De volgende dag met wat resten (groenekoolstamppot met een paar stukjes worst en wat spekjes van donderdag ervoor en een paar aardappeltjes, plak ham, boterjus met verse kruiden van zondag) een nieuwe stamppot gemaakt, bestrooid met geraspte kaas en in de airfryer opgebakken. Voorverwarmd op 160°, daarna 20 minuten er in, dan toch nog 8 minuten op 180° want net niet heet genoeg. Beetje zoutig voor ons doen door worst, spekjes en ham en dan ook nog kaas. Wel erg lekker.
Dinsdag aten we kokossoep met oesterzwammen. Er stond nog 150cc kokosmelk. Eerst 150g oesterzwammen, een bosui en 1 puntpaprika klein gesneden en even gebakken. Dan een beetje kerrie meegebakken en een ½ groentebouillonblokje met 300cc water aan de kook gebracht. Dan de kokosmelk verdund met nog 50cc water en een scheutje sojasaus er bij en weer even laten koken. Een laatste dikke plak hem in stukjes mee opgewarmd. Stokbrood afgebakken in de airfryer. Lekker gevulde en zeer smakelijke soep. Ik zou de soep met deze hoeveelheid vulling en 800cc vocht bij elkaar echt te dun hebben gevonden. Meer kokossmaak was ook niet nodig.
Al maanden in de vriezer, nog 6 kwekkeboom bitterballen, als lunch gegeten na 10 minuten op 200° in de airfryer. Een luxe cadeautje :-).
In 2016 aten we op vrijdag 18 november haché en op zondag 20 november een soort boeuff bourguignon beiden uit de slowcooker. De "jus" hiervan destijds samen ingevroren. Deze heb ik ontdooid om bij de basmatirijst uit de rijstkoker te gebruiken. Verder in de airfryer op de bakpan runderchipolata gemaakt, maar dan zonder de aardappeltjes. Met 1 rode ui, 1 puntparika, 1 tomaat, 2 tenen knoflook en 6 worstjes. Alles biologisch natuurlijk :-). Theelepeltje Ras el Hanout erover. Eerst 20 minuten op 180° ingezet, maar al snel naar 150°. Een beetje kropsla smaakte er goed bij.
Beetje witlofsla met pastarestje
Schaaltje chipolataworst met rijst
Klein kommetje met "jus" uit de slowcooker (zie boven)
Restjes uit de koelkast plus water.
Dat allemaal bij elkaar in de soepmachine en zonder opwarmen handmatig gemixt. Een dikke vissige heerlijke soep in de pan met brood en geraspte kaas. Dat was de laatste dag van deze blogweek.
En vandaag, zondag, een etentje met dochter en schoonzoon. Dan ga ik de Sous Vide weer eens toepassen. maar daarover volgende week.
En vandaag, zondag, een etentje met dochter en schoonzoon. Dan ga ik de Sous Vide weer eens toepassen. maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten