Eerste paasdag. Parelgort met gegrilde paprika. De gort heeft zo'n 18 uur in de week gestaan en daarna 20 minuten gekookt. Gemaakt voor 2 personen. Met geroosterde amandelen, zonnebloem- en pompoenpitten. Met veldsla als bladgroente en blauwe kaas in plaats van feta. Extra wat dadels er bij gepresenteerd. De yoghurtsaus is gemaakt van Griekse yoghurt met basilicum, citroensap en -rasp en flink zwarte peper. Een erg lekkere vegetarische maaltijd.
Het hele recept staat in mijn recensie over het kookboek "een nieuwe manier van koken" door Anna Jones die geplaatst is op Hebban.
Tweede Paasdag eenvoudig; de meegekregen lekker gevulde erwtensoep van schoonzus, ook met heerlijke stukjes spek, moest eerst maar eens op. Met een stukje brood genoeg voor samen.
Twee recepten, pasta met paprika etc en pasta met geitenkaas etc, heb ik gebruikt als uitgangspunt voor de maaltijd op dinsdag. Eerst verse spaghetti gemaakt met de pastamachine. Die hoeft maar kort te koken. Tijdens het koken 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en 5 kleingesneden gedroogde tomaatjes uit de olie gebakken in wat olijfolie, daar 100 g gerookte spekblokjes bij. Met een salade van een beetje veldsla, een beetje romainesla, beetje olie en wat gesneden zwarte olijven. En een schaaltje zelf-geraspte geitenkaas om over de pasta te strooien.
Ik heb alles apart geserveerd omdat ik er vanuit was gegaan dat er teveel pasta zou zijn en dat was ook zo. De rest ingevroren voor later.


De bijna halve tortilla van vorige week vrijdag nu koud gegeten met een salade en een in boter gebakken karbonade. Soms vinden we hier gebakken in een pan in de boter gewoon toch lekkerder dan uit de airfryer. En die toevoeging van balsamicoazijn was echt een heel goed idee. Salade van tomaten, een sjalotje en een paar blaadjes romainesla.
De yoghurtsaus van de parelgort gebruikt als slasaus. Met een ansjovisje voor de partner.
Eten met een extra gast aan tafel. Een bloemkool-beetje-anders recept. En rijst met fruit en pinda's. En een in de airfryer gebakken grote entrecote, 8 minuten op de grillplaat op 200°. Voor de rijst met fruit hap een ui en een teen knoflook gebakken, daarbij 1 appel, 1 sinaasappel en 1 banaan in stukjes, een handvol rozijnen en cashewnoten meegebakken en op het laatst nog een scheutje ketjap. De rijst gekookt in de rijstkoker, heb ik apart opgediend. Het bloemkoolgerecht is geheel volgens recept gemaakt en was heerlijk. Met het fruit, de rijst en een stukje vlees een leuk maal.

En dan het diner. Na de hapjes (olijven, peppadews, stukjes harde worst etc.) in de tuinkamer, als voorgerecht avocado met zalm. Geserveerd op bordjes en niet in de schillen.
De groenten zijn hier (vrijwel) altijd biologisch. Ik heb daarom de courgettes met schil en al gebruikt. Dat geeft een prachtige groene soep.
Het lam is om 9 uur 's morgens in de slowcooker gegaan. Ik heb een recept gebruikt van mezelf gevonden in het weblog van 8 maart 2015. Wel 2 extra gedroogde pepertjes erin gedaan in verband met de opmerking toen dat het wel een iets scherpere smaak had mogen hebben. En was heerlijk.
Aardappelpuree zonder extra toevoegingen in verband met de groenten en smaakjes van het vlees. De Romanesco in z'n geheel gekookt. Blijft mooi.
Een kopje koffie of thee toe met een gekocht zoetje er nog bij. En voor de liefhebbers natuurlijk nog een glas van het een of ander.
En vandaag, zondag, van alles nog een beetje in de koelkast, dus restjesdag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten