Omdat we een paar dagen naar Limburg gingen en ik me voor het avondeten verantwoordelijk had gesteld, had ik een overzicht gemaakt van 3 x voor-, hoofd-, nagerecht en daar op ingekocht. Weliswaar waren we daar met vier personen maar mijn broer is zodanig gehandicapt (zijn vrouw Sylvia schrijft daar over op haar blog) dat er wat minder maar gelukkig nog wel met smaak gegeten wordt door hem.
Voor de eerste dag al een aantal dingen thuis klaargemaakt.
Voor maandag waren dat eimuffins met spek (helemaal volgens recept) en penne met chorizo en tuinerwten. Voor het hoofdmaal heb ik 200 g macaroni gebruikt, 120 g salami, 100 g hamblokjes en een plak pancetta in stukjes, 250 g diepvrieserwten en 1 grote ui. Peterselie en kaas pas bij het eten.
Als nagerecht Griekse yoghurt met vers fruit: rode bessen, bramen en frambozen. Allemaal goed geslaagd en lekker.
Dinsdag als voorgerecht een tomaat met garnalencocktail met voor ieder een grote tomaat in plaats van cherrytomaatjes. Met tijgergarnalen, verse dragon en een paar lepeltjes whisky in plaats van sherry. Als hoofdgerecht een stamppotje rucola met spekjes. Voor de hoeveelheid aardappelen en rucola was de crème fraîche met pesto echt te veel. Daarna gele vla met dessertsaus en een bananen-pannenkoekje. De pannenkoekjes waren een beetje droog, maar toch een leuk dessert.
Woensdag, even iets anders. In Thorn, het witte stadje, de prachtige Stiftskerk of Abdijkerk bezocht. En wat gegeten in het restaurant van hotel Crasborn. Voor mij een kaaspannenkoek, anderen aten kroket en frites of een pannenkoek naturel. En dan 's avonds nog een bestelde pizza voor iedereen.
Thorn |
Vrijdag weer naar huis. Thuis gekomen gelijk 2 filetlapjes uit de vriezer gehaald. Op de grillpan van de airfryer op deze manier bereid. Volgens verschillende sites 5 minuten op 195°. Giga veel rook en na 5 minuten niet echt bruin. Nog even, paar seconden, na-gebakken in de boter van de rauw gebakken aardappeltjes. Met wat verse ijsbergsla gemengd met een paar fijngesneden bosuitjes en wat eiersalade uit een bakje. Wel mals het vlees.
Omdat ik niet zo van weggooien hou, heb ik de resten van de uitgeholde tomaten, de stukken komkommer die over waren, een restje salade, de crème fraîche met basilicumpesto die over was en een klein handje gesneden bieslook bij elkaar in een doosje in een vriestas gedaan en mee naar huis genomen. Dat hele spul in de soepmaker gedaan met water tot de onderste lijn en op stand 1, gepureerde soep, laten draaien. Gelijk een kom hete (drink)soep genomen omdat het vlees nog even duurde (bevroren).
Zaterdag de appels die van de week niet waren opgegaan in de slowcooker tot appelmoes laten pruttelen. Maar dan wel helemaal anders, namelijk met een rest honing-mosterdsaus uit een eerder gekregen pot (pot omgespoeld met wat water en dat er bij gedaan) en het sap ven aan halve citroen. Erg lekker.
We aten op de laatste dag van deze blogweek een bietensalade met een wrap met zalm. Twee al gekookte bietjes voorzien van een klein rood uitje, een lepel appelmoes en de mayonaise-crème fraîche-mosterd-combinatie. Voor de geheel aangepaste wrap 3 eieren geklutst met een scheutje melk en wat peper, verse koriander en gedroogde oregano. Op 2 borden eerst een laagje ijsbergsla, dan een laagje zalm (100 g in totaal) en dan weer een laagje sla klaargezet. Dan het eimengsel gebakken in een grote pan, dus een dunne omelet. Die verdeeld over de twee borden. In de magnetron twee wraps verwarmd en voorzichtig de lading van de borden er op gemanoeuvreerd. Wraps maar niet opgerold. Op tafel de bietjes, de wraps en de appelmoes. Erg lekkere combinatie.
En vandaag, zondag. Ik denk de rest van de risotto van donderdag, want dat was weer veel te veel met 300 g rijst. Moet ik eens aan denken als ik het weer maak :-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten