dinsdag 17 juni 2014

Geen docent meer, afscheid als edublogger.

Op 22 mei nam ik afscheid van de Hogeschool Rotterdam. Officieel per 1 juli word ik ontslagen, gewoon omdat ik 65 ga worden. Zie hier http://www.hogeschoolrotterdam.nl/hogeschool/nieuws/ontmoeting/ontmoeting-33 en hier https://www.flickr.com/photos/elmine/sets/72157644392321449/
Het was een prachtige bijeenkomst met dank aan al die mensen die daaraan hebben bijgedragen, collega's, familie, vrienden.

In de aanloop naar dit beëindigen van mijn loopbaan heb ik natuurlijk nagedacht over wat ik verder zou willen als het geliefde werk zou stoppen na 49 jaar actief als werker. Ik was al langere tijd maar deels in dienst en deels in de WAO en het laatste werkjaar was erg zwaar door luxaties van kunstheup en alle bijbehorende narigheid. Tot 4 keer toe met een ambulance onder zware verdoving naar het ziekenhuis en dan maar weer verder met een zware brace zijn niet in mijn koude kleren gaan zitten. Afspraak met ziekenhuis was opereren na mijn afscheid en dat heb ik gelukkig gehaald. Op 28 mei is een revisie van het rechterheupgewricht gedaan. Dat was de 5e keer narcose binnen één jaar tijd. Mij is verteld dat ik een lange periode van herstel en revalideren nodig zal hebben met name door de al heel erg lang ook aanwezige Fibromyalgie die spieren geen goed doet.

Mijn huidige situatie in ogenschouw nemend heb ik daarom besloten het onderwijs echt achter me te laten. Mijn lijf is voorlopig niet geschikt om hier en daar aan leuke bijeenkomsten deel te nemen of een college of lezing te geven en met mijn werk is "even eruit zijn" al snel niet meer dé deskundige zijn die ik nu nog ben. Mijn terrein van ontwikkelen van onderwijs met behulp van wat er in de wereld van digitale didactiek, internet-technologie, tools, apps etc. mogelijk is, is een terrein van snelle verandering. Mijn werk was vooral mijn deskundigheid delen met Masterstudenten MLI, collega's in workshops, trainingen en via Yammer en deels met volgers op Twitter. Door weg te zijn is er geen direct verband meer met wat er op mijn hogeschool allemaal gebeurt en de collega's kunnen prima verder zonder mij. Op Twitter zijn heel erg veel nationale en internationale deskundigen aanwezig op dit gebied. De zin van bijhouden wat er allemaal gaande is, is daarom niet meer sterk aanwezig.

Met dit schrijfsel neem ik daarom ook afscheid van Edublogger zijn. Ik deed al niet veel met mijn weblogs, maar zowel hier als op Twitter zal het niet (nauwelijks) meer over onderwijs gaan.

Mijn aandacht zal vooral gericht zijn op voeding met al wat daarbij hoort aan nieuws, problemen, hypes enzovoort en daarnaast zal fotografie in mijn aandacht blijven, beide onderwerpen waar ik naast mijn werk al lang in geïnteresseerd ben. Als afscheidscadeau heb ik een Crockpot gekregen, een slowcooker. Leuk om uit te proberen wat daar allemaal mee kan. En inmiddels heb ik ook al weer een aantal andere prachtige machines voor binnen en buiten koken gezien, maar eerst maar even afwachten hoe de inkomsten er voor staan straks 2 maanden nadat ik 65 ben geworden :-).

Natuurlijk zal ik nog lange tijd met plezier blijven lezen wat er her en der gaande is op het gebied van onderwijs zoals ik ook altijd geïnteresseerd ben gebleven in de gezondheidszorg, mijn eerste grote liefde (van oorsprong verpleegkundige, overigens uit het register per 1 januari 2014, en docent verpleegkunde op zowel MBO- (9jaar) als lange tijd HBO-niveau).

Een nieuwe fase; natuurlijk met enige gevoelens van nostalgie, ervaar ik het als goed zo. En als er weer een beetje meer energie is wie weet wat er dan allemaal nog naar buiten komt. Voorlopig maar even kalm aan :-). Het ga U allen goed.
3 opmerkingen:

  1. Dank voor je inspiratie en ik zal je missen, vooral op onderwijsbijeenkomsten. Gelukkig is de digitale wereld zo dat we elkaar niet uit het oog verliezen online. Digiknuffel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sia, Ik heb je bijdragen en reacties altijd erg op prijs gesteld. Jouw betrokkenheid is een voorbeeld voor ons allen. Het ga je goed. Neem de rust. En ik hoop je toch echt weer eens te ontmoeten. Eens een Edublogger, altijd een Edublogger (zelfs al blog je niet meer).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Sia, Ik heb je bijdragen en reacties altijd erg op prijs gesteld. Jouw betrokkenheid is een voorbeeld voor ons allen. Het ga je goed. Neem de rust. En ik hoop je toch echt weer eens te ontmoeten. Eens een Edublogger, altijd een Edublogger (zelfs al blog je niet meer).

    BeantwoordenVerwijderen