Elke morgen volkorenboterhammen maar op zondag soms extra een (biologisch) croissantje, natuurlijk afgebakken in de airfryer, en een zachtgekookt ei (doen wij nog steeds gewoon in een pannetje water).
Vanwege overrijpe bananen bakte ik een bananenbrood. In de kleine cakevorm die in de airfryer past, dus ongeveer alles ⅔. Met 2 bananen dus. En verder met crème fraîche in plaats van yoghurt, gewone biologische bloem, zonder noten en met maar 40g suiker omdat bananen erg zoet zijn. Op 160° 30 minuten.
De hooikoorts heeft dit jaar vroeg toegeslagen en ik had niet veel zin in koken verder. Maar weer eens een pizza besteld en thuis laten brengen. Wel van de zaak waar ze het minst vet en zout gebruiken. Best lekker eigenlijk.
De volgende dag boerenkoolstamppot. Op vraag van partner uiteindelijk zonder ui en paprika. Gewoon 200g gesneden boerenkool gekookt met 500g geschilde aardappels. Spekjes gebakken, 125g, en door de stamppot gedaan, rookworst opgewarmd en oude jus gebruikt. Met aan tafel een flinke lik mosterd op de worst en voor mij wat geraspte kaas extra. Heerlijke maaltijd weer.
Na het eten nog een schaaltje compote. Was zonder suiker gemaakt, dus puur fruit.
Dan een dag zonder vlees. In het magazine van de 'Week zonder vlees' stond een 'van alles wat' salade. Ik heb er de volgende salade van gemaakt: eikenbladsla, restje rijst, paar kleine stukjes aardappel, 2 roosjes gekookte broccoli, 1 tomaat in stukjes, 1 avocado in stukjes, 1 kleine ui fijngesneden, 3 lepels adukibonen uit een blikje, 1 eetl. pompoen- en 1 eetl. pijnboompitten, beiden geroosterd in een droge pan. Natuurlijk een vinaigrette van olie en azijn en nog wat zachte geitenkaas erover gestrooid.
Eerst even verse groene pesto gemaakt met de staafmixer. Iets meer knoflook gebruikt en ook een paar gerookte teentjes. Heerlijk.
Op zaterdag, alweer de laatste dag van deze blogweek, gevulde courgette. Uit de oven want te groot voor de airfryer. Met 10 champignons, 2 tomaten, ½ grote rode paprika, 1 ui en 3 tenen knoflook. De twee helften gevuld en een schaaltje met extra vulling. Erg lekker vegetarisch gerecht.
Ook weer wat appelcompote gemaakt in de soepmachine. Van 3 appels, 1 sinaasappel, scheut citroensap, beetje water en flinke scheut 'cranberry toetjeslikeur'. Een klein flesje wat er al heel erg lang stond, ooit open gemaakt en nooit gebruikt verder :-).
En vandaag, zondag? Waarschijnlijk iets met bloemkool of komkommer. Daarover later weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten