Geïnspireerd door paar dagen Frankrijk en nieuwe inkopen van die soort lekkernijen, op maandag een pot "Sauté de Joues de Porc au cider fermier" gegeten :-). Moest nodig op in verband met de houdbaarheid. We aten er verse pasta en salade van Chinese kool bij. Het vlees en de saus combineerde heerlijk met een scheut mango-azijn in de sla.
| Chili in de pot |
| Chili op tafel |
Soms eten we als lunch een kopje soep, soms een cracker, maar deze dag een gerechtje met gerookte zalm. Door de paar dagen afwezigheid lag de zalm er nog en moest die nodig op. In iets te grote glazen 100g zalm, 100g kaas, een restje roomkaas aangevuld met ricotta, scheutje slagroom door de kaas met peper, verse krulpeterselie en bieslook en gedroogde kervel en dragon, nog een scheutje slagroom door de zalm en een half uurtje laten intrekken. Heerlijk lunchhapje voor een zomaar woensdagmiddag :-).
We aten er wortel-bleekselderijpuree bij. Ongeveer 300g wortel en halve struik bleekselderij en 1 grote sjalot ruim half uur gesmoord in boter in de pan. Daarna met de staafmixer gemengd met 1 ei en een paar theelepeltjes crème fraîche en mosterd. Kaas er over en 6 minuten in voorverwarmde airfryer op 180° en nog 4 minuten op 150°. Heerlijk in combinatie met het vlees en een klontje kruidenboter.
Een saus gemaakt van een restje vocht van de nierbonen, wat jus van de gebakken bieflappen en het vocht uit de pot Frans varkensvlees met wat gezeefd volkorenmeel, echt heerlijk. Gekookte aardappelen en gestoofde prei met kerrie er bij. Die preistoof was ook wel een succes gelukkig :-).
Deze boerenkool met deze gebakken aardappeltjes uit de airfryer en een biologische runderrookworst. Dat aten we vrijdag. De boerenkool moest voor ons langer dan de aangegeven 2-3 minuten. Na ongeveer 10 minuten gestoofd te hebben was het wel smakelijk, maar iets minder wijn had gemogen :-). De aardappeltjes waren biobaby's die ik eerst heb "gekookt" in de magnetron. Daarna in stukjes gebakken in heel klein beetje boter en in de bakpan van de airfryer afgebakken in eerst 8 minuten zonder en toen nog 8 minuten met de kruiden, knoflook, marjolein en rozemarijn, (zonder extra olie) op 190°. Heerlijk krokant. De rookworst? Nou gewoon, een heerlijke rookworst.Daarna soep gemaakt in de soepmachine met de rest van de gestoofde boerenkool, zo'n 50g rauwe boerenkool, een klein beetje rauwe Chinese kool, 6 gekookte aardappeltjes en water tot aan laagste streepje. Lekker en heeeel erg groen :-).
Op de laatste dag van deze blogweek een flinke kop soep en wat crackers met beleg. Partner at elders.
En vandaag, zondag, kabeljauwfilet, dat is zeker...
Verder nog even zoeken :-).

Geen opmerkingen:
Een reactie posten