vrijdag 15 mei 2009

Feeds, Yammer, Twitter op laptop

Ik werk door gezondheidproblemen formeel nog maar 12 uur per week als hogeschooldocent op de Hogeschool Rotterdam. Omdat de rest van mijn inkomen van de WAO komt, voelt meer werken als dat maar even kan prima en niet als overwerk. Het is een goed gevoel dat het niet hoeft als het niet gaat, maar de dingen die ik doe vind ik erg leuk, dus geen bezwaar tegen meer.
Vrijwel elke dag, al zo lang als ik Twitter, bijna een jaar geloof ik, zet ik mijn Google reader open, tabblad Yammer, tabblad Twitter, tabblad Delicious en loop ik de op dit moment 327 abonnementen door waarvan sommigen eerlijk gezegd soms vrijwel ongezien (ik doe ook wel eens feeds op de iPhone, maar daarover andere keer). Ik gebruik voor mezelf bladwijzer op de Google werkbalk en gebruik een ster als ik iets directer wil kunnen terug vinden. Alles waarvan ik denk dat het voor een volger of een collega zinvol kan zijn, zet ik in een bericht op Yammer of Twitter. Vaak is dat veel meer op Yammer dan op Twitter omdat op Twitter ontzettend veel deskundigen zijn die dezelfde blogs natuurlijk lezen. Toch is het iedere keer wel weer leuk als een bericht op Twitter wordt geReeTweet, soms ook door niet-volgers en Engelstaligen waarvan ik dan denk dat ze veel meer weten en veel verder zijn dan ik op het gebied van Higher Education. Voor mij is het op dit moment nog van groot belang om feeds te lezen. Ik zie nog niet, wat sommigen zeggen, dat het lezen van berichten op Twitter, mijn feedreader kan vervangen. Ik ben een jaar nu bezig met alles wat met social sites, feeds, web 2.0, foto's enzovoort te maken heeft en moet nog steeds erg veel leren. Even uitzoeken hoe ik een feed of tweet in Evernote zet is een hele klus en gaat voor mij meestal niet zo gemakkelijk als het in een blog of tweetlink is weergegeven. Ik kan me daardoor ook heel goed voorstellen dat vele docenten er tegen op zien om met al deze nieuwe mogelijkheden kennis te (moeten) maken. Ik heb tijd en geniet er van, maar met een volle baan valt het niet mee. Het is daarom extra leuk als collega's toch actief gaan meedoen, elkaar willen ondersteunen, plezier krijgen in het op deze manier naar je werk als docent kijken.
Ik was er over aan het denken of ik in dit weblog ook belangrijke feeds zou willen plaatsen, maar weet nog niet of ik dat wil. Dan is het een zoveelste plaats waar sommige mensen steeds hetzelfde tegen komen. En eventuele collega's die alleen dit blog wel eens lezen, moeten dan maar gaan Yammeren denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten