zondag 12 oktober 2025

Uit de airfryer(s): geroosterde paprika met o.a. venkelworst, bloemkool ovenschotel met kaas, ovenschotel met wortel en gehakt; groene pompoen en een wortelgerecht uit de slowcooker; gekochte verse maaltijd roti kip.

Geroosterde paprika vóór bakken.

Op zondag na een druk weekend met de kleinzoons, een restjes maaltijd. Twee pasta's door elkaar en afgesneden maïskorrels samen in een pannetje opgewarmd. Een stukje braadworst in wat jus opgewarmd. 
Paar tomaatjes erbij. 

Maandag in een kleine groene pompoen wat gaatjes geprikt en in de slowcooker gezet met wat water. Na 6½ uur gaar. Na het koken het vruchtvlees uit de schil gehaald (te harde schil vond ik) en pompoenpuree met salie gemaakt. De pompoen was zo zacht dat er geen machine nodig was. Een handvol verse salieblaadjes heel fijn gesneden, gebakken en door de puree geroerd met peper en zout. Twee voorgegaarde gehaktballen verwarmd in wat jus. Stukjes puntpaprika gebakken en daar de inhoud van een vegetarisch loempiaatje en een rest van de Chinese stamppot goed doorgeroerd. 


Ik had voor het weekend als mijn conditie te moeizaam zou zijn, kant en klaar maaltijden gekocht. Dat was gelukkig niet nodig. Dus aten we dinsdag roti kip masala want niet invriesbaar. In de magnetron, 1 voor 1. Moeilijk natuurlijk de rotipannekoek in zo'n verpakking uit te rollen, dus een dik stuk. De eieren vond ik iets te rubberig. De smaak was overigens echt prima. Zal niet snel weer gebeuren toch denk ik. Zelf koken is leuker. 

Voor woensdag maakte ik penne met geroosterde paprika. Er lagen 2 grote kromme puntpaprika's, in stukken gesneden. Een rode ui en 4 tenen knoflook in stukjes. Een droge worst met venkelzaad in plakjes. Verse rozemarijnnaaldjes in olie met zout gezet, hoeveelheid op gevoel. Dan de paprika, ui, knoflook en worst in de bakpan van de airfryerXXL gedaan en gemengd met de rozemarijnolie. Dat ongeveer 20 minuten gebakken op 180°. Intussen penne gekookt. Nog een paar kleine tomaatjes en ruim geraspte en vlokken pecorino op tafel. Echt een heerlijke maaltijd. Aan tafel ontdekt dat ik de olijven helemaal vergeten was. Zonder dat toch prima hoor... 


De dag daarna wortelpotje in de slowcooker. Met 2 winterwortels, 2 uien, 1 sjalot en 1 appel en 250g rundergehakt, alles rauw. Vers gevijzelde zwarte peper, himalayazout en takjes tijm erdoor geroerd  en een klein slokje water, op laag gezet. Na 6 uur een lekker hutspot-achtig mengsel. Niet gestampt, alleen maar doorgeroerd. Apart aardappeltjes gegaard in de magnetron


Vrijdag een ovenschotel bloemkool met kaas. Ik had 530g bloemkool, even gekookt. Er lag 175g aardappeltjes en 100g penne, beiden al gekookt. Met 3 tenen knoflook, 30g boter, 30g bloem, 300ml melk en peper saus gemaakt. Daarin 75g smeerkaas en 50g geraspte Gouda pikant. Bloemkool, aardappeltjes, penne en 160g buffelmelkparels en 130g geitenkaas in de bakpan van de airfryerXXL. Kaassaus erop. Mengsel gemaakt van paprikapoeder, 45g geraspte pecorino en paneermeel en erover gestrooid. Het bakje was erg vol en afgekoeld. Op 150°, 35 minuten. Verse peterselie geknipt in de kruidentuin. Natuurlijk teveel maar echt ontzettend lekker. Met 5 kazen, daar past wel een heerlijke Italiaanse chianti bij. 


Op de laatste dag van deze blogweek kwamen de door mij bestelde worstenbroodjes en Bosche bollen binnen. Heerlijk bij de middagkoffie.

Voor de avond de rest roti kip met ook nog een stukje gehaktbal en de rest van de wortelpot door elkaar gehusseld. In een ovenschaal, bedekt met paneermeel gemengd met geraspte kaas en peterselie en klontjes boter bovenop. In de airfryerXL, 18 minuten op 160° en nog 7 op 140°. Had nog iets langer gemogen, wel warm maar niet loeiheet. Een vlamverdeler bovenop om rondvliegen van kaas etc. te voorkomen. Ooit een aantal gekocht, ideaal als spatdeksel, gebruik ze al jaren. Zo ziet dat er dan uit. 



En vandaag, zondag, nog geen idee. Een worstenbroodje ergens op de dag lijkt me wel een goed idee 👍.
Daarover volgende keer dan weer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten