zondag 23 april 2017

Hamburgers, schouderkarbonades en scholfilet uit de airfryer, lekkere soep, heerlijke koolsalade, bloemkoolcurry uit de slowcooker.

Zondag 1e paasdag. Twee hamburgers 6 minuten gebakken in de airfryer op 180°. Leuk recept voor een dubbele voor vaderdag. We aten ze ieder apart opgemaakt. Ik heb eerst een stokbrood afgebakken. Dan de burgertjes in de airfryer. Brood besmeerd met ketchup en mayonaise. Een blaadje witlof en schijfjes tomaat op de stukken brood. Plakken jonge kaas even op de burgers gesmolten. Lekker hoor.


Voor de lunch met gasten op 2e paasdag een soep gemaakt in de soepmaker van een beetje rauwe witlof, een restje saus van de gevulde koolbladeren van zaterdag, een tomaat, een flinke wortel en een grote aardappel aangevuld met water. Lekker met wat crackers met boter en kaas.

's Avonds aten we schouderkarbonades met bietjes. Voor 2 personen, en natuurlijk niet met een pakje aardappelpuree. Wat een onzin, maar ja, het recept is gevonden bij een winkelketen, dus.... Als je puree wilt eten is dat zo gemaakt. Maar bij ons werden het gebakken aardappeltjes. De karbonade heb ik op de bakpan in 10 minuten in de airfryer gebakken op 180°. Een zakje bio baby aardappeltjes gegaard in de magnetron en daarna in de pan gebakken in een klontje boter.
De bietjes met de ui en het sinaasappelsap laten sudderen op het gas. Apart de champignons nog gebakken, want ik vond het te lastig om ze bij de karbonade te leggen. Lekkere maaltijd.
Met een heerlijke wijn, gekregen van onze vriend uit Portugal die weer een periode in huis verblijft.

Er lag een scholfilet van 270g. Die heb ik ingepakt in een met olie ingesmeerd vel aluminiumfolie samen met wat verse zwarte peper, een takje tijm en een klontje zoute boter. In de bakpan in de airfryer 10 minuten gebakken op 180°. Het tomaat-knoflook-kappertjes-olijfmengsel apart gebakken in een scheutje olie; 1 tomaat, 15g kappertjes, 7 kleine zwarte olijfjes en 2 tenen knoflook. We aten er een koolsalade met yoghurtdressing bij. Hiervoor heb ik een kleine ½ groene kool, 2 lepels zure room en 3 lepels Griekse yoghurt, 1 lepel olijfolie, 2 tenen knoflook en 2 theelepels gemalen komijn en wat peper gebruikt. Lang laten intrekken in de koelkast. Ook nog wat puree gemaakt van 250g wortel en 150g aardappel. In plaats van mascarpone een lepel roomkaas en alles gepureerd met blaadjes van de maggiplant. Het geheel was een fijne combinatie van smaken.

Dan al weer woensdag. Door omstandigheden at ik alleen; koolsalade en de rest van de puree en wat laatste stukjes beenham opgewarmd.

De volgende dag de nog niet gebruikte gekookte bietjes verwerkt in een romig gerecht. Ongeveer 250g bietjes, 1 kleine ui, 50cc bouillon, 5g bloem en 2 lepels gewone room. Nog een keer koolsalade, een heel klein beetje puree en een in de airfryer afgebakken stokbrood. De bietjes waren heerlijk, de combinatie O.K.

Vrijdag aten we met vrienden bij andere vrienden. Erg gezellig en een heerlijke maaltijd.

Op zaterdag de slowcooker weer eens aangezet voor een curry met bloemkool. Vanaf de gemalen komijn heb ik zelf de Vadouvan kruiden samengesteld. In plaats van pepervlokken gekozen voor chilipoeder. En geen zout en gedroogde rozenblaadjes :-).
Verder 200g eendeborst, een hele mango, 150cc kokosmelk, ½ bloemkool, 1 ui, een stukje gember en een lepel kruiden in de kleine pot gedaan en 5 op uur op laag gezet. Gegeten met rijst uit de rijstkoker en een "pasta" van avocado met citroensap, knoflook en ui.

En vandaag, zondag, krijgen we eten bij onze kleinzoon in Rotterdam. Ben benieuwd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten