zondag 24 april 2016

Carpaccio, gerookte ribeye, puntpaprika uit de airfryer en een heerlijke soep.

Zondag aten we bij broer en schoonzus, maar eten meegenomen. Carpaccio van de biologische boer met een dressing volgens dit receptje. Erg lekker.



Verder heerlijk kazige pasta thuis ovenklaar gemaakt maar dan met 200g gerookte spekjes en 200g hamblokjes in plaats van kip. Alles meegenomen, zachte eikenbladsla, tomaat en zwarte olijven en een dressing in een potje, voor een salade. Als toetje een mooi appeltaartje. Lekker en heel gezellig. Die reepjes bladerdeeg was overigens niet zo'n goed idee. Was een beetje taai geworden.


En natuurlijk de volgende dag gegeten wat over was. De macaronischotel een beetje uitgebreid met een rest gekookte macaroni en wat gebraden gehakt en opgebakken. Een extra tomaat en wat olijven op de sla. Prima.


Dinsdag een flink stuk vlees en deze keer eerst gerookt in de rookpan. Met heel kort gekookte broccoli en brood. De ribeye woog 500 gram. Ik heb 2 koffielepels eiken rookmot in de pan gedaan, 2 takjes rozemarijn en 6 jeneverbessen daarop. Dan de lekbak en op het met een beetje olie ingesmeerde rekje de met chilipeper en een klein beetje zout ingesmeerde ribeye. Op het gas zo'n 20 minuten laten roken en daarna in wat spekjesvet (van zondag), boter en olie nog even gebakken aan iedere kant voor een bruine krokante korst. Dat gaf dan ook de jus die we nodig hadden om het brood in te soppen. Wat een heerlijk recept wat betreft het roken van het vlees. Verder helemaal naar eigen hand gezet. Heel dun snijden die ribeye.

Witlofsalade met een gekookt ei. Een paar gekookte aardappelen. Wat koud dungesneden vlees van de ribeye. Met mayonaise, cayennepeper, jus. Eenvoudig en erg lekker. Dat was het op woensdag.

Voor de volgende dag een soep gemaakt in de soepmaker van een paar rauwe wortels, wat stukjes gekookte broccoli met kooknat, paar stukjes gekookte aardappel, rendangsaus uit de diepvries (ontdooit) en tot het eerste streepje aangevuld met water. Op de pureerstand. Stukjes vlees uit de rendang er pas ingedaan na afloop.

Heerlijke soep vooraf op woensdag. Daarna een klein recept met paprika in de airfryer. Eén puntpaprika doormidden. De vulling bestond uit vooraf aangebakken 75g geweekte couscous, 2 sjalotjes, 2 verse tomaten in stukjes en een handvol gesneden zwarte olijven. Dat was teveel voor die 2 paprikahelften dus het schaaltje gewoon afgevuld bovenop de paprika. Erop 100g feta in stukjes. De airfryer voorverwarmd, het schaaltje op de grillplaat gezet, afgedekt om opvliegen van de kaas te voorkomen, 7 minuten op 180° en om aanbranden te voorkomen nog 8 minuten op 165°. Heerlijk krokante couscous en gare paprika.


Op vrijdag werd het buiten de deur eten in Restaurant Schippershuis. Heerlijke truffel-paddenstoelenkroketjes en een stukje parelhoen. Samen een ijs-toetje gedeeld :-).

Zaterdag lunch-feestje bij de buren voor verjaardag buurmeisje (nou ja, 23 jaar inmiddels). Lekker en gezellig. Dus 's avonds alleen een boterham met een kop koffie.

En vandaag, zondag; groot diner met 4 gasten. Veel al gisteren, zaterdag, klaargemaakt, het grote werk vandaag, maar daarover volgende week.

Voorlopig geen Hebban-recensies meer. Misschien later wel over boeken waar eten en koken een belangrijke rol in spelen, maar gewone kookboeken niet meer. Jammer en ook een beetje vreemde keuze, maar ja, dingen veranderen nu eenmaal zo nu en dan.






2 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Vooral het recept met de gevulde puntpaprika.
    En
    Zin in donderdag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist niet dat ik je donderdag zou zien Mette :-). Bedankt voor je reactie.

      Verwijderen