zondag 18 januari 2015

Groot verschil aantal bezoekers.

Geen idee waar het door komt, laatste bericht is 83 keer gevonden, het bericht daarvoor 227 keer. Wat een groot verschil! Maakt niet uit, want ik vind het erg leuk dat er so-wie-so mensen zijn die deze blogpostjes lezen. En het is leuk om ze te schrijven, dus ga daar nog maar even mee door. Hoewel deze week een lastige is, want ik ben al sinds dinsdag behoorlijk ziek van verkoudheid of griep en dan komt er van leuke dingen doen in de keuken niet echt veel terecht.

Een gemakkelijke boerenkoolstamppot met rookworst, een heerlijke hutspot met een bal gehakt, een witlofsalade met een omelet met stukjes spek en salami en een paar in de magnetron gegaarde rode Raja aardappelen. Allemaal goed te doen deels door de andere kok in huis :-).

In het begin van de week heb ik wel een heel leuk en lekker recept gemaakt in de snelkookpan, Fricassee van Escoffier. In plaats van kalfslappen goede biologische hamlappen gebruikt, geen champignons in huis, er bij stevige sla aangemaakt met olie en peper en wat gekookte pasta-schelpjes. En vooral die saus, verrukkelijk!


En toen het nog een klein beetje ging maar weer eens gevulde puntpaprika's gemaakt en deze keer gebakken op de grillplaat in de airfryer.Elke halve paprika belegd met een reep ontbijtspek, daarop een flinke dot biologische roomkaas, besprenkeld met verse peper, lekker met een puree van pompoen en een paar stukjes vlees van Escoffier.


Vooraf gezocht naar een recept voor Hollandse garnalen met grapefruit want beiden moesten echt op.

Ook een restjessoep van sla, pasta, jus en saus van de hamlap van Escoffier en water, heerlijk snel klaar in de soepmaker, was te doen tussendoor.

In de loop van de week echt ziek geworden en de voor me klaargemaakte salade met stukjes jonge kaas, stukjes salami en mayonaise gegeten met een stukje brood. Of een gerechtje wat de kok hier staat klaar te maken, paté met een stukje tomaat met een crackertje, als voorgerecht voor de hutspot.


Vandaag lijkt het met de griepachtige verkoudheid weer ietsje beter te gaan. In etappes dit stukje geschreven. Recept opgezocht voor forel in de oven. Zal vast allemaal wel goed komen :-).

En ook nog, een blogpost op Hebban Culinair over het boekje Hapas, Tapas met een Hollandse twist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten