zondag 13 november 2016

Eten van de chinees, al weer een restjessoep, bietjestapenade, aifryerschotel bleekselderij, hachee uit de slowcooker

De zondag verliep anders dan voorzien. Onverwacht gasten in huis en niets ontdooid. Ook restjes eten geen optie voor vier personen dus... naar de afhaalchinees :-). Ook wel weer eens lekker. Babi pangang, foe yong hai en tjap tjoy en wat pangsit en kroepoek. En zoals eigenlijk altijd wel, natuurlijk eten over waarvan ik het hele bakje nasi heb ingevroren voor ...

Stockfoto, zo was het dus niet :-)
Maar de volgende dag toch eerst de risotto van vorige week donderdag opgegeten. Was bewaard met een klein restje van het gehakt en het geheel heb ik aangevuld met 100 g gerookte zalm. Opgewarmd in de magnetron. Nog steeds een heerlijke romig en smeuïg geheel. Een beetje ijsbergsla met rode pesto en lekkere olijfolie als bijgerecht.

Omdat er 3 tomaten hoognodig op moesten, er nog een restje van de restjessoep van vorige vrijdag stond en er een beetje risotto met zalm over was, alles bij elkaar met wat extra water in de soepmachine gedaan op de pureerstand. Dan krijgt de soep weer eens een ander  kleurtje :-).    
Heerlijke soep met een lepeltje zure room voor de lunch op dinsdag.

Nog 2 gekookte bietjes in de koelkast. Ik maakte er bietjestapenade van met 3 augurken, 1 grote lepel kappertjes en 3 ansjovisjes. Dat aten we met een beetje opgebakken babi pangang en foe yong hai van de Chinees, wat blaadjes ijsbergsla met de tapenade en een in de airfryer opnieuw 5 minuten op 200° extra gebakken bananen-pannenkoekje waarvan er nog 2 over waren. Een beetje gekke, maar lekkere combinatie door de zoet/zure sausen bij de Chinese resten.

Nog een dag Chinees op woensdag. De tjap tjoy met kip was weinig van gegeten. Met een flinke bak bami en wat kroepoek en aanvullingen uit potjes en flesjes er bij genoeg voor 2 personen.



De volgende dag de airfryer gebruikt voor een ovenschoteltje met bleekselderij, bosuitjes, knoflook, ham en champignons. Iets meer dan de helft van de voorgeschreven hoeveelheden. Ik had grote dikke plakken ham in de vriezer van de bioboer en heb buiten de in stukjes gesneden plakken onderin het schaaltje en bovenop de geraspte kaas een halve plak gelegd. In 15 minuten op 180° in de airfryer lekker krokant. Heerlijk met aardappelpuree met wat boter, room en peper.

Voor vrijdag in de kleine slowcooker hachee gemaakt volgens "een oud recept". Maar natuurlijk wel een beetje aangepast. Met 300 g rundvlees, 300 g uien, scheutje azijn, boterham met mosterd, peper en heel klein beetje zout, 2 verse laurierblaadjes en 3 kruidnagels en een flesje bier 8 uur op laag gezet. Ik vond het opvallend dat de uien best nog erg stevig waren. Door te kiezen voor bier en slowcooker heb je niet dat ouderwetse hachee-gevoel. Wel lekker, maar anders zal'k maar zeggen. De appelmoes van vorige week paste er heel goed bij. En de in de magnetron bereidde lichtkruimige aardappels waren prima.


Zo te zien aan de foto's kan het eten wel lekker geweest zijn, maar weinig kleurrijk :-).

Op de laatste dag van deze blogweek een hapje gegeten bij broer en schoonzus. Wat aten we daar:
een heerlijke hartig-zoete taart en als dessert Pastéis de nata. Mijn schoonzus kan ook koken hoor. Heerlijk eten en natuurlijk heel gezellig.

En vandaag, zondag; gasten aan tafel. Inmiddels gekozen voor een aangepaste versie van Boeuf Bourguignon in de slowcooker. Maar daarover volgende week.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten