
We hadden een etentje met dochter en zoon en hun partners dus een beetje uitsloven mag wel.
De paté van het hapje vooraf heb ik gekocht bij onze vleesleverancier Freek die vlees levert aan restaurant Dertien in Rotterdam.
Voor de bietensoep 400g gekookte bietjes, 65g ui en 650cc gevogeltebouillon in de soepmaker gedaan en op de stand pureren. Een lepeltje olie en azijn en wat peper en zout doorgeroerd toen het klaar was en een dotje crème fraîche in de glazen.
Bij de in de sous vide bereidde biefstukken aten we bloemkoolpuree met salie. In plaats van kwark zure room gebruikt. Kwark heb ik nooit in huis. Wel heerlijk verse salie van de saliestruik buiten. De puree heb ik eerder op de dag vast bereid en in de magnetron opgewarmd. Omdat ik geen kaas wilde gebruiken niet in de oven of airfryer gedaan, maar zachtjes warm gemaakt. Ik had iets meer bloemkool en iets meer aardappel. Een schaal sla met komkommer er extra bij.
Even over de biefstukken. Eerst met een beetje olijfolie, peper, rozemarijn en tijm gevacumeerd per 2. Dan het water in de sous vide waterbak opgewarmd tot 56°. De zakjes er in gelaten en ze er 35 minuten in gelaten. Daarna twee minuutjes op de grillpan en direct op tafel. Het blijft nog zoeken naar de juiste tijd en het afbakken is toch lekkerder in een beetje boter. Of de grillpan was net niet heet genoeg.
Al met al, een heel gezellige en drukke maaltijd.
Nog een dag niet helemaal op stoom. Voor het eerst sinds lange tijd pizza's besteld. Natuurlijk te zout en te vet en veel te weinig groenten, maar ook wel erg lekker weer eens een keer. De volgende keer maak ik ze vast wel weer zelf :-). En groot, dat zijn ze ook altijd wel.
Omdat er wat oud brood lag gekozen voor een soort strata, een hartige broodpudding als bijgerecht. Ook dit recept heb ik ter inspiratie gebruikt. Gemaakt met 4 volkoren boterhammen in blokjes, 4 eieren, 100cc melk, 50g oude geraspte kaas, peper, oregano en tijm. Ovenschaaltje ingevet met beetje boter. De airfryer voorverwarmd op 160° en de schaal zo'n 15 minuten er in gehad. Daarna nog een paar minuten op 200° lekker bruin gebakken.
Penne uit de diepvries aangevuld met de rest van de bloemkool met champignons en stukjes gebakken boerenmetworst. Eerst de worst gebakken, daarna alles er doorheen geroerd. Goed eten.
Op de laatste dag van deze blogweek de rest van de ribeye opgewarmd. Methode 2, met 2 tenen knoflook, een sjalotje, beetje zout en wat verse tijm, zo'n 8 minuten in heet water gehangen. Niet meer rosé maar wel lekker zacht. Er was nog een rest broodpudding en een klein beetje stamppot. Beiden opgewarmd in de magnetron. Een restje sla met 2 tomaten extra als groente. Nog wat stukjes worst. Gemakkelijke maaltijd op zaterdag.
En vandaag, zondag, het moederdag-menu gereserveerd bij Restaurant Gewoon in ons eigen dorp :).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten