Maar deze week gestart met restjes uit de koelkast. Voor de lunch een restje koude komkommer-avocadosoep aangevuld met een beetje bloemkool-broccolipuree en wat water met aroma.
's Avonds op tafel: pannetje rodekool met puree opgewarmd in de magnetron, pannetje warm gemaakt vlees in saus uit de slowcooker, pannetje blauwekaas-saus met wat bloemkool er in. Ook nog wat bio-babyaardappeltjes gebakken. Uiteindelijk at de één de rode kool met vlees en de ander de bloemkool, beiden met wat aardappeltjes er bij. En dan nóg een beetje saus met vlees en wat rode kool over.
Een heel klein restje van de noedels samen met een paar bladeren Romaine-sla en een rest van de nog steeds in goede orde verkerende paprika-mayonaise, een puntpaprika en een flinke aardappel in de soepmachine gedaan. Intussen wist ik dat we woensdag visite zouden hebben met een uitgebreid etentje, dus dinsdag een soepje met brood bestrooid met verse knoflookbieslook.


Daarna parelhoen uit de slowcooker. Ik had een zij gerookt spek gekocht bij de poelier, ja die verkoopt ook vlees en kaas tegenwoordig, en met de snijmachine mooie plakjes gesneden voor onderin.
Geen zout, wel flink wat peper erover en afgedekt met bladeren spitskool (was nog in huis). Heerlijk met de rooksmaak van het spek.
Met platte piepers, krieltjes met schil in een voorverwarmde oven op 250° zo'n 20 minuten bakken, dan ze indrukken tot 2 cm hoogte, gebarsten schil is prima, beetje olie op elk aardappeltje en wat zout en dan nog 10 minuten bakken tot de schil knapperig is en de stukjes aardappel goudkleurig zijn (recept uit Koken onder invloed, ooit door mij beschreven voor Hebban) en een wortelsalade met vijgen. Die laatste de avond tevoren gemaakt om de smaken te laten intrekken. Toch ook achteraf niet de juiste keuze bij de andere gerechten en de wijn. Op zichzelf een prima smaak, maar niet de juiste combinatie. Fouten mogen nietwaar.
Na wat Franse kaas het overheerlijke aardbeienijs (maar dan met frambozen) uit de zelfvriezende ijsmachine. Maar iedereen zat vol, dus geen ijs deze avond. Natuurlijk wel koffie en een drankje voor de liefhebbers. Al met al een bijzonder heerlijke avond buiten.
IJs wel de volgende dag gemaakt want alles stond klaar in de koelkast. Van een ijsje genoten en de rest in de diepvries voor later. Verder deze dag alleen wat salade met een broodje gegeten.
Op de laatste dag van deze blogweek een ovenschoteltje uit de airfryer. Het recept is van een webwinkel waar je de benodigde producten kunt aanschaffen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Alles was in huis en is naar eigen inzicht samengesteld.

En vandaag, zondag, in de middag op bezoek bij broer en schoonzus, de laatste bouillon voor het eten en verder.... Nog geen idee. Maar altijd genoeg in huis voor een lekker maaltje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten