Op maandag de restjesdag.
Puree opgebakken met de boontjes van dinsdag de week ervoor.
De champignons gemengd en opgewarmd met de eveneens bewaarde rest risotto van dinsdag.
Vóór het kookwerk |
![]() |
Op het bord. |
Verder een paar zilte aardappelen uit de magnetron. Ik wilde het graag uitproberen voor een ander dinertje misschien. Ik had 4 gewone aardappelen qua grootte, in de schil, met inderdaad alleen maar zout en peper en 1 volle eetlepel olie. Heerlijk. Had met nog iets minder olie gekund. De schil van deze aardappelen was heerlijk van smaak en hier en daar ook wat knapperig; 15 minuten op 700W was genoeg. Misschien inderdaad een goed idee ook als het voor meer personen is.
Op donderdag aten we bietjes met lente-ui en bieslook. In plaats van de lente-ui heb ik sjalotjes gebruikt. Wat een heerlijk receptje als je van bietjes houdt. Ik koop wel gekookte bieten van de bio-webwinkel, dus is het bereiden niet veel werk. We aten er een heerlijke, in wat boter met alleen peper, gebakken ribkarbonade van onze vleesleverancier bij. En nog wat gekookte zilte aardappeltjes.
Vrijdag Kerstmarkt in ons dorp. Eerst maar eens gekeken of er lekkere hapjes waren. Koken kan altijd nog nietwaar... Uiteindelijk werd het een goede whisky en erwtensoep met worst, spek en roggebrood bij restaurant Gewoon. Omdat het daar zo goed als vol was, mochten we in de rookruimte zitten, een soort binnen/buiten. Het was al niet koud, een beetje terrasverwarming er bij, dat was genieten na de wandeling door het drukke dorpsgebeuren.
En op zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, maakte ik een gehaktbroodje Griekse stijl in de kleine slowcooker. Met 370 g rundergehakt en alle kruiden en specerijen dus verminderd.
En vandaag, zondag. Wat er in de koelkast verzameld is aan hapjes, restjes, kommetjes en schaaltjes met dit en dat. Komt vast wel weer goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten