zondag 6 augustus 2017

Visbraadworst, runderworstjes, aardappeltjes, allemaal in de airfryer, verse spaghetti, wrap, gebakken sliptongen, gekarameliseerde uien uit de slowcooker en risotto uit de rijstkoker.

De soep van vorige vrijdag met de toegevoegde rest roomsaus was heerlijk als lunchhapje op zondag. Een paar gekookte aardappeltjes even gebakken, een rest van de quiche in de magnetron, 2 eerder met ketjap gebakken saucijzen en tomaten die echt op moesten werden het avondeten.


In onze tuin groeien kroosjes, een kleine, wilde pruimensoort en Japanse wijnbes, beetje rode braam-achtige vrucht. Samen in een pannetje tot moes gekookt om in te vriezen voor later gebruik. Gemakkelijker en sneller dan jam maken :-). Overigens hebben we ook veel verwilderde bramen. Die maar als toetje gegeten omdat ze pas weer later werden geplukt.

Maandag maakte ik mediterrane bleekselderij. Ruim ½ struik bleekselderij, 1 kleine rode ui, 2 tenen knoflook en 4 cocktailtomaatjes in blokjes. Er bij witte braadworst van vis gemaakt, ingesmeerd met een beetje olie 6 minuten op 150° in de bakpan in de airfryer. Met couscous gebakken met kant-en-klaar uitjes, seroendeng en Tahin ofwel sesampasta. Dan eet je vis die niet naar vis smaakt, tja. Wel lekker.

's Avonds een kilo uien schoongemaakt om de volgende morgen voor het eerst gekarameliseerde uien te maken in de slowcooker. Dinsdagmorgen om 9 uur in de grote slowcooker gedaan met 50g boter, lepeltje rietsuiker, lepeltje balsamicoazijn en snufje zout en 2 uur laten pruttelen op hoog zonder deksel. Na doorroeren daarna tot 9 uur 's avonds op laag. Zo nu en dan wel even naar gekeken en door elkaar gerommeld.


Intussen aten we die dag pasta met kaas. Weer eens verse spaghetti gemaakt in de pastamachine van biologische durum semolina tarwegries. Voor 250g gebruik ik iets meer dan 95cc water inclusief 1 ei. Van de restmeel uit de machine maak ik een koekje, deze keer met flink wat bieslook, 2 teentjes gerookte knoflook, beetje peper en korreltje zout. Gebakken in een scheutje olijfolie in mijn kleine, 14cm, gietijzeren pannetje.

De pasta heb ik bereid met 100g gerookte spekjes eerst even aangebakken, dan 175g courgette, 1 klein uitje en 1 teen knoflook even gefruit, dan 115g champignons er bij gedaan. De saus gemaakt met 65g cheddar en gewone room. Parmezaan op tafel om erover te raspen. Heerlijk.

Bij de IKEA waar wij waren kochten we niet de kasten waar we voor waren gekomen, maar wel een mooi witbrood en 2 bakjes grote Hollandse aardbeien. Dat werd, met nog wat kaas, ons avondmaal op woensdag.

Na donderdag een broodje in de grote stad en partner thuis brood met haring als lunch, aten we 's avonds een wrap met rest spaghetti en 1 of 2 runderchipolata-worstjes. Wrap 1 minuut in de magnetron en heet bedekt met heel dun gesneden cheddar. Worstjes 8 minuten in de bakpan in de airfryer, spaghetti opgebakken in een pannetje.

De dag daarna 3 sliptongetjes (ja dat is de juiste schrijfwijze) gebakken in de boter. Samen met sperziebonen en cocktailtomaatjes en in de magnetron gegaarde biobaby aardappeltjes en daarna gebakken in de airfryer. In schijfjes gesneden, op de grillpan, bestrooid met beetje olie en gerookte paprika en verse zwarte peper, 8 minuten op 180°. Heerlijk met een glas chablis.

Risottovulling
En zaterdag, al weer de laatste dag van deze blogweek, de rijstkoker aan het werk gezet. Risotto met kastanjechampignons en doperwtjes. In de pan 150g risottorijst, ½ liter paddestoelenbouillon, 50cc witte wijn en 1½ lepel gesmolten boter. De vulling gemaakt van 100g champignons, 100g even gekookte doperwten uit de diepvries, een flinke pluk gekarameliseerde ui en 100g gekookte visworst en aan aan het eind van de kooktijd erdoor geroerd. Met wat verse bieslook en zure room. Parmezaan op tafel.

Ook nog in de middag een 2e pannetje kroosjesmoes gemaakt vóór alles op de grond ligt voor de vogels.


En vandaag, zondag, om 17.00 uur de finale vrouwenvoetbal. Daarvoor of daarna iets eenvoudigs denk ik zo.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten