zondag 19 februari 2017

Griep, jasses. De airfryer kwam goed van pas, maar ook de magnetron en pannen op het gas. Stoofperen uit de slowcooker, kabeljauw sous vide.

Ik had weer eens iets nieuws gekocht om aan een zondags gekookt ontbijt-eitje te komen. Een eitje eten zonder het te hoeven pellen, geweldig toch :-)? De eerste poging ging niet helemaal goed omdat het dekseltje er af vloog. En het ei was ook te hard. De tweede keer 2 tegelijk gedaan. Het ene ei wel goed, het andere te zacht onderin. Je breekt dus het ei in het kommetje, dekseltje er op en zet het ongeveer 30 seconden in de magnetron. Nog niet helemaal blij mee, maar snel gaat het wel :-).


's Avonds de echt heerlijke soep van vrijdag met een in de airfryer afgebakken kaas-ma├»sbroodje. Een paar stukjes Italiaanse droge knoflookworst er bij. Goed eten hoor.

Een witlofschoteltje gebakken in de airfryer aten we maandag. Met een groot en heel klein stronkje witlof, 300g aardappels en 200g brie. Een handje noten gemengd met een lepeltje paneermeel. Ik heb op de aardappelpuree nog een paar plakjes rauwe ham gelegd. Het was heerlijk. Beetje jammer dat de kaas bleef kleven aan het spatdeksel, maar ja, de noten bleven op hun plaats :-).

Maandagavond ziek geworden, dinsdag een stevige griep te pakken. Partner maakte rode kool met appel in de magnetron, rookworst in pan heet water en gekookte aardappels. Vrijwel niet van gegeten door mij dus volgende dag, woensdag, hetzelfde maar dan met gebakken aardappels :-).
Op donderdag werd het een 's morgens met de biowebwinkelbestelling meegekomen hamburgertje gemaakt door partner met een stokbrood afgebakken in de airfryer. Een schaaltje Romainesla extra. Nog steeds griep.

Alweer vrijdag, nog steeds behoorlijk last van de griepverschijnselen, was ik wel weer even op, maar weer een hapje eten gekregen. Partner heeft een eenvoudig maal gemaakt van wat rode kool, sla, stukjes opgebakken worst en wat brood.

Op zaterdag de grote slowcooker aan het werk gezet met een kilo stoofperen. Omdat ik ook iets gelezen had op een andere site en mijn griep nog steeds niet voorbij was, gekozen voor ongeschilde peertjes maar wel met het recept van stoofperen.info.

Een moot kabeljauw, 284 g, vrijwel 3 cm dik, gevacumeerd met wat zout, peper, boter en citroenschijfjes. De sous-vide waterbak verwarmd tot 55° en de vis er 25 minuten in gehad. De vis daarna voorzichtig op een bakplaat gelegd, het op de foto beschreven paneermeelmengsel erover verdeeld en bedruppeld met wat olie. Zo'n 3 minuten onder de hete grill in de oven gezet.

Het sous-vide kookboek 9 789048 313716
Het recept voor de heerlijke kabeljauw komt uit een boek waar Culinette iets aardigs over zei op Facebook. Zoals te zien, geserveerd met wat biobaby aardappeltjes uit de magnetron en een beetje salade met tomaatjes en olijven.


De peren waren nog warm (heb ik laten afkoelen in het eigen vocht) en mijn grieplijf gaf het op na deze keukenactiviteiten, die komen dus pas vandaag, zondag, aan de beurt. Ze roken heerlijk.
Wat een week, hopelijk snel helemaal voorbij dat griep-getob.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten