Maandag een ovenschoteltje met de bloemkool en aardappelpuree van vrijdag en wat geraspte kaas erover. Alles dus al gaar maar om goed door te warmen de airfryer 30 minuten op 160° gezet. Door de kaas extra lekker.
Van de visbouillon van zaterdag heb ik voor een warme lunch met oudste zoon op dinsdag een stevige vissoep gemaakt in de soepmachine. Met 1 stengel bleekselderij, 1 prei, 1 sjalot, 2 bosuitjes, ½ rode paprika, 1 aardappel, het binnenste van 4 tomaten (stond er nog), bosje koriander en 2 tenen zwarte knoflook. Voor het opdienen stukje visworst met zalm, mosselen en Hollandse garnalen er door gedaan. Met een in de airfryer afgebakken stokbrood een prima lunch.
De volgende dag de hele dag in oogziekenhuis voor onderzoeken partner. Ik at daar als lunch een uitsmijter met ham en kaas en partner een flink 12-uurtje met soep, kroket en halve uitsmijter. 's Avonds heel moe en genoeg aan een boterham.
Op donderdag een schoonzusje te eten. Als voorgerecht gerookte zalm met guacamole. Ik heb bij 2 rijpe avocado's 3 gedroogde tomaten in olie, 2 tenen gerookte knoflook, 1 sjalot, verse peper en het sap van ½ limoen toegevoegd.
Daarna een klein kopje vissoep van dinsdag. Een flinke kneep limoensap en een dotje crème fraîche gaven het net weer een andere 'kleur'.
In de slowcooker dit heerlijke aardappelrecept gemaakt. Ik gebruikte 6 ons aardappel, 12 kleine plakjes even in de pan gebakken bacon en verkruimelde geitenkaas i.p.v. cheddar. Een ½ theelepel van door mij eerder zelf samengestelde ranch-kruiden toegevoegd en 8 uur op laag.
Ik had 2 grote kogelbiefstukken uit de vriezer gehaald. Op kamertemperatuur in een beetje boter gebakken. Wel wat peper en klein beetje zout op gedaan.
Clafoutis van Alain |
Konijn van Alain |
En vandaag, zondag. Na een vast wel weer heerlijke Franse lunch naar huis en verder niet veel meer nodig.
oei oei oei wat heb ik lekker bij je gegeten!!! Nogmaals bedankt en ook lekker bijpraten
BeantwoordenVerwijderenNou hè, fijn dat je er weer was hoor Sylvia!!
Verwijderen