Maandag weer thuis. Een stuk ribeye lag er nog van zaterdag, behoorlijk rood, langzaam opgewarmd in een beetje olie. Daarbij heb ik een bonenschotel gemaakt met avocado. Met 1 blikje blackeye beans, 1 puntpaprika, 1 avocado, 1 ui en 1 sjalot en 2 tenen knoflook. En cajunkruiden die ik eerder had samengesteld.

Ik had zwarte kool of cavalo nero in huis (die ook wel palmkool heet). Heb deze in een wokrecept verwerkt, maar zonder bloemkool en venkel. Ui, gerookte knoflook, gember en een gedroogd pepertje (zonder zaadjes) gefruit en toen de kool, in reepjes gesneden, meegebakken. De nerven hadden ik er uit moeten snijden want waren erg hard. Met zilvervliesrijst uit de rijstkoker.
Van een beetje kool (met nerven), een schaaltje bonenschotel van de dag ervoor, een flinke lepel pindasaus en een bak gemengde sla die op moest, een pittige, beetje dunne lunchsoep gemaakt in de soepmachine.
Lekker met coleslaw. Ik heb die de avond tevoren gemaakt van alleen spitskool. De snijmachine gebruikt om mooie dunne reepjes te maken. Met 300g kool dus de hoeveelheden voor de dressing aangepast.
Bij elkaar een echt heerlijke combinatie van smaken. Bijzondere maaltijd.
Dan donderdag de rest van de coleslaw, een komkommer-tomatensalade waaraan toegevoegd vispastei met paprika en hardgekookte eieren met 2 dooiers en stokbrood afgebakken in de airfryer. Schaaltje walnoten om er over te strooien. Voor de komkommersalade gebruikte ik ½ komkommer, 2 kleine tomaatjes, 8 groene olijven en een sjalotje. Voor de dressing Griekse yoghurt, olie, knoflookteen, zwarte peper en wat paprikapoeder.
Onze oude vriendin in Lille werd vrijdag gecremeerd. Op de weg terug aten we in België iets in een matig wegrestaurant vanwege te lang niets gegeten. Een crackertje met Franse of Italiaanse kaas later op de avond was genoeg.
Op de laatste dag van deze blogweek een probleempje met de conditie en eten laten brengen.
En vandaag, zondag, is de bedoeling te maken wat eigenlijk gisteren op het menu stond, een ovenschotel met witlof en gehakt. Daarover volgende week verder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten