woensdag 2 juli 2014

Nu officieel geen docent meer :-)

Per 1 juli, gisteren dus, sta ik op straat. Nou ja, gewoon met functioneel leeftijdsontslag. En op straat kom ik nauwelijks, want ben nog hard aan het revalideren na de laatste grote operatie op 28 mei.

Waar houd ik me intussen mee bezig. Zoals ik van plan was heb ik me gestort op alles wat met voeding te maken heeft. Voorlopig alleen nog maar via internet, want met de auto er op uit kan pas weer over een maand.

Om te beginnen wil ik even laten zien hoe ik aan heel veel toegankelijke gratis receptenboekjes kom op Amazon. Ik heb al jaar en dag een account bij Amazon US en lees de boeken voor Kindle in Kindle voor iPad. De Kindle-app is gratis te downloaden en alles staat in de cloud tot ik een boek echt wil inzien. En ook op mijn MacBookPro heb ik Kindle ge├»nstalleerd zodat ik eventueel ook daar de boeken kan inkijken. Via deze site en daarbij behorende nieuwsbrief ontvang ik elke dag een overzicht van wat gratis is http://www.freeebooksdaily.com Veel niet erg aantrekkelijk leesvoer, maar ook elke dag wel een paar zinnige kookboekjes. Omdat ik als afscheidscadeau een Crockpot slowcooker heb gekregen, verzamel ik op het moment vooral boekjes met recepten voor dit apparaat.

Verder verzamel ik recepten in mijn GoodReader app op iPad. Na een crash tijdje geleden alles weg, maar weer opnieuw begonnen en beter ingedeeld nu. Elk nadeel etc. Ik gebruik de iPad in de keuken op de mooie houten standaard die ik ooit via Martijn Aslander https://twitter.com/resourcerer en http://www.martijnaslander.nl op Twitter heb gevonden.

Vandaag is de cooker voor het eerst in gebruik genomen. Ja, ja, heeft even geduurd, maar dat komt dus door, ja, dat revalideren. Dat kost me toch een tijd :-). Ik probeer vandaag http://www.lekkersnelpaleo.nl/category/slowcooker/ het recept Ropa vieja. Maar dan wel zonder de bloemkoolrijst. Daarvoor in de plaats kook ik snelkooktarwe van Zeeuwse Vlegel http://www.zeeuwsevlegel.nl

Een paar olijfjes en een crackertje met iets lekkers uit een Frans potje vooraf, lekker glas wijn er bij en de gasten zijn vast weer tevreden.
Sinds een paar maanden doe ik veel inkopen bij de webwinkel http://www.biologischgoed.nl Nu is dat natuurlijk extra handig, maar wonende in een dorp waar niet alles gemakkelijk te verkrijgen is, geniet ik ook wel erg van alle mooie biologische producten die geleverd kunnen worden. Ik ben niet fanatiek wat betreft biologisch of paleo, kom ik later op terug, of vegetarisch of wat dan ook. Wel let ik op wat er in de wereld van voeding gaande is. We kopen sinds langere tijd ons vlees bij de boer die de koeien zelf naar de slachter brengt en het vlees zelf verkoopt op zijn boerderij
http://www.natuurfreak.com Erg leuk om naar toe te gaan en ook fijn dat hij het thuis brengt in deze periode.

Al met al, ik houd me wel bezig zo aan huis en tuin gebonden. Wie weet ga ik wel door met zo nu en dan iets schrijven over eten, drinken, voeding, kruidentuin, apparatuur voor de keuken enzovoort.

1 opmerking:

  1. dutimbLeuk hoor Sia! Blijf maar schrijven! Maar er is wel weer heel veel te ontdekken! je zult het nog moeilijk krijgen met al die lekkere recepten die jij overal vandaan haalt.....

    BeantwoordenVerwijderen