zondag 10 november 2019

Een mooie soep uit de soepmachine, romanesco, pompoentjes en een groententaart uit de airfryer, bloemkool uit de slowcooker en lekkere macaroni.

Het kleine jongetje werd 2 en we waren natuurlijk op zijn feestje. Dan is eten altijd een beetje rommelig. Van taart, crackertjes, kaasjes, stukjes stokbrood, chips, soep tot weer taart. Leuk, lekker, gezellig en genoeg om thuis niets meer te hoeven.

Omdat we zondag niet thuis aten heb ik op maandag een deel van de resten uit de koelkast verwerkt. In de soepmaker: saus van kip uit de Römertopf, bouillon van de kippenbotjes, een restje bietjes a la crème, een beetje couscous en reepjes gebakken ei. Na afloop de rest van de stukjes kip er bij gedaan. Heerlijk romige zachte roze soep.

We aten 'avonds een kleine romanesco eerst gekookt en daarna in de airfryer in het bakpannetje op de bodem van de fryer geroosterd. Vanaf afgekoeld gekozen voor 170° en zo'n 15 minuten. De laatste 5 minuten naar 150°. Ik maakte er met plakjes knoflook een kerstboompje van. Zo klein dat een rest van de geglaceerde worteltjes en de puree er een maaltijd van maakten. Lekker met stukjes oude brokkelkaas er bij.

Dinsdag was ik buiten de deur en partner maakte tosti's. Woensdag werd het bloemkool uit de slowcooker. Met ½ bloemkool dus de rest van de ingrediënten daar aan aangepast. Met verse rozemarijn en peterselie en geraspte komijnenkaas. Na ruim 4 uur erg lekker hoewel de stam nog wat stevig was. We aten het met bijpassende verse worsten en gekookte kriel-aardappeltjes.

Donderdag at oudste zoon mee. Er lagen twee sweet dumpling pompoentjes. Ik vond twee recepten waar ik wel wat in zag, gevulde pompoen met gorgonzola en gevulde sweet dumpling pompoen. Uiteindelijk gekozen om niet het gehakt mee te bakken. Wat er wel in zat: ¾ rode paprika, 1 rode ui, 25cm prei, 2 tenen knoflook, 10 pruimtomaatjes, 100g Danish Blue, geritste blaadjes verse tijm en een beetje chilipoeder en cayennepeper. De pompoentjes gehalveerd en 25 minuten op de bakpan gegaard in de airfryer op 160°. De kanten met de steel waren moeilijker te vullen dan de bovenkanten. Ik had ze anders moeten halveren! Had ik kunnen zien op de pagina met het gorgonzola-recept :). Nu maar gekozen om ze in papieren vormpjes te zetten. Al in de middag klaar gezet, dus om op te warmen weer 10 minuten in de airfryer op 130°.

Met een tomatensalade met verse basilicum van de Sjeffies en mozzarella, in wat jus gebakken gehaktballen en een paar gebakken aardappeltjes een heerlijk maal.



Vrijdag een hartige groententaart. De vulling heb ik aangepast aan wat in huis was, bij elkaar 425 gram wortel, witte kool, paprika, geroosterde bloemkool en veel verse kruiden van de sjeffies. De groenten allemaal klein gemaakt met de Onionchef met het roze mes. Heerlijk dat het ding in huis is. Een deel mozzarella en een deel geraspte jonge kaas met de eieren en crème fraîche gemengd. Flink peper en een snufje zout erdoor en in een bakvorm bekleed met een rol bladerdeeg gestort, waarvan ik de bodem heb bedekt met paneermeel. Daarover nog wat geraspte oude kaas gestrooid. In de airfryer op 160° en na 30 minuten gekeken of het klaar was. Toen nog 10 minuten op 130° omdat de wortel nog wat hard was. Een verder heerlijke taart, maar wel teveel natuurlijk. De helft is misschien wel lekker als koud hapje zondag als er weer eters komen.
We dronken er een eerlijk gezegd door mij vergeten wijn bij. Een kistje wat buiten beeld was geraakt. Groot huis, grote schuur.... Spannend of het nog te drinken of zelfs lekker was... Nou, dat was een gelukkie. Erg lekker en ook erg stevig. We hebben de fles deze avond leeg gemaakt en er van genoten.

En op de laatste dag van deze blogweek at de 2-jarige weer eens mee. Ik maakte macaroni met rookworst. Met prei in plaats van ui en vegetarische pastasaus uit de diepvries. Met kleine tomaatjes los er bij. Er werd prima van gegeten ook door de kleinzoon.

En vandaag, zondag, ga ik koken voor het gezin wat de kleine jongen weer komt ophalen. Maar daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten