Ik had een kilo suddervlees, heb 200g gerookte spekjes zachtjes gebakken, 2 uien en 1 grote puntpaprika, blikje tomaten en 1 grote trostomaat en 500 g zuurkool gebruikt. Flinke greep gerookte paprika en zwarte peper er in. En omdat ik vlees, spekjes en ui apart heb gebakken en ook de tomaat uit blik heb opgewarmd (geen koude vloeistoffen op warm vlees, dan wordt het taai), scheut water in alle pannen opgewarmd om de aanbaksels los te maken en dat gebruikt als bouillon. Na 8 uur op laag echt heel erg lekker. Met maïsbrood. En veel over natuurlijk.
De volgende dag, woensdag opnieuw Goulash met zuurkool; zie boven. De rest ingevroren.
Donderdagochtend werd mijn broer gecremeerd in heel klein gezelschap. Met deze mensen na afloop taart en broodjes gegeten bij Proeverij 13 in de woonplaats van broer en schoonzus. 's Avonds aten we nog een kommetje rode soep en een witlofsalade met stukjes chorizo, 1 banaan, 1 hardgekookt ei en wat mayonaise.
Op vrijdag kabeljauw in witte wijn gebakken in de airfryer. Ongeveer 250g kabeljauwfilet in 2 stukken, paar schijfjes citroen, een halve ui in dunne schijfjes, verse peterselie geknipt, wat witte wijn erover en in de schaal gegoten, lepeltje paneermeel en klontjes boter er op. Op 180°, 20 minuten.
Wat witlofsalade en minitomaatjes als groente. En een in de winkel gekregen breekbroodje met gedroogde tomaatjes en stukjes olijf.
Alvast stoofpeertjes gemaakt voor het diner van zondag. In 500cc sap van de vorige keer, 250cc rode port er bij, ½ kaneelstokje en 1 steranijs extra. Ongeschild 5 uur op laag in de grote slowcooker.
Voor de mosterdsoep voor zondag (vast gemaakt op zaterdag) gekozen voor ½ bloemkool, 1 flinke aardappel en heerlijke kippenbouillon van De Kleinste Soepfabriek op de 'gladde soep' stand in de soepmachine. Wordt pas vandaag, zondag, voor het opdienen afgemaakt met mosterd en room.
Zaterdag aten we bij vrienden en vandaag, zondag, groot verjaarscadeau-diner voor schoondochter. Daarover dus volgende week meer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten