De zondag begonnen met een eitje uit de magnetron met dit grappige "kook"apparaatje. Een heel klein beetje water er in, voor een zacht ei zo'n 6 à 7 minuten (afhankelijk van de grootte van het ei) op 400 watt. Kan niet mislukken en je hoeft er niet op te letten tot het belletje rinkelt.
Een vleesloze dag tussendoor. Champignons met kaas en tomaat gebakken in de airfryer. Ik gebruikte kastanjechampignons. Die met sjalot, knoflook en verse tijm lekker gebakken. Crème fraîche erdoor en nog even verder gesmoord. In de schaal eerst het champignonmengsel, dan een laag kaas van met elkaar gemengde 75g feta en 75g ricotta, dan een tomaat in stukjes en daarover wat parmezaanse strooikaas, 8 minuten op 180° na de broodjes, dus voorverwarmd. Heerlijk, heerlijk als je van kaas houdt. Ook nog een tomatensalade met mozzarella. Dat marineren in de olie met kruiden is een heel goed idee. Nog kaas-maïsbroodjes afgebakken in de airfryer.
Ik had één scholfilet van ruim 200g. Die heb ik ingepakt in een met olie ingesmeerd vel aluminiumfolie met een paar takjes verse tijm, een klontje kruidenboter wat er nog lag en wat rasp van een citroen. Pakketje in de bakpan gelegd en in de op 180° voorverwarmde airfryer gezet voor 8 minuten. Had een minuut of 2 langer gemogen, maar was heel smakelijk.
Daarbij aten we een bonensalade zonder sperziebonen :-). Mijn recept: een potje uitgelekte bruine bonen, 235g, 1 avocado, 1 flinke sjalot, 2 hard gekookte eieren, flinke koffielepel kappertjes, paar lepeltjes marinade van de bovenstaande tomatensalade, nog in de koelkast, en een paar scheutjes citroensap. Zout en peper aan tafel. Lekkere combinatie.
Klaar voor vervoer |
Uitwasemen |
Als toetje muffins met suiker en kaneel gebakken. Helemaal volgens recept. Ik heb grotere muffins gemaakt, 12 stuks. De hoeveelheden pasten prima. Maar jammer, lang niet zo luchtig als gehoopt en verwacht.
Hoofdgerecht: een hartige taart met bloemkool en spekjes. Er was nog 300g spekjes, geen rode paprika, maar wel geroosterde uit een pot, heerlijk gekruid, een hele bloemkool want niet erg groot. Voor het eimengsel: 3 eieren, beetje gewone room en de rest alpro-soja (gekregen bij een aankoop) en 150g cottage cheese en de gedroogde kruiden. Ik had de laatste keer bij de webwinkel weer eens een rol bladerdeeg in bakpapier gekocht. Erg handig wel. Bladerdeeg, bloemkool, spekjes en paprika afgewerkt in de vorm meegenomen. Het eimengsel en 150g geraspte kaas apart. Gebakken in het huis waar we aten. Een heerlijk romige taart. De keuze voor cottage cheese was prima denk ik.
Zaterdag, de laatste dag van deze blogpost, aten we in Restaurant de Provenier in Schiedam. Waarom daar. We waren uitgenodigd bij de uitreiking van een zilveren kromme aan de technicus van Het Groot Niet Te Vermijden (waar partner al heel erg veel jaren de regisseur van is) in het Theater aan de Schie. Natuurlijk aan het eind van de voorstelling aldaar. Alvast een hapje eten in de buurt maakt het geheimzinnige bezoek via de artiesteningang gemakkelijker. En buiten de deur eten is natuurlijk ook altijd wel aantrekkelijk. Het was erg lekker en aardige jonge vrouwen als personeel.
En vandaag, zondag, het soepje van vrijdag?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten