, peterselie en salie plus chiliflakes en peper en zout erdoor. De abrikozen voegden wel wat toe aan de smaak en maakte het bruin. Ik vond het wel wat nat. Komt misschien door de keuze van de pompoen. Overdag gemaakt. Alle kruiden en specerijen lekker ingetrokken. Een beetje opgewarmd in de magnetron en een beetje koud op tafel. Ik vond het wel smakelijk maar partner vond het echt niet lekker. Jammer. Soepje misschien?
Drumsticks met wat olie en peper en zout gegaard in de airfryerXXL met het smart sensing programma. Duurde ongeveer 20 minuten. Een tomatensalade erbij. De rest van de plakjes biet gehusseld met olie en Italiaanse kruiden en 20 minuten gebakken in de airfryerXL in het mandje op 180°. Dat is een voor herhaling vatbaar recept. Wel een paar keer geschud.
Woensdag voorafgaand aan een blijkbaar belangrijke voetbalwedstrijd salade. In een schaal wat in reepjes gesneden bladeren suikerbrood of groenlof. Komkommer, avocado, mango, sjalot, koriander en rode peper voorzichtig gemengd. Er stond nog een potje vinaigrette. Een paar reepjes pancetta gebakken. De rest van de makreel verdeeld. Vers Deugniet brood 's morgens gehaald. Potje zeer zoute boter en een schaaltje cashewnoten op tafel. Beetje mayo op de stukjes vis omdat ik dat zo lekker vind. Ik doe bewust noten, vis en vlees niet door een salade want als het niet opgaat is het beter te bewaren. Zowel de noten als de vis als het spek waren op maar de salade dus niet helemaal 🙂. Lekker gegeten.
De volgende dag soep gemaakt in de soepmachine van de resten pompoenpuree, sla-avocado-mango-komkommersalade en ½ tomaat. Deze keer een scheutje olie onderin de machine tegen het eventueel aanbakken. Lekker met ietsje maggi en een paar druppeltjes hotsaus en wat geraspte kaas in de kom.
Voor de avond een Indonesische ovenschotel. Het gehakt hiervoor gemaakt met peas maker stukjes. Voor het recept moet je het gratis e-boekje aanschaffen. Ik geef de ingrediënten hier:
125g stukjes, 500ml water, 50ml sojasaus, 2 theel uienpoeder, 2 theel knoflookpoeder, ½ theel nootmuskaatpoeder, snufje cayennepeper. Ik gebruikte 4 theelepels frietkruiden i.p.v. de uien- en knoflookpoeder. Dat met elkaar koken zie video. Dan 1 eetl mosterd, 1 eetl ketchup, 70g ui en 50g bloem of havermeel en kneden maar. Olie om het gehakt te bakken. Het geheel woog 730g. Bedoeld voor 25 heel kleine balletjes. Ik maakte er 6 van en bakte die eerst aan in een flinke scheut zonnebloemolie en een flinke klont licht-gezouten boter. Daarna ongeveer 20 minuten laten sudderen in de braadpan met deksel schuin erop. Moeilijk te bepalen wanneer gaar. Ze bleven een beetje kwetsbaar zacht en de onderkant te bruin. Na weer keren wat boter erbij en nog 20 minuten op de vlamverdeler. 's Ochtends gemaakt, dus afgekoeld toen ze nodig waren. Ze zagen er mooi uit, de smaak was prima maar bleven wat week. Misschien moet het juist met minder olie/boter en heel kort.
Voor de ovenschotel verder 500g witte kool gesneden en gekookt. In de rijstkoker 100g witte basmati rijst. De pittige rauwkost uit het recept niet begrepen, zal voor erbij zijn bedoeld. Door de rijst en de kool wat sambal en deze droge nasikruiden. Pindasaus met ook nog wat saus van de eieren van vorige zaterdag even opgewarmd. Lagen opgebouwd in de ingeoliede bakpan van de airfryerXXL. Er gingen in de 2 lagen 3 ballen, maar reepjes, nou nee, meer stukjes. Was dus heel moeilijk stevig te krijgen voor mij. Het geheel was afgekoeld dus 30 minuten op 150°. Eerst afgedekt met folie en verzwaard, dan nog een kwartier op 150° zonder folie + nog 5 minuten. Al met al veel werk voor een tamelijk eenvoudige ovenschotel 🥘. En inderdaad door de pindasaus aardig droog maar erg lekker dus een goed glas witte wijn erbij 🙂.
Vrijdag een aangepaste wortelstamp. Er lag nog 740g wortel en 230g prei. Dit samen in de slowcooker gedaan met 100ml water, 6 kleine teentjes knoflook, 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje en bouillonpoeder. Na 3½ uur op laag waren de wortels nog erg hard dus nog 1 uur op hoog gezet. Krielaardappelen geschrapt in de machine, 1 minuut gekookt en 60 minuten in de ecostoof. De gehaktballen die over waren vielen niet uit elkaar bij opwarmen in een klont zoute boter dus dat werd gelijk lekkere jus. Maarrrrr, ook na nog een uur op hoog was de peen niet zacht. Ik weet niet wat er niet goed gegaan is, te weinig water, hoewel dat er nog genoeg in zat, te grote stukjes, te vol, hoe dan ook.... Na 7½ uur was het te stampen. Samen met prei niet echt een goed idee. Maar, de smaak was prima want wel even geproefd op de late avond natuurlijk.
Wel de aardappeltjes en de ballen. Verder sla, tomaat, komkommer, een sausje van mayonaise, mosterd, ketchup en een beetje vinaigrette met stukjes sjalot. Verder een schaaltje met La Tur, heerlijk bij de sla, tomaat en de aardappeltjes. Smakelijk gegeten.
Ik had geen zin om alsnog iets met de wortel/preistamp te doen dus even in de koelkast gelaten. Ik had een leuk recept gezien op Facebook en hetzelfde op Instagram voor een soort carlic bread. Maar als je daar geen account hebt kun je daar dus niet bij en ik heb geen website gevonden.
What you need:
2 low carb tortillas
2 oz cream cheese (60g)
1/2 cup shredded mozzarella (112g)
2 tbsp melted butter (tablespoon)
1 tsp garlic, minced (teaspoon)
1 tsp chopped parsley
Het gaat als volgt: neem 2 tortilla's, maak knoflookboter, in het recept met peterselie. Smeer roomkaas op de ene wrap, daarop geraspte mozzarella, dan de 2e wrap erop en daar gesmolten knoflookboter over en nog wat mozzarella. De knoflookboter heb ik gemaakt van 100g roomboter met naar smaak verse krulpeterselie en (deze keer) uitgeperste tenen knoflook. Ook een beetje gerookte paprika erdoor gedaan en laten opstijven. Plakjes laten smelten in een klein pannetje. Voor de mozzarella had ik mini bolletjes. Deze versneden met een vork en mes. Dit geheel ongeveer 8 à 10 minuten in beide airfryers op 190° op de pizzaplaat en de grillplaat. Ik maakte er dus 2 en gebruikte een laatste stukje La Tur en ook nog wat geraspte oude kaas bovenop. Wat een heerlijk receptje.
Verder een salade met sla, tomaat, komkommer, stukjes van de laatste peas maker bal, stukjes aardappel en een rest van de Indonesische ovenschotel. Sausje erdoor van mayo, mosterd, ketchup en scherpe saus van Hippo. Flink wat over wel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten