zondag 18 juni 2017

Vissoep uit de soepmachine, een eirolletje uit een nieuw aangeschaft apparaat, aardappels uit de slowcooker en appeltaart uit de airfryer. En dan naar Lille.

Zondag aten we een diner-achtige late lunch bij vrienden. Mooie en heerlijke gerechten.

Hapjes en drankjes vooraf op een zonovergoten balkon. Als maaltijd eerst een heerlijk zalmvoorgerecht. Hoofdgerecht met gebakken aardappeltjes, prei en spekjes met een reblochon-deksel uit de oven. Kazen en dan een prachtig dessert met fruitmoes en ijs. Erg lekker en gezellig.

Maandag een ovenschoteltje met de bloemkool en aardappelpuree van vrijdag en wat geraspte kaas erover. Alles dus al gaar maar om goed door te warmen de airfryer 30 minuten op 160° gezet. Door de kaas extra lekker.

Van de visbouillon van zaterdag heb ik voor een warme lunch met oudste zoon op dinsdag een stevige vissoep gemaakt in de soepmachine. Met 1 stengel bleekselderij, 1 prei, 1 sjalot, 2 bosuitjes, ½ rode paprika, 1 aardappel, het binnenste van 4 tomaten (stond er nog), bosje koriander en 2 tenen zwarte knoflook. Voor het opdienen stukje visworst met zalm, mosselen en Hollandse garnalen er door gedaan. Met een in de airfryer afgebakken stokbrood een prima lunch.

's Avonds alleen een schaaltje sla met tomaat, een paar plakjes bacon en een in mijn nieuwe apparaat, een eggmaster, gemaakt eirolletje met bacon. Een beetje een maf apparaatje, maar ook wel leuk.

De volgende dag de hele dag in oogziekenhuis voor onderzoeken partner. Ik at daar als lunch een uitsmijter met ham en kaas en partner een flink 12-uurtje met soep, kroket en halve uitsmijter. 's Avonds heel moe en genoeg aan een boterham.


Op donderdag een schoonzusje te eten. Als voorgerecht gerookte zalm met guacamole. Ik heb bij 2 rijpe avocado's 3 gedroogde tomaten in olie, 2 tenen gerookte knoflook, 1 sjalot, verse peper en het sap van ½ limoen toegevoegd.


Daarna een klein kopje vissoep van dinsdag. Een flinke kneep limoensap en een dotje crème fraîche gaven het net weer een andere 'kleur'.

Voor het hoofdgerecht een sperziebonensalade; 2 ons bonen, 2 ons kastanjechampignons en 3 cocktailtomaatjes. Een vinaigrette van olie met balsamicocrème en peper.

In de slowcooker dit heerlijke aardappelrecept gemaakt. Ik gebruikte 6 ons aardappel, 12 kleine plakjes even in de pan gebakken bacon en verkruimelde geitenkaas i.p.v. cheddar. Een ½ theelepel van door mij eerder zelf samengestelde ranch-kruiden toegevoegd en 8 uur op laag.

Ik had 2 grote kogelbiefstukken uit de vriezer gehaald. Op kamertemperatuur in een beetje boter gebakken. Wel wat peper en klein beetje zout op gedaan.

Nog een appeltaartje voor toe gebakken met de helft van de voorgeschreven hoeveelheden in een bakvorm van 16 cm in de airfryer. Met als vulling 3 appels, 6 gedroogde abrikozen, een lepel gedroogde blauwe bessen en een handje rozijnen en in plaats van jam een lepel ahornsiroop en een lepel pannenkoekenstroop. Geen extra suiker bij de vulling gedaan en toch zoet genoeg.

Clafoutis van Alain
Op vrijdag vertrokken we naar vrienden in Lille. Tussendoor in de broodbakmachine een heerlijk geurend noten-rozijnenbrood gebakken om mee te nemen. Met 110g rozijnen en stukjes gedroogde abrikoos en 90g verse walnoten en stukjes paranoot.

Konijn van Alain
















En vandaag, zondag. Na een vast wel weer heerlijke Franse lunch naar huis en verder niet veel meer nodig.

2 opmerkingen:

  1. oei oei oei wat heb ik lekker bij je gegeten!!! Nogmaals bedankt en ook lekker bijpraten

    BeantwoordenVerwijderen