zondag 21 juli 2024

Uit de airfryer(s): runder merquez burgers, patat opgebakken, geroosterde tomaatjes, drumsticks, koolschotel; avocado met sojasaus; pompoenpuree met salie en pistache; witte kool met ei; bietenhapjes; heerlijk soep; witlof uit de slowcooker.

Koolschotel van vrijdag uit de airfryer.

Resten of uit eten? Of toch nog samen met de ouders van de jongetjes? We begonnen de week met besteld eten bij La Stancia. De ouders aten mee. Heerlijk vlees, salades, vegetarisch, maïs in een sausje, chorizo, kindermenu's. En erg veel friet en sausjes. Een tafel vol gezelligheid en lekker eten en goede wijn buiten op het terras. 

Na koken voor vriendin buiten de deur, de kleinzoons in huis en eten besteld was het wel een beetje een puinhoop met wat er allemaal nog was aan groenten en resten. Als verlate lunch op maandag alvast ieder een avocado besprenkeld met een beetje sojasaus. Geleerd van schoondochter en erg lekker. 

Vóór de maaltijd nog een kopje soep, even goed doorgekookt. We aten opgebakken macaroni met een rest shoarma en pulled porc uit een potje en de rest maïs van Stancia. De mais maakte het extra lekker. Sla met een paar kleine doosjes saus van Stancia. Verder vast 4 merquez burgers die waren ontdooid voor zaterdag met de jongetjes (maar toen werd het pannenkoeken) gebakken op de pizzaplaat in de airfryerXXL 8 minuten op 180°. Durfde niet langer te wachten. En ja, de vleeseter wilde er toch wel graag gelijk een hebben 🙂. De andere 3 voor later. 


Dinsdag 400g pompoenblokjes een minuutje gekookt met 4 verse salieblaadjes en daarna in de ecostoof voor 45 minuten. Ik had verschillende recepten gevonden voor pompoen, maar niets wat echt uitkwam. Maar, daardoor kwam ik wel salie en pistache tegen. Na het koken direct fijn gemaakt met een vork en er 2 flinke koffielepels pistache pasta doorgeroerd, erg lekker. Erbij patat van zondag opgebakken in de airfryerXL, 7 minuten en burgers opgewarmd in een pan. Sausjes van Stancia op tafel. 

Als hapje erbij geroosterde tomaatjes. Acht tomaatjes door de helft gesneden, in het bakpannetje van de airfryerXXL met 1 grote teen knoflook in stukjes, beetje Italiaanse kruiden, beetje peper en zout en een scheut olie. Op 200°, 10 minuten gebakken. Een bol burrata erover gedrapeerd. Heerlijk bij elkaar.

Woensdag een kool met ei gerecht. Een filmpje wat ik tegenkwam op Facebook. Ik kon het recept nergens anders vinden, dus voor de niet-facebookers beschrijf ik wat ik deed. Een halve witte kool fijn gesneden. De hamburger die nog over was in stukjes gesneden. Drie eieren geklutst, met peterselie, zout en peper en goed door de kool geroerd. Dit geheel gebakken in een pan met een scheut olie. Zo'n 15 minuten met een deksel op de pan. Maar... in het begin gelijk aan de pan gekleefd dus doorgeroerd waardoor er uiteindelijk geen 'omelet' ontstond. Dus niet omgedraaid maar 4 flinke eetlepels saus van tomaat en mozzarella van vorige vrijdag, de stukjes hamburger en een restje burrata van de tomaatjes er in. Alles goed doorgeroerd en omdat ik de kool nog iets te hard vond nog 15 minuten afgedekt verder gebakken. Vier aardappelen geboend en in een speciale pan in de magnetron gepoft, 8 minuten op 800W. Nog extra een sausje van Stancia. Lekker buiten gegeten. Ziet er niet uit. Smaakte prima. Wel wat teveel.

De volgende dag drumsticks in de airfryerXXL, gebakken met het smart sensing programma. Ongeveer 20 minuten. 

Erbij Salanova sla met saus van Stancia. Een schaal met avocado, paprika, komkommer, bosuitjes en boontjes. Apart tomaatjes met burrata en zwarte peper en een korreltje zout. 

Vooraf bietencarpaccioGekookte bietjes in plakken gesneden. Burrata erover verdeeld. Daarop pistache-pasta en wat peper. Erg lekkere combinatie.

Vrijdagmiddag soep gemaakt in de soepmachine van de schaal rauwkost met boontjes, een paar stukjes tomaat met burrata en een rest pompoenpuree. Heerlijk mooie zachte soep in de namiddag. 

Voor de avond de rest van de kool met ei en de rest van de slowcooker-kool van vorige donderdag met een aardappel en een beetje jus onderin, in een schaal voor de airfryerXXL gedaan. Met geraspte kaas en een klontje boter hier en daar 20 minuten gebakken op 160°. Maar, dat bleek toch net niet genoeg. Goed te doen maar niet echt heet. Beetje sla met laatste rest sausjes op tafel.

Op de laatste, erg warme, dag van deze blogweek aten we witlof uit de slowcooker. Eerst 260g aardappelen geschrapt in de machine en 5 minuten gekookt. Intussen 300g witlof en 3 bosuitjes grof gesneden. In de pot verder 100g gerookte spekjes, 100g in stukjes gesneden schouderham en100g geraspte kaas. Een potje van 125ml crème fraîche gemengd met mosterd, peper en paprikapoeder. Alles door elkaar gehusseld en 6 uur op laag gezet. Wat was dat lekker zeg. En bijna helemaal op. 

En vandaag, zondag, nog geen duidelijk plan. Daarover volgende week dan maar weer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten