Bloemkool met burrata-saus. |
Kon niet erg op gang komen deze zondag. Ik maakte een Flammkuchen met kant-en-klaar deeg in de grote oven. Een potje van 125g crème fraîche gemengd met peper en zout en uitgesmeerd, 1 grote roze en 1 kleine rode ui in dunne reepjes gesneden. Daarop 200g gerookte spekblokjes. Volgens de verpakking 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Dat was al 18 minuten. De kanten prima, maar in het midden toch iets tekort gebakken. Volgende keer zeker nog 5 minuten erbij in deze oven en ik denk ook wat minder spekjes. Erbij een beetje sla en komkommer. Wat fruit toe.
Voor 's avonds maakte ik voor samen een kleine hoeveelheid aubergine curry. Met 1 aubergine, blokjes geroosterd op de bakplaat in de airfryerXL. Voorverwarmd op 200°, daarna 15 minuten op 180°. Dan 1 ui, 2 tenen knoflook en 3 cm gember (altijd op voorraad in de diepvries dus gemakkelijk te snijden) gebakken in olie. Garam massala, pikante paprikapoeder, beetje sambal en beetje knoflooksaus erbij. Dan een deel van een potje sugo ai peperoni en een deel van een blikje coconut milk naar smaak want beiden iets teveel in pot en blik. Daar de geroosterde aubergine bij. Vers geknipte koriander erover. Er lag nog een klein zakje studentenhaver. Hier alleen de noten van mee gewarmd. We aten er het meegebrachte witbrood van de haring bij. Heel smakelijk, precies genoeg na de vis-lunch.
Dinsdag in de namiddag een kopje aspergesoep uit de box van no waste army. Iets te zout naar onze smaak. Zout erbij kan door de mensen thuis worden gedaan, dus iets maken voor de gezondheid van iedereen is beter met minder zout.
De volgende dag een klein stukje Flammkuchen een paar minuten opgebakken op 180° in de airfryerXL als hapje vooraf bij een borrel. Lekker!
Ik maakte eieren in portobello's in de slowcooker. Eerst onderin de pot een kleine rode paprika, 1 tomaat, 2 tenen knoflook, 2 zakje gesneden uitjes die meekwamen met de haringen en de rest uit de pot suga van maandag. Een takje verse tijm, zwarte peper en een snuf zout. Alles gehusseld. Er lagen 2 grote en 1 kleine portobello die echt op moesten. Daarom 1 grote en 1 kleine geschikt voor een ei en de andere doormidden aan de zijkanten want een kleine pot. Na 5 uur op laag de eieren erin en dan nog zo'n 10 minuten laten borrelen. Rijst erbij uit de rijstkoker. En omdat partner niet echt heel erg van paddestoelen houdt, en pinot noir past bij paddestoelen, een bijzondere lekkere wijn erbij geschonken. Ook hij helemaal tevreden, ook over het recept trouwens, heerlijk! Was weer blij met het uitproberen.
Op vrijdag ratatouille in de slowcooker. Eén aubergine, 1 roze ui, ½ rode paprika, 1 courgette, 1 blik tomaten, peper, snufje zout, takjes tijm, rozemarijn en een paar blaadjes basilicum. Had bijna 5½ uur op laag nodig. Met een wit bolletje brood en een mini-brie als tegenhanger voor de heerlijke zachte groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten