Maandag een ovenschotel met gehakt en Chinese kool. Recept aardig gevolgd, alleen geen tomatenpuree maar een flinke scheut tomatenketchup. Net teveel voor het kleine airfryer schaaltje dus lekker gebakken in de oven.
Intussen wel van de andere helft van een pond gehakt 2 grote ballen gemaakt met een klein ei, een beschuit en flink wat peper. Omdat het gehakt niet langer kon wachten die maar gelijk even in de airfryer gebakken voor een volgende dag. Op 185°, goed voorverwarmd, op de grillpan, spatdeksel erop, wel wat rook, maar zo weinig, echt heel goed te doen in een huis zonder afzuigkap. Na 10 minuten even gekeken en nog 2 minuten erbij gedaan. De schoorsteen open zetten helpt ook altijd wel wat. Werkt een beetje als afzuigsysteem.
De volgende dag de hutspot die vorige zaterdag in de slowcooker was gemaakt in de pan opgebakken. Smaak prima, aanzicht, nou..... En partner vind het vlees helemaal in draadjes door de hutspot eigenlijk toch wel jammer. Volgende keer maar in de twee kleine cookers apart maken of het vlees gewoon bakken.
Een lekker receptje met witlof, parmaham, oude geitenkaas en ei, gebakken in de airfryer op 180° ongeveer 15 minuten. De geitenkaas als plakjes eromheen gedaan, eerst ham dan kaas, en dan erover nog een beetje door elkaar geklopte crème fraïche, ei, peper en geraspte kaas. De gehaktballen er bij opgewarmd met wat boter en 2 grote rode aardappelen uit de magnetron, 8 minuten op 700W. Extra wat salade van Chinese kool met een sinaasappel in plaats van mandarijnen, een appel, stukjes dadel en citroensap. Aardappelen in de magnetron gaan op een speciale prikker met een heel klein beetje water.
Eerst de kippenpoot gekookt in de bouillon van 350 cc water, een bouillontablet, stelen van een flinke bos selderij, nog steeds in de kruidentuin, en een kleine ui in vieren. Bloemkool, wortel en Chinese kool allemaal 100 gram met selderijblad, gemberpoeder en citroensap 10 minuten gekookt in 200 cc bouillon, dan de stukjes kip, 60 gr even voorgebakken reepjes champignon en 40 gr alfalfa (er was geen taugé) erin gedaan met een flinke eetlepel hoisinsaus en goed heet laten worden. Met zilvervliesrijst uit de rijstkoker. Smakelijk gegeten. Een groene groente er bij zoals peultjes zou mooier geweest zijn.
En een indruk van een weekend Lille.
En vandaag, zondagavond, geen behoefte meer aan eten want warme lunch gekregen in Lille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten