zondag 21 mei 2017

Eten bij Restaurant Gewoon, lekker soepje, asperges uit de oven, saucijsjes uit de slowcooker, salade met gerookte gans, een plat broodje uit de airfryer en ook nog 2 kleine bladerdeegtaartjes.

Zondag was het moederdag. Sinds kinderen de lagere school hebben verlaten, nooit meer iets aan gedaan. Maar deze zondag hebben we het moederdag-menu gegeten in ons plaatselijk restaurant Gewoon :-). Lekker en gezellig.


Gekookte aardappelen, potje bruine bonen, potje appelmoes, vegetarische merguez-worstjes. Gemakkelijk en lekker op maandag.

Van resten: beetje sla, 2 tomaten, stukje broodpudding, 4 stukjes aardappel, nat van de bruine bonen en water, een soep gemaakt in de soepmachine. Een beetje kazig door de broodpudding-rest. Erg lekker.

Asperges uit de oven, met olijfolie en zout. Een paar dikke plakken bacon gebakken met een sjalotje en 2 tenen knoflook, broodjes afgebakken in de airfryer.

Uitgaande van dit recept saucijsjes bereid in de slowcooker. De 4 worstjes even aangebakken in wat olie, 2 niet te grote paprika's (geel en rood), 2 tomaten, 2 tenen knoflook, ½ groentebouillonblokje, 2 eetlepels tomatenketchup, ¾ eetlepel Worcestershiresaus, 1 eetlepel donkerbruine basterd, potje kapucijners met vocht, peper, extra beetje water in de pot. Vanwege de gaarheid van de paprikastukjes 8 uur op laag gezet. Goed geslaagd in de kleine cooker. Beetje basmatirijst gekookt in de rijstkoker. Heerlijke maaltijd.

Omdat de avocado's op moesten en de vriezer wat betreft vlees e.d. zo goed als leeg was, deze donderdag een salade van gerookte gans met avocado.
Eén gerookte ganzenborst van 150g, 2 avocado's, 1 klein struikje witlof, handje veldsla en de dressing zoals beschreven. Geserveerd met een stokbrood afgebakken in de airfryer en wat zoute roomboter en een paar rest-asperges uit de oven. Ruim genoeg, zoals meestal beetje over :-). Heerlijk glas rode wijn er bij.

De worstjes uit de slowcooker van woensdag, nog 2 en ook nog genoeg groenten en saus, opgegeten op vrijdag. Voor deze maaltijd heb ik er een plat brood met rozemarijn, olijven en ui bij gebakken. Er valt elke dag wat iets te leren. Ik zou niet hebben bedacht dat je deeg voor brood kunt maken in de keukenmachine met het sikkelmes, maar dat ging dus echt uitstekend in mijn zeer oude Magimix. Voor samen heb ik gekozen voor de helft van de hoeveelheden. Na het rijzen in de bakpan van de airfryer gelegd, dus een beetje vierkant brood, en de stukken ui en olijven erin gedrukt en een paar korrels zout erover gestrooid. Beetje olie voor het invetten en een beetje olie voor het bestrijken en na nog eens 30 minuten rijzen de bakpan 10 minuten in de airfryer gezet op 200° en daarna nog 4 minuten op 150°. Lekker en gaar.

Op de laatste dag van deze blogweek een zaterdags rommeltje. Een beetje saus van de worstjes gemengd met een klein restje soep van begin van de week en een rest van de avocadosalade. Dat is dan gewoon een nieuwe soep. Even laten doorkoken en voilà, een heerlijk soepje. De rest van het olijfbrood er bij.

En daarna nog een klein bladerdeegtaartje met een plukje veldsla. In 2 aparte bakjes ieder een plakje bladerdeeg ingesmeerd met een beetje erème fraîche, een kleine ui en halve paprika in stukjes erover verdeeld, daarop een plakje ardenerham en een half plakje oude kaas. In het mandje van de airfryer afgedekt met het zogenaamde spatdeksel om te voorkomen dat alles door de machine vliegt. Na 10 minuten op 180° een heerlijk hapje.

En vandaag, zondag, op visite bij jarige schoonzoon. Geen keukenwerk dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten